חידה. (קלה)

אוֹחַ

New member
חידה. (קלה)

היום הלכתי לבקר את הרופא שלי. ענייני ניירת. והוא, כרגיל, מנצל את הפעם בשנה שאני מופיע אצלו, לצורך בדיקה שגרתית.
נו, הדברים הרגילים: תעשה אהההה, פטיש בברך, ואוזן על הגב. בקיצור, חוץ מלהחזיק לי למטה (שבועת רופאים?) ולבקש ממני להשתעל, הוא עבר על הכל.

כשעשיתי אההה יצאו לי קצת העיניים מהחורים, דבר שגרם להבחין ביתר שאת בציור שתלוי על הקיר שמאחוריו, שהקדיש לו אחד הפציינטים, מן הסתם.
בסוף, ביקשתי בנימוס לצלם את הציור ("כן, למה לא... מתי אתה תקדיש לי משהו?"). וצילמתי.

ובכן, רואים את התמונה? מה אתם, תושבי הפורום הנכבדים, יכולים לספר לי על הרופא שלי?

אח"כ, כשזה יישב לי טוב בראש, אולי אני אצליח להגיד מה אני חושב על מי שמצא לנכון להקדיש לרופא שלי את הציור הזה.

masorti

New member
הרופא שלך גוי.

הציטוט בתמונה הוא הברכה שמברך מי שרואה חכם מאומות העולם. (גרסה דומה היא של הברכה למלך מאומות העולם)

אוֹחַ

New member
הוא לא גוי,

הוא ערבי.

ובכל זאת, זה לא פורום חידות - עלתה בך איזו מחשבה על הנתינה והנותן? כלום תשתף אותנו?

למקרא ההסבר שניתן כאן

חשתי בושה גדולה לנוכח התזכורת לגבהות הלב שמאפיינת את בני עמי כלפי מי שהם תופסים כזרים (ובמידה ידועה, גם כלפי מי שהם תופסים כ"תינוקות שנשבו"). נזכרתי במשפט שרבים מבני עמנו שמעו כמותו לאורך הדורות מפי שכניהם האנטישמיים: "אתה בסדר, אפילו שאתה יהודי".

אני לא מבין בקודים של היהודים

ביחסם ללא יהודים.
אני דווקא העליתי בדעתי שהרופא הזה זוכה לחסד אלוהי בשל היותו רופא טוב כלכך. שידיעתו ברפואה ויכולתו לרפא גבוהות במיוחד, ושהייתי נשאר המטופל שלו כמה שיותר.

sailor

New member
מה, אצלך במרפאה יש מקהלה?

או שמא תזמורת כליה וסטטוסקופים?

לך מהר תבקש מהדוקטור את הטלפון שלה.

ובעניין הדוקטור הריהו הוכחה חייה שלא כל ערבי טוב הוא ערבי מת.

sailor

New member
2 צנורות = 2 עירויים

למערכת הבריאות הגוססת.

אוֹחַ

New member
אני מצאתי מה זה הזכיר לי.

זה הזכיר לי את אגריפס המלך, שעמד בעזרה (למרות שיכול היה לשבת) וקרא ב"פרשת המלך". כשהגיע לפסוק "ולא תשים עליך איש נוכרי" זלגו עיניו דמעות. יענו נעלב. וחכמים - ספק מטוב לב, ספק מ"טוב לב" - ניחמו אותו: "אל תתיירא אגריפס. אחינו אתה. אחינו אתה. אחינו אתה".

לא אהבתי.
זה נראה כאילו הוא, הרופא, ממלא פה תפקיד מבלי שהוא יודע. כי הרי ברור שזה שכתב את הברכה הבין וחשב על זה טוב-טוב. אבל, בחייאת, מה אתה בא לתרגל פה השלמות ביהדות? חסרה לך ברכה כדי להשלים מכסה של 100 ברכות יומיות? למה לא לכתוב משהו כללי, מהלב, בלי אבק ההתנשאות שיש כאן?
אתה רוצה לקיים עוד איזו ברכה איזוטרית שכתובה במשנה? תברך לעצמך בשקט.

יוסי ר1

Active member
רשומון.

לטעמי, זו ברכה שבהחלט יכולה לצאת מהלב, ובלי התנשאות.
אתה רואה רק את התמונה, לא את כל מערכת היחסים שבין הרופא לאותו מטופל שהעניק לו את התשורה.
מה שאתה חש, לא בהכרח חש הנותן - או המקבל.

יוסי ר1

Active member
נכון. כמו גם רס"ר חכם וכיפה אדומה.

בסופו של דבר, כל האנשים אחים מתחת לפרחים רועמים התותחים הילדים בוכים

על הבחורה. אבל תודה שבעניין הדוקטור

זו עדיין הוכחה שלא כל ערבי טוב שהוא מת.

למעלה