חידה שממש אהבתי

MrJacKasS

New member
חידה שממש אהבתי

הסתכלו בציור המצורף. קופסא מודבקת על הריצפה. מימדיה: אורך-30 ס"מ, רוחב-20 ס"מ, גובה-10 ס"מ. בקצה אחד של הקופסא נמצא פירור לחם. בקצה האחר נמצאת נמלה. מהו המרחק המינימלי שבו תעבור הנמלה עד לפירור הלחם, אם מותר לה לנוע רק על גבי הקופסא?

boten d

New member
.........

20 סמ' + שורש 13 סמ' איך לעזאזל כותבים שורש פה?

boten d

New member
טעות טעות

אין לי מחשבון אבל זה 20 סמ' + שורש 1300 שזה טיפה יותר מ-36. ז"א שהדרך היא מעט יותר מ-56 סמ' והדרך היא כזאת עליה +ירידה מהקופסה (פינות) = 20 סמ' הדרך הקצרה ביותר למעלה היא כמובן באלכסון. לפי משפט פיתגורס (משולש ישר זוית) אורך היתר הוא 20^2 + 30^2.

tkuihehr

New member
נראה לי שככה √

זה ייחשב שורש בעיננו? פשוט היכנס להוסיף תגובה בחלון חדש במקום כתגובה מהירה. שם קיימת האופציה של "מדעית" תקבל מקלדת כזאת עם כל מיני צורות, תמצא את הצורה של השורש [שפה אגב היא ממש גרועה] ותלחץ עליה. להלן כמה דוגמאות: α β γ δ Δ ε θ π ∑ Ø ƒ ∞ Xⁿ X³ X² X¹ Xº • ± ½ ¼ ¾

MrJacKasS

New member
../images/Emo128.gif טועה בשניהם

אפשר בפחות וחשוב שתכתבו איך הגעתם לזה כי זה משמעותי

inbal76

New member
אבל אבל

זה יוצא 56 ומשהו, והרי ברור שאפשר להגיע ב-50: ישר לפינה הימנית התחתונה ומשם לפירור. לפי דעתי זו הדרך הקצרה ביותר.

נסיון לתשובה

אני לא מוצאת את המחשבון אז לא יהיו לי מספרים מדוייקים (או אפשרות לוודא שזה המרחק הקצר ביותר) אבל לדעתי היא תלך באלכסון עד לאמצע הצלע העליונה במלבן שהיא נמצאת בפינתו השמאלית
משם באלכסון לאמצע הצלע הימנית במלבן שהיא נמצאת על צלעו התחתונה (הגדול העליון)
ומשם באלכסון לפירור הנכסף (שלדעתי לא שווה את כל הדרך הזאת...
).

MrJacKasS

New member
לא הבנתי אותך

בכל אופן, התשובה מצריכה מספרים מדויקים, אז אני לא יכול לקבל את התשובה..

../images/Emo154.gif

בהנחה שהנמלה יכולה לעבור מתחת לקופסא, זה פשוט מאוד, יש לה קו ישר לחצות על תחתית הקופסא (תמונה 1) אם הנמלה לא יכולה לעבור מתחת לקופסא, קו ישר הוא עדיין הדרך הקצרה ביותר נפרוס את הקופסא בשביל לצייר את הקו הישר (תמונה 2) האורך בשתי האפשרויות הוא היתר במשולשים ישרי זווית (פיתגורס)

inbal76

New member
תגובה

(מתחת לקופסה נראה לי ברור שהיא לא יכולה ללכת) לגבי התשובה השניה, המרחק יצא שורש של (שורש 30 + שורש 40) שזה... 50. אותו מרחק כמו ללכת בצמוד לרצפה לפינה הימנית התחתונה ומשם לפירור.

נכון מאוד

גם אם נחלק את המסע לשני חלקים בלבד (ז"א בלי לעבור על הקופסא מלמעלה) נגלה ש20 30 היא הדרך הקצרה ביותר.

למעלה