חידה #3

חידה #3

[אין מנוחה לרשעים] האחד תלוי השני מאיר השלישי מנציח את המת הרביעי מוקדש לעניני ציד החמישי הוא צורה גאומטרית השישי הוא "הגדול ביותר" והשביעי מציג את זה שעומד בראש וכולם תוארו לראשונה על ידי הראשון בתחומו מי הם? ומי הוא הראשון בתחומו שתאר אותם? (שאלת בונוס)

Mנטה

New member
נסיון

לא בטוחה בדיוק מה הראשון ומה השני אבל נדמה לי שאתה מדבר על מערכת כוכבי הלכת.

7 פלאי תבל של העולם העתיק

הגנים התלויים בבבל, הפירמידות, המגדלור בפיראוס והשאר לא זוכרת

הנה לינק לשאר הפלאים

הפירמידה בגיזה נבנתה בידי המלך הפרעוני חופו Khufu בשנת 2560 לפני הספירה הגנים התלויים בבבל, מפלי המים, בעלי החיים האקזוטיים, אפשר ומעולם לא היו קיימים במציאות כי אם בדמיונם של המשוררים היווניים הפסל של זאוס אשר אירח את המשחקים האולימפיים באולימפיה (המאה השנייה לפני הספירה) המקדש של ארתמיס (Artemis) אלת הציד היוונית באפסוס (Ephesus) המאוזוליאום, מקום קבורתו של מלך פרס מאוזולוס (Mausollos), נמצא בהליקרנסוס (Halicarnassus) בדרום תורכיה הפסל הענק של קולוסוס, אל השמש היווני, שנבנה באי רודוס המגדלור באלכסנדריה אשר האיר למרחק של 50 קילומטר

helene4

New member
ומי יודע מהו הפלא הנוסף המערבי?

כל השבעה הם מזרחיים

אטיוד5

Active member
כרטיס האשראי או הפלאפון, לא בטוח

ניטש קרב קשה בין הלוקאל פטריוטים מכל הלוקאלים. מגדל אייפל אצל הצרפתים. סלעים המסודרים האלו בוויילס, נו איך קוראים אותם? גשר הזהב אמפאייר סטייט בזמנו קינג קונג תעלת פנמה חיילי הטרה-קוטה בסין ועוד ועוד

helene4

New member
בצרפת - אבל אחר

לפחות באתר בו אני הייתי שמגדירים אותו כפלא המערבי

אופיני לצרפתים

שרואים את עצמם ותרבותם כמתנה לאנושות. בטח כל כפר שם מגדיר את עצמו כפלא המערבי

helene4

New member
אופייני ליהודים

להכליל, לבקר, וללכלך על אחרים ואח"כ לבכות "אנטישמיות" אופייני לצרפתים ליצור יצירות מופת בכל תחומי התרבות הפלא המערבי הוא מונט סט.מישל. הר ועליו מנזר הנמצא מול חופי נורמנדי (או בריטני, ולפי מיטב זכרוני בתפר שביניהם) המחובר ליבשה בכביש ובעיתות גאות אמור להיפרד לחלוטין מהיבשה ולהפוך לים (זה כנראה קרה בימי קדם, היום לא כ"כ קורה, אם כי אפשרי).

אטיוד5

Active member
גם כיום ...

זה קורה כל יום, פעמיים אפילו אאל"ט. בכניסה יש שלט שמבהיר לאנשים מתי תתחיל הגאות, כדי שלא יתפסו על האי ללא יכולת לחזור עד השפל הבא. הענין הוא שהגביהו את כביש הגישה ולכן בימינו קורה רק לעיתים רחוקות שהגישה נמנעת, אם בכלל. מגרש החניה נמוך בכמה מטרים מכביש הגישה והוא מוצף לעיתים יותר קרובות.

Mנטה

New member
איזה מגניב !

אגב אני ממש לא שונאת צרפתים. האם זה פוסל אותי מלהיות ישראלית ?

helene4

New member
תודה על המידע

לזה התכוונתי, שהגישה אינה נמנעת כיום, עכשיו אני מבינה איך זה קרה

תיסלם

יש פיצוח: התלוי(ים) המגדלור המאיר המאוזוליאום המנציח את המת מקדש ארטמיס אלת הציד הפירמידות שהיום הן ידועות כצורה גאומטרית הקולוסוס שכשמו כן הוא: "הגדול ביותר" ומקדש זאוס המציג את האל שעומד בראש

למעלה