חידה שבועית

tommythecat

New member
חילוף חומרים...

חילוף חומרים (מטבוליזם) הוא: תהליכים פיסיקליים וכימיים בגוף הקשורים לפונקציות השונות של הגוף. תהליכיים אנרגטיים הכרוכים בייצור ובשימוש באנרגייה, כולל תזונה, עיכול, ספיגה, סילוק, נשימה, מחזור דם וויסות חום. כמו כן, ניתן לחלק מטבוליזם לשני סוגים: מטבוליזם אירובי ומטבוליזם אנאירובי. מטבוליזם אירובי הוא ייצור אנרגייה על ידי שריפת פחמימות ושומנים בנוכחות חמצן כשתוצרי הלוואי של תהליך זה הם פחמן דו חמצני ומים. מטבוליזם אנאירובי הוא ייצור אנרגיה על ידי שריפת פחמימות בהיעדר חמצן. דבר זה קורה כאשר הריאות אינן מסוגלות להעביר מספיק חמצן לזרם הדם שיספיק לדרישות השרירים. יוסי

tommythecat

New member
האמת היא ש...

עכשיו שקיבלתי ממך את התוכנית החדשה, אני יכול שוב להחזיר לך
אבל כמו שאמרתי לך היום אחרי האימון, אני עדיין ממתין לתשובה המלאה. יוסי

אלי ו.

New member
חילוף חומרים

ביום יום אנחנו משתמשים במושג הזה כמילה נרדפת לאיזון הקלורי. זהו חטא קדמון שגם אני חוטא בו לעתים קרובות. בפועל המשמעות היא התהליך הכימי של הפיכת תאים אורגניים חיים לאנרגיה ו\או לחומרים אחרים הנדרשים לקיום הגוף. במלים אחרות תהליך העיבוד של חומרים בגוף.

gadmad

New member
עד כמה שזכור לי

מימי התיכון המדובר בתהליכי האנרגיה בגוף. בגוף האדם יש שני סוגי תהליכים כימיים: אנאבוליים - בניית מולקולות גדולות בתהליך השורף אנרגיה קטאבוליים - פירוק מולקולות גדולות בתהליך היוצר אנרגייה חיבור שני התהליכים ביחד נקרא חילוף חומרים. מצד שני הבגרויות בכימיה וביולוגיה היו לפני 12 שנה כך שייתכן שאני טועה לחלוטין, במקרה כזה אני מתנצל... גדי

למעלה