חידה מתמטית

JDOE

New member
חידה מתמטית

הגיעו מהמספרים 1 2 3 4 5 ו 6 ל 284 בעזרת ארבעת פעולות החשבון תוך שימוש פעם אחת בכל ספרה ובלי לצרף ספרות ויש מצב שזה לא אפשרי

יש לי שתי שאלות נגדיות

1. מדוע אתה קורה לזה "חידה מתמטית"? מה מתמטי בחידה הזו, חוץ מהשימוש בסימנים של חשבון? 2. מדוע לא הגבת לפתרון החידה הקודמת? שווה להתאמץ?

JDOE

New member
שתי תשובות

1. זו סתם כותרת בלי יותר מדי משמעות 2. על זה אני מצטער ודווקא כשרציתי להגיב היה מאוחר מדי זה לא היה קופץ ואז מה הטעם better late than never

אממ

בהרבה חידות אני רואה שאתה פותר את זה באמצעות תוכנה וחשבתי לעצמי אם זאת אותה תוכנה כל פעם והאם יש דרך לבנות תוכנה שבעזרת המספרים מ1 עד m תמצא איך להגיע למספר n וכמובן תודיע אם זה לא אפשרי. האם יש למישהו רעיון כללי איך להתייחס לבעייה שכזו ורוצה להציג כאן אלגוריתם/רעיונות עיקריים?

מה הבעייה לשנות 7 ל-6?

אתה רוצה שהתכנית תקבל את הנתונים כפרמטרים? בשפת MUMPS יש אינטרפרטטור און-ליין. כלומר, אפשר לרשום בסטרינג שורת קוד-מקור של השפה, ולהפעיל אותו. למשל:
set str="set x=2" xecute str​
השורה הראשונה מעניקה למשתנה str את הערך "set x=2", שזוהי פקודת MUMPS, המעניקה למשתנה x את הערך 2. השורה השנייה מבצעת את הקוד הגולמי של המשתנה str, כלומר, מעניקה למשתנה x את הערך 2. אפשרות זו מקילה על כתיבת תכניות מסוג זה בשפת ה-MUMPS. ככה אפשר לשחק באופן מיכני עם הסוגריים ועם סימני פעולות החשבון, וכן עם סדר המספרים, ולבנות בלולאות שונות את שורות קוד של MUMPS המבצעות את הבדיקה הדרושה. דבר אחר, איך לבנות את הלולאות האלו, אלו סטרינגים בודקים כדאי להכין מראש, כדי שכל זה ירוץ בזמן סביר

Alkhimey

New member
עכשו הבנתי ../images/Emo3.gif

חשבתי שכשאמרת לי MUMPS זה הייתה בדיחה, כמו שכשילדים שואלים "איך לבנות משחק מחשב בשתי שניות" שולחים אותם ללמוד brainfuck.

עריסטו

Active member
רקורסיה פשוטה

נתונה קבוצה S של מספרים ורוצים להגיע באמצעותה למספר n. אלגוריתם: אם S מכילה איבר אחד בלבד - החזר true אם איבר זה הוא n, אחרת החזר false. אם S מכילה יותר מאיבר אחד - עבור על כל הדרכים לחלק את S לשתי תת-קבוצות A ו - B. אם ניתן להגיע מ - A למספר a ומ - B למספר b כך ש- a+b=n או a-b=n או ab=n או a/b=n החזר true. אם לא נמצאה חלוקה כזו החזר false.

mor48

New member
ניתן גם ל 283

5*2*4*(6+1)+3 אם היה מותר חזקה אז 5*(2^3)*(6+1)+4​

JDOE

New member
את זה אני יודע

אפשר את כל המספרים ברצף עד 283 רציתי לדעת אם הרצף ממשיך

למעלה