חידה

חידה

מיהן המדינה הרביעית והחמישית בעולם מבחינת גודל האוכלוסיה? (את השתיים הראשונות ברשימה אתם בטח יודעים, וכנראה גם את השלישית) תנסו לנחש לפני שאתם מחפשים באינטרנט.

giba70

New member
ניחוש (ואולי ניחוס)

הראשונה סין, לא? השנייה הודו, כמובן. השלישית... רוסיה, אבל זה כבר מתחיל להיות קשה. וכאן מגיעות הבעיות: ארה"ב? יפן? אינדונזיה? ברזיל? שתיים מהארבע האלה הן הרביעית והחמישית. טוב, האמת שברזיל בערך עם 170 מיליון, אז היא בטח לא הרביעית, כי בארה"ב יש יותר. אני מהמר על (4) אינדונזיה ואחריה (5) ארה"ב, אח"כ יפאן וברזיל. מדשדשות איפה שהוא מאחוריהן: ניגריה, מצרים. בכיוון?

giba70

New member
טעיתי בגדול

רוסיה בטח לא שלישית, הרי היא כבר בלי הרפובליקות. אינדונזיה 3 וארה"ב רביעית, אח"כ יפאן, רוסיה וברזיל.

הניתוח הצליח

והחולה שיהיה בריא. כלומר, אהבתי את הניתוח שלך. איך שחשבת בקול. יחד עם זה נראה לי שיש להקדים את ארה"ב (3) לאינדונזיה (4).

אטיוד5

Active member
זה גם החשבון שלי

בקשר לניגריה ומצריים - צרפת וגרמניה מקדימות אותן כנראה עם 80 מליון כ"א.

giba70

New member
../images/Emo51.gif תמשיכו לחשוב גם אתם

אני כבר קיבלתי את התשובה דרך אתר ברשת ודרך הזולל. רק דבר אחד: אטיוד, צרפת 80 מיליון?! הרי אין שם כמעט גידול טבעי. נכון, יש לשם הגירה מאפריקה ואמריקה, אבל היא לא משפיעה עד כדי כך.

למיטב הערכתי

3, 4 ו-5 צריכות להיות לפי הסדר ארה"ב, אינדונזיה וברזיל, שמבתובבות סביב ה-200 מליון ומעלה, כשרוסיה איזה 50 מליון פחות ויפאן קצת פחות ממנה ואחרי זה ניגריה וגרמניה. צרפת זה משהו כמו 60 מליון, קצת פחות מאיטליה ובריטניה ומשמעותית פחות מגרמניה (איזה 80 בערך)

ובמקום העשירי.....ט-ט-ט-ט-ט-טם

יפן עם 127,333,002 (ועד מחר אחה"צ יהיו 7000 יפנים חדשים...) ועוד נתון מאותו הדף: מידי יום נולדים 349,542 תינוקות בעולם (על פי מקור אחר: 250,000) מידי יום מתים 155,399 אנשים ברחבי העולם.

תודה. אותי עניין הנתון האורבני

טוקיו היא העיר הגדולה בעולם (כ-26 מיליון תושבים). כשהייתי בניו-יורק (רק כ-13 מיליון) הרגשתי את העוצמה שבהמון. הרגשתי את העיר הענקית הזו. וזה הפעים אותי. האם מישהו מכם היה בטוקיו? שם מרגישים עוד יותר את העוצמה? פי 2 מניו-יורק? אותו דבר? אין להשוות? א"א לאמוד זאת?

טוקיו, ניו יורק, מקסיקו והונג קונג

אמנם לא הייתי בטוקיו אבל מהערים הגדולות בהן ביקרתי התרשמתי שעיר עוצמתית נמדדת במרכז שלה. מקסיקו הבירה היא את הערים הגדולות בעולם אבל היא מפושטת על פני שטח ענק בו בנויים אינספור בתים קטנים ואת הגודל שלה חשים רק כשהמטוס מנמיך טוס ועובר בדרכו מרבים בלתי נגמרים של עוד ועוד רחובות. הונג קונג לעומתה, הגם שהיא מונה "רק" 5 מליוני תושבים מותירה רושם עז יותר בגלל הצפיפות וההמולה עקב הריכוז על פני שטח קטן המבותר על ידי הרים. כשמדברים על העוצמה של ניו יורק מתייחסים למעשה למנהטן, שטח של כלום בריבוע בו גרים 7 מליון איש ועוד עשרות מליונים באים כל יום לעסקים, עבודה, קניות ותיירות. כשחושבים על ניו יורק לא נזכרים דוקא בסטייטן איילנד.

giba70

New member
טוקיו גדולה, לא נגמרת

עיר אבודה שלי... הרבה יותר קשה לקבוע לגבי ערים מאשר לגבי מדינות. איפה בדיור נגמרת עיר אחת ומתחילה אחרת. אפשר להתייחס לכל המטרופולין או לכל עיר או רשות מקומית. יש כאלה שמתייחסים לכל השטח בין בוסטון לוושינגטון כאל מגלופוליס, אגד ערים אחד מבחינה פונקציונלית. בהולנד יש כבר שם ליישות האורבנית שכוללת את אמסטרדם, רוטרדם, האג ואוטרכט - ראנדסטאד. נראה לי שטוקיו שמדובר עליה כאן היא כל האזור שמסביב למפרץ טוקיו, כולל יוקוהאמה שהיא עיר גדולה בפני עצמה. סאו פאולו, אותה אני מכיר קצת יותר טוב, כוללת הרבה ערים מסביבה. בקיצור, מקור אחר יכול היה להראות תוצאות שונות במקצת. שימו לב איך הערים האירופיות שהיו פעם הגדולות בעולם נדחקו אחורה.

giba70

New member
../images/Emo124.gif תיכנסו לקישור של זולל

תגיעו לאומדן האוכלוסייה הכללית בעולם, ותלחצו F5 (ריענון) כל כמה שניות

giba70

New member
חישבתי "בערך" ויצא לי

שבכניסה לשנת 2005 (כלומר עוד כ-26 שעות, יהיו בעולם בערך 6,409,565,000. מי מתנדב לחשב מתי נגיע ל-6.410 מיליארד? ומתי נגיע ל-6.5 מיליארד? טוב, תחזיות יותר רחוקות צריכות לקחת בחשבון גורמים ומגמות שונות.

למעלה