חידה: של מי הנשל?

gaichuk

New member
חידה: של מי הנשל?

לפני שעה קלה קראו לי לראות נחש פצוע. מיהרתי למקום ולהפתעתי אני רואה נחש קטן באמצע ההשלה. הנשל שהופשל על הצואר הטעה קצת וחשבו שהוא פצוע. מי מזהה? (מחר אצלם את הנחש לפני השחרור...)

BabaGee

New member
לפי חוקי החזקה של מדינת ישראל

הנשל הוא של החבר'ה שקראו לך לראות את ה"פצוע האנגלי"
התלבטתי בין זעמן מטבעות לצפע ארצישראלי בגלל הדוגמא של המעויינים המובהקים על החלק האחורי של הנשל אבל החלק הקדמי ה"מזוגזג" והסימנים על הראש נראים לי של צפע. צדקתי ??

gaichuk

New member
נכון ולא נכון!

אכן מדובר בצפע ארץ ישראלי או Vipera palaestinae. במקה הספציפי הזה הוא גם Micro (קטן). המונח Macro לא במקום. בעבר הוא 'חובר' לצפע הלבטיני (השכן שלנו) ויצא Macrovipera lebetina. בינתיים המינוח יצא מהאופנה וכיום נשאר רק Vipera lebetina. כך או כך,Macro לא צורף מעולם לV palaestinae,למיטב ידיעתי. אחה"צ אצרף תמונות.

gaichuk

New member
לצפעים בייביס היינו קוראים מיקרו../images/Emo8.gif

יש במשפחת הצפעים קבוצה שנקראת Macrovipers. בקבוצה הזו נמצאים ארבעה מינים של צפעים.שוויזרי,לבטינה,מוריטניקה ודסרטי. כאשר בלבטינה ישנם 5 תתי מין. הצפע שלנו (Palaestinae) אינו נמצא שם. שלנו הוא Viper "גזעי"... (מצד שני,ישנם עידכונים מדי שנה . המחקרים היום מבוססים בעיקר על בדיקות DNA ולא על תצפיות,איזורי מחיה ומופעים. חלק מהמחקרים מראים שהצפע שלנו אולי צריך להיות בקבוצה שנקראת Daboia ולא בVipera אבל נכון לרגע זה הוא עדיין Vipera )

naja

New member
בתמונה העליונה....

רואים ממש יפה את ה-V שיש לו על הראש.

BabaGee

New member
אני גם מגדל ......

סבתא כזאת במופע אלבינו כמו ההיא במרכז

למעלה