חידה

חידה

השנה היא 1922. יושב לו בחור בבית קפה אי שם באנגליה, וקורא בעיתון: "מחר ייערך טקס לזכרו של סיימון סטיבנס, שהיה טייס מצטיין במלחמת העולם הראשונה. סיימון נהרג במהלך ביצוע משימה, כאשר מטוסו נפגע ונפל לים." מה פה לא הגיוני? את התשובה לא לפרסם פה, אלא לשלוח אליי במסר אישי.

lexigali

New member
צר לי לקלקל את החגיגה:

החידה הזאת מופיעה בכל ספר חידות ובלשים לילדים
ויש לתופעה שם באנגלית.

ב22 טייסים בריטים ביצעו משימות?

טוב, הבנתי. לפני השניה לא אמרו ראשונה. איך קוראים לתופעה?

lexigali

New member
Retronym

דוגמאות נוספות: שעון אנאלוגי גיטרה אקוסטית טלוויזיה שחור-לבן

lexigali

New member
נכון!

היה לי חבר שכל לילה היה מקריא לי פרק, והייתי צריכה לגלות את התעלומה. וניחשתי יפה!

גרי רשף

New member
אם כך לי יש חידה משופרת

התאריך הוא 31/09/1922. יושב לו יוסף טרומפלדור בבית קפה אי שם בבודפשט, בידו האחת נס קפה "עלית" ובידו השניה העיתון המקומי והוא קורא: "מחר ייערך טקס לזכרו של איגן מיגן, שהיה טייס סילון מצטיין במלחמת העולם הראשונה. איגן מיגן נהרג במהלך ביצוע משימה, כאשר מטוסו נפגע ונפל לחוף הים של הונגריה." מה פה כן הגיוני? חוץ מאשר לאתר את כל השגיאות, נראה מי יצליח להוסיף עוד כמה..

nutmeg

New member
../images/Emo32.gif גרי

ואני רוצה לדעת מה יש לך עם הונגרים?

מילי33

New member
והמלצר הוא מהגר סיני

שנמאס לו לחיות במדינה קומוניסטית. המנקה מהגרת מאפריקה שהוכרה כפליטה ע"י נציבות האו"ם.

גרי רשף

New member
מה פה כן הגיוני?

אפטור עצמי מחובת פתרון, ואתמקד רק במה שאינני בטוח לגביו. למיטב זכרוני הקפה הנמס פותח עבור הצבא האמריקאי באחת ממלחמות העולם, אבל אינני זוכר איזו. הונגריה היתה כמובן חלק מאוסטרו-הונגריה, ואינני יודע לאילו צבאות היו מטוסים כבר במלחמת העולם הראשונה. בחידה המקורית הופיע בית קפה אנגלי. האנגלים שותים תה ומבלים בפאבים, ואני תוהה כמה בתי קפה היו שם לאחר מלחמת העולם הראשונה..

בבית שנתגלה בחפירות

מדרום לשירז התגלו מטבעות פלטינה הנושאים דיוקן של אדם ומתחתיו כתובת בלטינית "השאח הגדול של אירן, 230 שנים לפני הספירה"

ובחפירות במצרים

נמצאו שבעה זוגות קרנים, והחוקרים מעריכים שאלו הן הקרנים של שבע הפרות הרזות מחלום פרעה..

היתה פעם בדיחת ילדים

על מוזיאון שיש בו בין השאר שתי גולגלות, אחת גדולה ואחת קטנה, הגדולה של עוג מלך הבשן כשהיה גדול והקטנה של עוג כשהיה ילד

למעלה