חידה ..

דג תמים

New member
חידה ..

איש אחד הולך יער ידוע שקיימים 2 שבטים: 1. קניבלים אוכלי אדם ותמיד משקרים. 2. שוחרי שלום ותמיד דוברי אמת. האיש מדיע לצומת דרכים בה עליו לחליט איזה כיוון ללכת (כמובן שהוא רוצה להגיע לכפר דוברי האמת). מולו עומד אדם והאיש אינו יודע לאיזה כפר הוא שייך הוא רשאי לשאול אותו שאלה אחת בלבד עלמנת להגיע לכפר הרצוי איזה שאלה ישאל?

ברברבר

New member
../images/Emo62.gif

השאלה שהוא ישאל זה: האם אתה תשקר אם תגיד לי שבצד שמאל יש דוברי אמת?

ברברבר

New member
המשך (במידה וזה נכון...)

אם התשובה היא לא אז לך שמאלה אם התשובה היא כן אז לך ימינה

דג תמים

New member
../images/Emo35.gif

לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון בכל מקרה יש תשובה פשוטה הרבה יותר ... ולמעשה אתה שואל 2 שאלות האם בצד שמאל יש דוברי אמת .? והאם אתה משקר?

ברברבר

New member
כן.... ../images/Emo13.gif

דחפתי שתי שאלות באחת כי אמרת שמותר רק אחת... סתם , לא שמתי לב, אבל זה בטוח קשור איכשהו בשאלה אם אתה שקרן כי כששואלים אחד שקרן ואחד דובר אמת שאלה כזאת התשובה של שניהם תהיה "לא"

ברברבר

New member
../images/Emo62.gif אז פתרתי

תשאל את מי שעומד שם אם הוא גר בצד שמאל אם למשל הוא יגיד אמת ויגיד שכן וגם אם עומד שם דובר שקר הוא יגיד שכן ואם התשובה תהיה שלילית אצל דובר האמת היא תהיה גם שלילית אצל דובר השקר משמע אם התשובה היא כן אז זה אומר ששם גרים שוחרי השלום ואם לא אז הם גרים בצד השני

דג תמים

New member
../images/Emo127.gif

יופי של פיתרון ... ויש עוד אחד דומה... מה הדרך לכפר שלך ? דובר האמת ודובר השקר תמיד יצביע לכפר שוחרי השלום ...

caliber

New member
פתרון נוסף...

השאלה היא "אם אני אשאל את החבר שלך מה הדרך לכפר שוחרי השלום, מה הוא יענה לי?" במקרה הזה שניהם, גם דובר השקר וגם דובר האמת יצביעו על הכפר של הקניבלים. ולכן יש לבחור בצות השני.

למעלה