חידה?

sigmao

New member
חידה?

ספורטאית ציונית רצה על גשר צר מעל לירקון. לאחר שעברה שתי חמישיות מהגשר, היא שומעת מאחוריה מכונית מתקרבת במהירות 60 קמ"ש. אם היא תהיה על הגשר כשהמכונית תעבור, היא תיפול למים וכולם יודעים איך זה ייגמר. אם היא תחזור אחורה מיד, היא תגיע לתחילת הגשר יחד עם המכונית, ותנצל. גם אם היא תמשיך ישר היא תגיע לסוף הגשר בדיוק עם המכונית, ותנצל. השאלה היא - באיזו מהירות רצה הספורטאית? יש לפתור ללא משוואות, נעלמים וחישובים מסובכים.

sigmao

New member

ככה? בלי להתלבט? בלי שמישהי תטעה ותתפדח? הולכת לשבת בצד בשקט עד שאזכר בחידה באמת קשה.

rnavina

New member
...

אולי אני היחידה פה? בהתחלה החלטתי שאי אפשר לדעת
אחרי דקה-שתיים פתאום הבנתי
ואני הכי טיפוס מתמטי שיש

efratcn

New member
תפסיקו עם החידות האלה!

אני מרגישה כ-זו סתומה! לא מבינה אפילו מאיפה להתחיל. מרגישה כמו טום (מטום ואדל) שמנסה לדבר באנגלית. ככה מבינה את החידות האלה

rnavina

New member
לכי תעירי את הבן שלך

תבקשי ממנו חיזוק חיובי
יאללה יאללה. מנחם אותך לדעת שאני קוראת הגדרות של תשבצי הגיון ולא מבינה כלום??? ותעני לי לדואל כבר. את הרי לא עסוקה בחידה

נראה לי:

הספורטאית עוברת 2 חמישיות הגשר בזמן שהמכונית במהירות 60 קמ"ש מגיעה לתחילת הגשר. בזמן שהספורטאית עוברת עוד 1/5 מהגשר, עוברת המכונית גשר שלם (5/5) ב 60 קמ"ש. מהירות הספורטאית היא חמישית מ 60 קמ"ש: 12 ומשהו קמ"ש

שמחה לקרוא שצדקתי

אבל בכל זאת לא הבנתי ההסבר הפשוט של צפלולית. כלומר, האינטואיציה שלי אמרה שאולי זה 12 קמ"ש, אבל עד שלא הוכחתי עם משוואות לא הבנתי בדיוק למה.

תגידו אתן נורמליות ????

אני לא זוכרת איך עושים כפל ארוך (או שזה היה חילוק? ) ואתן פה עם משוואות ונעלמים ? זה לא חישובים מסובכים אצלך ? ריפרפתי על התשובה רק בשביל לחזק לעצמי שאין לי שום יכולת אפילו להתחיל לחשוב מי הנתון הראשון שיפול לי ליד מסכן. לילה טוב שיהיה לכן

סופסוף חידה שלא הכרתי. ההבדל בין לפנות אחורה או קדימה, מצד האצנית, הוא 1/5 גשר. מצד המכונית, ההבדל בין שני המקרים הוא גשר שלם. ז"א שבזמן שהאצנית עושה 1/5 גשר המכונית עוברת גשר שלם, ז"‎א מהירותה גדולה פי 5 מזאת של האצנית. 12 קמ"ש.

למעלה