חידה שטרם פתרתי

slallum

New member
חידה שטרם פתרתי

ואנל'א בטוח אם אני ארצה להסתכל על התשובות פה
אבל נסו: 2 חבלים באורך 100 מטר תלוים מהתקרה לרצפה, התקרה בגובה 100 מטר. 300 מטר מפרידים בין החבלים. מותר לגזור ולקשור איפה שבא (הקשירה לא מורידה מאורך החבלים), מותר ליפול מקסימום 20 מטר (מקסימום תשברו צלע או משהו
). המטרה: להגיע לכך שיהיה לך 100 מטר חבל על הרצפה. חבר שלי סיפר לי את החידה, אמר שחבר שלו שסיפר לו לא נתן לו פתרון
אין לי מושג כמה מטר מותר לקפוץ, אם בכלל. אני וחבר שלי חשבנו שבטח מותר לקפוץ 20 מטר, כי אחרת אני לא רואה דרך שהחידה תהיה פתירה.. אז אני משער שתנסו עם קפיצה של 20 מטר
בנוסף, אני לא יודע אם מותר לקשור לדוגמא חבל באורך של 60 מטר לחבל שתלוי מהתקרה בגובה 40 מטר מעל האדמה.. אני אשער שאסור

yadiday

New member
אולי...

מטפסים על אחד מהם - ועולים על הגג.... הולכים לשני ומוציאים - וחוזרים לראשון
ויורדים - וקושרים לשני - ואז יש לנו 100 מ' חבל על הריצפה....
או (ובלי התחכמויות....
) עולים על חבל אחד - עד לנקוה של התיקרה נאחזים על הנקודה - ומשחחרים את החבל (100 מטר) על הריצפה (מה שנדרש בחידה - 100 מ' חבל על הריצפה) ...איך נרד ? - זה לא נדרש בחידה.... גד.

slallum

New member
וואלה, זה דווקא יכול להיות ;]

לחתוך נגיד 20 מטר מחבל א', לקפוץ חזרה לרצפה, ואז לטפס על חבל ב' ל-80 מטר ולחתוך ;] נקווה שחבר שלי יפגש עם מי ששאל אותו את החידה שוב

TheKillerS

New member
אם ככה...

למה לא להוריד כבר את כל ה100 מטר של חבל אחד וזהו..? הרי לא אמרו כלום בקשר לירידה...

slallum

New member
וואלה, גם נכון ../images/Emo163.gif

אבל זה לא נראה כל כך כמו חידה מתחכמת ;] אז נבדוק את זה P:

slallum

New member
אנסה להסביר יותר מפורש;]

יש לך 2 חבלים שקשורים מהתקרה לרצפה ב-90 מעלות, 100 מטר כל חבל. המרחק בין החבלים הוא 300 מטר. אתה יכול לטפס על חבל מסויים, ולחתוך אותו באיזה נקודה שתבחר. אבל אם לדוגמא אתה חותך חבל מסויים בגובה 5 מטר, אתה צריך לקפוץ חזרה אל הרצפה ממנו. מותר לך לקפוץ עד 20 מהרצפה (מה שאומר שאתה יכול לחתוך, לפחות בהתחלה, 20 מטר מהחבל ולחזור לרצפה בריא). המטרה הסופית שלך היא שיהיה לך 100 מטר חבל על הרצפה, לא משנה אם זה חבל אחד ארוך או כמה פיסות. יש מצב שמותר לך גם לקפוץ עד מקסימום 20 מטר, אבל זה לא ידוע כל כך.

זה דומה לאיזו חידה אחרת שחדו לי

אז נדמה לי שזו התשובה הרצויה: עולים על חבל אחד עד לגובה 40 מטר מעל הרצפה, חותכים , יוצרים קשר בחבל עליו אתם נמצאים ומשחילים את ה-40 מטר הגזורים כך שהחבל מקופל לחצי( ז"א יש רק 20 מטר לפני הקרקע ללא חבל), יורדים 20 מטר, ואז קופצים את ה-20 מטר הנותרים עם החבל של ה-40 ביד. ז"א- יש לך חבל של 40 מטר עד כה. עולים על חבל שני עד ל-60 מטר מעל הרצפה, לוקחים איתך בתחילה את חבל ה-40 מטר שיש לך עד כה, חותכים את ה-60 מטר, יוצרים קשר בין חבל ה-60 לחבל הארבעים, בחבל שתלוי מהתקרה יוצרים קשר ומשחילים את חבל ה-100 מטר (60+40) כך שהוא מקופל לחצי(50 מטר)- כך שיש רק עשרה מטרים מעל הרצפה ללא חבל- ורדים וקופצים את העשרה מטרים עם חבל ה-100 מטר ביד.

slallum

New member
באמת ניסיתי ליישם את החידה הזאת כאן

אבל לא הצלחתי.. לדעתי הפתרון שלך נכון

MesoMorph

New member
נסו עוד דרך

למרות ששירופרטי נתן תשובה טובה עם העקרון של להשתמש בלולאה בתור גלגלת כדי לרדת עם החבל ביד, אבל יש סיכון של חיכוך רב של חבל בחבל (הגזור על הלולאה) ונתון לי שהפתרון הוא מתמטי וממש מתמטי וגם כן...גיאומטרי נסו לעשות תשובה תוך שימוש במשפט פיתגורס :)

למעלה