חידה

• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

nsr

New member
חידה

זאת הראשונה שלי ככה שאם היא לא תצא מוצלחת אל תכסחו אותי
. עני הציע לעשיר עיסקה. העני ייתן לעשיר כל יום 100000$ והעשיר יביא לעני סנט אחד. למחרת העני שוב יביא לעשיר 100000$ והעשיר יביא לעני שני סנט וכן הלאה וכן הלאה. אחרי חודש מי ירוויח יותר? ובכמה?

Rejee

New member
אם זו לא חידה מתחכמת אז...

העשיר ימשיך להרוויח... העשיר יתן לעני 30 סנט (אם חודש הוא 30 יום) והעשיר יקבל אחרי קיזוזים 99,999.70 דולר

swirrrly

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo118.gif

לא קראת את טוב את ההסבר בחידה.. כל יום העשיר נותן לעני כמות סנטים השווה למספר היום בחודש, כלומר: יום ראשון = סנט אחד יום שני = 2 סנטים יום שלישי = 3 סנטים . . . יום 29 = 29 סנטים יום 30 = 30 סנטים. זה לא שאלה קשה, צריך להשתמש בסדרות ולהשוות..

פגעסוס

Well-known member
למען האמת... ../images/Emo26.gif

מאחר וכל יום העני מקבל סנט אחד יותר... אחרי שלושים יום הוא ירוויח 465 סנט (בערך..) אבל עדיין הוא יפסיד מזה בגדול.... ככל הנראה יש סיבה שהוא עני.

zoharch

New member
../images/Emo62.gif

אם ביום השלישי, העני יקבל 4 סנט. וביום הרביעי, 16 סנט. וביום החמישי, 256 סנט, וכן הלאה... אז העני יהיה עשיר מופלג. -הרבה יותר מהעשיר, שירד מנכסיו ויקח הלוואה כדי לממן את התשלומים לעני :))))))))) אן לי כׁח לחשב, אבל ל"עני" יהיה הרבבבבבבבבבבבה כסף.

delusional

New member
זהו שלא ברור

הניסוח של החידה הזאת לא משהו :) פשוט מהחידה יכול להיות שהוא כל יום מוסיף גרגר אורז אחד, יכול להיות שהוא מכפיל אותם מדי יום(ולכך התכוון המחבר, והמפרסמים של איזה משהו שעורבה בו אגדה חסרת כל ביסוס על סיני שהמציא את השחמט), יכול להיות שהוא מכפיל בשש ומחסיר ארבע, לך דע.

swirrrly

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo118.gif

לא הסברת טוב, או שאני לא הבנתי את החוקיות.. כל יום העני מקבלים פי שתיים מהיום הקודם או באחד יותר?

העני הזה רמאי!!

אחרת מאיפה הוא יביא 100000$ כל יום??!? האא?? הא???!??
לא סתם, בעצם העני יוצא מופסד בענק (לפחות כשהשאלה מנוסחת בצורה כזאת).

urifr

New member
../images/Emo62.gif

העני ירויח... השאלה כמה תלויה באורך החודש(28,30,31) אבל אפילו אם החודש הוא הקצר ביותר 28 יום הוא ירויח שתיים בחזקת 29 פחות אחד שזה 536,870,911 אם מחשבוני אינו מטעני שזה בסנטים נחלק במאה לקבלת דולרים ואחר כך במליון לקבל את מספר המליונים - ונקבל משהו כמו - 5.36870911 שזה יותר מה2.8 מליון שהעשיר יקבל. אבל עדידן - תמיד עדיף להיות עשיר!!! :)

n u t

New member
ועכשיו...

תסביר איך הגעת לחישוב הזה? למה שתיים בחזקת 29 פחות אחד??

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

הרשה לי לברך אותך על הצטרפותך לפורום שלנו ..
אני מקווה לראות אותך פה הרבה מפרסם חידות וגם מנסה לפתור חידות שאחרים מפרסמים .. ושוב ברוך הבא
אגב, למעלה יש קישור להרשמה לחברות פעילה בפורום ( בקרוב נפתח תחרות חידות נושאת פרסים רציניים ביותר
)

למעלה