חידה שבועית

חידה שבועית ../images/Emo132.gif

היות ואין לי יותר על מה לענות ואני אחרי רכיבת לילה של 3 שעות והאדרנלין בגוף עוד לא דעך, חשבתי על חידה: תנו לי תרגיל מבודד לטרפז תחתון בלבד ?

הי רמי תשובה

הטרפז הוא שריר גדול שמתחיל ב חוליות הצוואר ומתחבר בחלק התחתון של עמה"ש בT12.(לא מדויק אבל מספיק כדי להבהיר את הנקודה) אז אם הבנתי אותך .קודם כל לפי מיטב ידיעתי אין דבר כזה טרפז תחתון כמו שאין בטן תחתונה. נכון ש התכוונתה לסיבים התחתונים של השריר? אם כן אז הסיבים התחתונים מבצעים הורדה של עצם השכם ובאנגלית זה נשמע יותר מקצועיDEPRESS THE SCAPULA. אז התרגיל יהיה : בעמידה או ישיבה, לחיצה כנגד מקבילים, כאשר המרפקים נעולים,והתנועה מתרחשת במפרק הכתף, בלבד.

שאקל

New member
אם הבנתי נכון מה זה טרפז תחתון

נראה לי זה באזור הגב למטה, מעל הטוסיק. אני לא בטוח כמובן. אם זה זה אז בעמידה בניעות קלות של הידיים אחורנית. אפשר לעשות תנועה יותר רחבה ולהביא את הידיים למצב יישור מלפנים וחזרה אחורנית. מרגישים את זה היטב בגב לדעתי.

טרפז ב"סינית"

טרפז הנו שריר בגב המתחלק ל-3 חלקים: 1. חלק עליון אחז: external occipital protuberance – חיבור לגולגולת medial third of the superior nuchal line – פאסיה צווארית תחל: posterior, lateral 1/3 of clavicle החלק העליון מתחלק לשני חלקים חלק אחד מתחבר לגולגולת והשני לפאסיה צווארית 2. חלק אמצעי אחז – ligamentum nuchae תחל – acromion 3. חלק תחתון אחז – spinous processes of vertebrae C7-T12 תחל – spine of scapula פעולות: 1. Eleveation – הרמת שכמה מבוצע ע"י טרפז עליון 2. Depresion – הורדת שכמה מבוצע ע"י טרפז תחתון 3. Adduction – קרוב שכמות מבוצע ע"י טרפז אמצעי וטרפז עליון תחתון עובדים כשקול כוחות 4. Lateral Rotation – רוטציה לטראלית מבוצע ע"י טרפז עליון ותחתון העובדים כצמד כוחות 5. Side Flexion – כפיפה צדית בצוואר מבוצע ע"י טרפז עליון שקול הכוחות של שריר הטרפז כולו יבצע פעולה של קירוב ומעט הרמה של השכמה

למעלה