חידה קצרה לאמצע היום

sigmao

New member
חידה קצרה לאמצע היום

(כי אם אני לא מצליחה להתרכז בעבודה, שאף אחד לא יתרכז!) יש 3 קופסאות אטומות בקופסא אחת 2 יהלומים בקופסה שניה 2 אבני חצץ בקופסא השלישית – יהלום אחד וחצץ אחד. איש רע ורשע סימן כל אחד מהקופסאות בפתק שאינו נכון. רק אם נגלה מה באמת יש בכל קופסא נוכל לקבל את היהלומים. הרשע מרשה לנו לפתוח רק קופסא אחת ולהוציא רק אבן אחת לבדיקה, איזה קופסא לפתוח?

מנסה להסביר...

למרות שהבנתי זכנראה תשובתי אינה נכונה... אם אפתח את הקופסה עם החצץ נשארו שתי קופסאות שבהן יש בוודאות יהלומים. אם אטלטל (ולא אפתח) את אחת הקופסאות שנותרו אדע האם יש יהלום אחד או שניים. והרי לי ... אני יודעת בוודאות מה יש בכל קופסה. היהלומים.... שווים ??? מה רמת הליטוש שלהם ??? לא??? יצאתי צנצנת ??? חחחח

מקווה שאני לא יוצאת

את הקופסה הראשונה? שם יש שני יהלומים כך שאם נוציא אפילו אבן אחת, נזכה ביהלומים בטוח.... לא?

rnavina

New member
מנסה

נפתח את הקופסה שמסומן עליה יהלום וצץ. בוודאותהיא מכילה יהלומים או חצץ ולכן האבן שנוציא תעיד. אם נוציא יהלום אז ניחשנו שהיא קופסת היהלומים. אם לא אז נבחר בקופסה שעליה כתוב חצץ כי הפתק שגוי ולכן היא מכיל. יהלומים.

את זאת שכתוב עליה שני יהלומים?

כי אם יצא ממנה יהלום אחד, זה אומר שיש בה גם חצץ אחד כי אז על זאת עם היהלומים יהיה כתוב יהלום אחד וחצץ אחד?

למעלה