חידה שבועית

חידה שבועית ../images/Emo132.gif

חגורה בחדר כושר: מה החשיבות שלה ? למה היא נועדה ? מתי היא הכרחית ? האם להשתמש בה ?

לא משתמשת בחגורה, אבל...

אני יכולה לנסות...
החשיבות - שמירה על יציבות עמוד השדרה. נועדה - למתאמנים המרימים משקלים גבוהים הכרחית - בעבודה עם משקולות חופשיות בעומסים גדולים (קשה לי להאמין שבהרמת 10 ק"ג יש בעיה בייצוב הגוף..). להשתמש או לא - למה לא?

מגן מצד אחד מחליש מצד שני

מגן על חוליות הגב התחתון שימוש יתר מחליש את שרירי הגב התחתון ומונע מהם להשתתף ולהתחזק.

qweasd

New member
עזרה לשרירי הבטן ליצירת לחץ

באזור הבטן, מה שמייצב את עמוד השדרה.

Rיקש

New member
נו ברור!...

כדי להעלים את תופעת ה"צמיג" המעצבנת. החגורה מספיק עבה כדי ללכוד את כל עובי הצמיג ולדחוס אותו כלפי מעלה/מטה ולתת חזות רזה יותר ואפילו אשליה של גוף משולש.
(מדבר מנסיון
) Rיקש.

אלי ו.

New member
חגורת גב

החגורה נועדה לתמוך בגב התחתון ולשמור על עמוד השדרה מפני פציעות. שימוש מוגזם וללא צורך בחגורה ימנע משרירי הגב התחתון להתחזק כראוי ולמעשה בעקיפין עלול לגרום לפציעות, כתוצאה מחולשה של זוקפי הגו. אני משתמש בחגורת גב רק בתרגיל סקוואט, וגם אז רק כשאני עובד ב 80-90% מה RM1. מי שחושב שהוא צריך חגורת גב לכפיפות מרפקים בעמידה או לחיצות כתפיים בעמידה, מן הסתם לא צריך לעשות את התרגילים האלה בכלל! זו הזדמנות נוספת להזכיר כמה חשוב לעבוד על שרירי הגב התחתון למניעת פציעות. (ולא רק על שרירי הבטן) כשאני מדבר על תרגילים לגב תחתון ה"רמאויות" שאתם עושים בכפיפות מרפקים בעמידה לא נחשבות

תשובה לחידה השבועית ../images/Emo132.gif

חגורה בחדר כושר: החשיבות שלה כפי שאלי כתב היא לתמוך בגב התחתון ולשמור על עמוד השדרה מפני פציעות ע"י יצירת לחץ פנימי. היא נועדה למנוע פציעות כתוצאה מחולשה של זוקפי הגו. מתי היא הכרחית - למעשה היא לא הכרחית למי שמיומן בביצוע התרגילים, עבודה נכונה כוללת טכניקה והתאמת משקל נכון. הבעיה מתחילה שאנו רוצים להשתפר במשקלים ולכן מעלים משקל שהשריר לא יכול להרים ואז מתחילות כל הצרות ו"הרמאויות" ואז אנו צריכים להגן על הגב מפני עומסים שהשרירים לא יכולים להחזיק. ובכל זאת מתי להשתמש בה - בתרגיל סקווט בלבד !

למעלה