חידה קומפלקסית...

הברקה (! או ?)

שווה ל e^(-pi/2) zzz התחלתי עם נוסחת אוילר... e^(i*pi) + 1 = 0 אם נעביר אגפים ... e^(i*pi) = i^2 נעלה בחזקת חצי.. e^(i*pi/2) = i נעלה בחזקת i ונקבל e^(-pi/2) zzz

יותר מזל...

משכל... זאת הנוסחה היחידה שאני מכיר אשר i הוא חלק ממאריך החזקה... חייב להודות שנוסחת אוילר ממש לא אומרת לי כלום - לא נראה לי שאבין לעולם איך מעלים משהו בחזקת i...

כפי שציינתי,

כל הפעולות הללו אינן חוקיות. בדרך זו אפשר לקבל גם תוצאות שונות לחלוטין. וזה לא נכון ש-i זה שורש של מינוס 1. ההגדרה של i היא מספר מלאכותי, שניתן לבצע אתו פעולות חשבון (כפל, חיבור וכו'), ושהריבוע שלו שווה מינוס 1. אבל גם הריבוע של מינוס i שווה מינוס 1. כשאומרים "שורש של", יכולות להיות לכך שתי משמעויות: "השורש האריתמטי", שהוא מספר חיובי או 0. למשל, שורש של 4 זה 2, ושורש של 2 זה... "שורש של 2". במובן זה למינוס 1 פשוט אין שורש, כי אין מספר חיובי שהריבוע שלו שווה מינוס 1. המשמעות השנייה היא: מכלול השורשים האלגבראיים. למשל, השורשים הריבועיים של 4 הם 2 ומינוס 2, והשורשים הריבועיים של מינוס 1 הם i ומינוס i. זה לא מספר, אלא קבוצה של מספרים. כך, קבוצת השורשים הרביעיים של 1 מכילה ארבעה מספרים: 1, מינוס 1, i, מינוס i. וקבוצת השורשים השלישיים של 1 מכילה 3 מספרים:
cos(2πk/3) + i sin(2πk/3)​

פעולה זו אינה מוגדרת.

מוגדרת רק הפונקציה (exp(z, אשר עבור מספרים ממשיים זו e^x. מוגדרת פונקציה רב-מפלסית (Ln(z, היות ו- (exp(z+2πki) = exp(z עבור כל k שלם.

מתן4ל

New member
אז אפשר פשוט להגדיר ש

exp(ln(a)*x)=a^x ואז יש לך הגדרה למספר מורכב בחזקת מספר מורכב...

כן- רק ש..

ln של מספר מרוכב אינו מוגדר היטב אלא עד כדי תוספת כפולה שלמה של 2pi i. לא ניתן להגדיר את ה- ln בצורה רציפה על פני כל המישור המרוכב (פרט ל-0). לכל הפחות נקבל אי-רציפות על פני קרן אינסופית היוצאת מהראשית.

מתן4ל

New member
נו, התכוונתי להגדרה

נו, התכוונתי להגדרה עד כדי תוספת כפולה שלמה של 2pi. (כמו שקורה למשל בהגדרה של הפונקציה ההפוכה ל"בריבוע" והפונקציה ההפוכה לסינוס....

למעלה