חידה קשה!

godofgindis

New member
חידה קשה!

טוב היא קלה אבל רציתי למשוך את תשומת הלב XD רובינזון קרוזו הגיע לאי בודד,הוא מנותק לחלוטין מהציביליזציה,והדבר שהוא הכי רוצה זה להכין ביצה קשה כמו בבית.אין לו בעיה להרתיח מים,אבל הוא אוהב את הביצה שלו מבושלת בדיוק 45 דקות,ואין לו שעון.כל מה שיש לו הם נרות,אשר ידוע שמשך בערתם שעה (בדיוק!) כל אחד,וגפרורים.הנרות אינם סימטריים,כך שאי אפשר להעריך,למשל,שכאשר הלהבה מגיעה לאמצע של נר חלפה חצי שעה.כיצד ימדוד האדם 45 דקות בדיוק,ויאכל ביצה לפי טעמו?
 
רעיון

בשביל למדוד חצי שעה אפשר להדליק את הנר משני הקצוות (או לחלק אותו לשניים ולחכות ששניהם ישרפו) בשביל למדוד רבע שעה, להדליק באמצע ובשני הקצוות0- או לחלק ל4 ולחכות שכולם ישרפו?
 

Anuerysm

New member
הוא יודע

אבל זה מאוחר מדי הפתיל שרוף כמו בפרסומת של הארנבים והגזרים
 

juliuslove

New member
יש לי רעיון

מדליקים נר אחד משני קצותיו ובו זמנית נר אחר מצד אחד כשהנר הראשון מסיים לבעור לנר השני נשאר חצי שעה ומדליקים את הצד השני של הנר השני כך שהזמן יתקצר פי 2. סה"כ 45 דקות
 

slallum

New member
לפי מה שאני זוכר זה נכון

אבל אני חושב ש-godofgindis לא סיפר את החידה טוב, כי קצת קשה להבין שלנר יש 2 קצוות שמהם אפשר להדליק :-\
 

godofgindis

New member
ככה סיפרו לי...

ולא ידעתי את הפיתרון אז שאלתי כאן... לא יודע אם זה נכון אבל זה נשמע טוב. כל הכבוד
 
למעלה