חידה נחמדה:

ahardon

New member
חידה נחמדה:

זה בעצם סיבוך קטן של מה שקן תומפסון מדבר עליו במאמר מאוד מעניין, תנסו לקרוא את המאמר רק אחרי שפתרתם את החידה בעצמכם(כי זה לא חוכמה אחרי שרואים פתרון). כתוב תוכנית שכשמפעילים אותה היא מדפיסה קוד מקור בשפה אחרת, של תוכנית שכאשר יפעילו אותה תדפיס את קוד המקור של התוכנית הקודמת(זאת שמדפיסה אותה). לתוכנית אסור לקרוא קבצים, והיא צריכה להיות קצרה ככל האפשר.

gilad_no

New member
מותר להשתמש במשאבים?

אם כן, היישום פשוט מוסיף את עצמו בתור משאב ובזמן ההרצה פותח אותו ומדפיס. אם לא, תעלו פתרון...

ahardon

New member
לא...

פתרון כבר? רציתי להקל עליכם ולהפנות למאמר, אבל זה יהיה לתת את הפתרון לחידה של אלדד, אז יש שני חידות. הרעיון דיי פשוט, היישום קצת מעצבן(בייחוד כשעושים את זה בשתי שפות).

gilad_no

New member
תעלה את הפיתרון,

ומי שרוצה עדיין לנסות לבד, שלא ייקרא :)

ahardon

New member
טוב...

המאמר של קן תומפסון כולל תשובה לחידה שאלדד שאל, לענות עכשיו על החידה שלי זה הרבה יותר פשוט. בקשר למאמר, מאוד מומלץ לקרוא אותו עד הסוף, הוא גמר לי את עידן התמימות שחשבתי שאם אני יכול לראות את הקוד אני יכול לדעת מה הוא עושה, ומהסיבה הזאת אני יכול להיות בטוח שאין backdoors בתוכנות שנותנות לי להציץ לקוד. זה גם קצת מפחיד, מי יודע אם אף אחד לא הכניס קוד זדוני לתוכנות נפוצות?

IdanR

New member
מאמר מעניין למדי..

לגבי ה"תמימות", זה הרי ברור שאי אפשר לדעת מה התוכנה עושה בדיוק אלא אם אתה עושה לה disassembly ורואה בדיוק מה היא עושה בכל מצב. רק שזה לא תמיד טריוויאלי.

vinney

Well-known member
שכחת לציין לעשות את זה בC...

נראה לי שבפסקל אי אפשר, שלא לדבר על VB וחברותיה.

עידו123456

New member
אפשר

תחשוב על ה script-kiddies - הוירוסים שהם כותבים נכתבים לרוב ב VB. אגב, לחידה הזאת יש שימושים נחמדים בחישוביות (או יותר נכון, למשפט הרקורסיה שנובע מהחידה)

DNile

New member
מבלי להשקיע חשיבה,

יש את הפתרון המתחכם - שתי תוכנות שאין להן קוד. הראשונה לא תדפיס כלום, ותוכנה שאין בה כלום, גם לא תדפיס כלום - וזאת בדיוק התוכנית הראשונה.

כאגאי

New member
הנה פתרון אפשרי:

char *p="char *p=%c%s%c;main(){printf(p,34,p,34);}";main(){printf(p,34,p,34);}​

DadleFish

New member
אנחנו בשוק מזה שחזרת לפה בכלל ../images/Emo6.gif

וחוץ מזה, נמאס לנו לאלף אותך, אתה סורר ובתור שכזה פשוט נשאיר אותך מחוץ לגדר

כאגאי

New member
אהה ../images/Emo6.gif

חזרתי להיות תוכניתן לשבועיים (הפרטים שמורים במערכת) אז הרגשתי קצת שייכות לפורום
. וחוץ מזה, אני לא דורש אילוף, רק דיזיין יותר טוב

voguemaster

New member
תקשיב ותקשיב טוב!

תשאיר את הפרטים שמורים במערכת!!!
מעבר לזה, שום דיזיין בעולם לא יוכל לעזור לך אחשלו!

vinney

Well-known member
מה הקשר לוירוסים?

תראה לי דוגמא לתוכנית שמדפיסה את עצמה בVB... זה משחק בC, די מפורסם דווקא, אני חושב שזה היה באחת התחרויות של הקוד הלא קריא...

למעלה