חידה שבועית

חידה שבועית ../images/Emo132.gif

מדוע ממליצים בחדר כושר לעבוד על קבוצות שרירים גדולות לפני קבוצות שרירים קטנות ?

שאקל

New member
תשובה מהשרוול ../images/Emo13.gif

למנוע את התופעה של שרירים תפוסים. זה גם הגיוני שבהתחלה מפעילים אזור גדול ככל האפשר שהוא צרוף של כמה וכמה שרירים קטנים ולאט לאט יורדים יותר לעומק השריר מה שמאפשר עבודה יותר ממוקדת ובטח יותר אפקטיבית. ממתין בציפיה לדעת את התשובה האמיתית.

שאקל

New member
ואם כבר אז יש לי שאלה קשורה

באותו עניין. מה עדיף לעשות תחילה אימון אירובי ואחר כך אימון בטן/רגלים בתרגילי קרקע וכו´ או שאולי בדיוק הפוך? אני צריך לציין שניסיתי את שתי הדרכים ויש הבדל ניכר בין שניהם. השאלה היא מה יותר עדיף ולמה. לראשונה כשהפכתי את סדר העבודה שלי שהיה תמיד קודם אירובי אחר כך תרגילי קרקע ובטן מה שקרה זה שהבטן שלי במהלך האירובי נתפסה ונאלצתי להפסיק באמצע את האימון. יותר זה לא קרה מאז.

amitdd

New member
הסיבה לדעתי

היא ששרירים גדולים דורשים יותר אנרגיה ולכן עדיף לעבוד עליהם רעננים

Gitse

New member
תשובה לחידה

קבוצות שרירים גדולות צורכות אנרגיה רבה בזמן אימון , כמו גם חמצן רב ודם .הלב עובד קשה כדי לספק את כל אלה . מצב בו המתאמן יעבוד על קבוצות קטנות לפני הגדולות יצור מצב שייגמר לו הכוח בשלב אימון הקבוצות הגדולות הוא יתעייף מהר ואז האמון לא יהי אפקטיבי . למרות כל האמור לעיל , אפשר לגוון את הסדר לעיתים , אם רוצים לפתח שריר קטן ספציפי .

ממליצים את זה בעיקר ל

מתאמנים מתחילים . כי למתאמנים מתקדמים אפילו מומלץ לבצע בילבול לשרירים ומידי פעם לאמן את השרירים הקטנים לפני הגדולים. שיטה שמועדפת למתאמנים/ות מתקדמים/ות.

עמר, אני מבין מזה ש

אין חשיבות לסדר העבודה ? אפשר למשל לעבוד בצורה הבאה: תרגיל חזה, תרגיל כתפיים, יד קדמית, חזה (תרגיל נוסף), וכד´.

למעלה