חידה מתמטית

גנדרן

New member
אני לא נביא

וגם לא תמנון (למי שזוכר את פול התמנון שניבא את תוצאות המונדיאל האחרון ) ומאז החורבן ניתנה הנבואה לשוטים ותמנונים... אם רצונך ללמוד, אז בכייף (תסתכל מה עשתה אביה, שפשוט רצתה ללמוד יותר ...) לגופו של עניין, גירוש ספרד היה רק שלב אחד במסע של האינקוויזציה נגד ה"מארנוס". המציאות אז הייתה שרוב המתנצרים החדשים היו נוצרים סוג ב' בעיני השלטון ובעיני העם. הם הושפלו ונרדפו. ולכן ניסו בתוך זמן קצר לברוח אף הם מספרד. הכתובת הבאה הייתה פורטוגל. ולשם הסתננו אלפי מתנצרים חדשים שחברו ליהודים שכבר ברחו לשם. לכתר הספרדי לא היה איכפת בהתחלה. כי הם השאירו את רכושם מאחור שהוחרם לטובת הכתר . אלא שהכנסייה ראתה בכך תקדים מסוכן, ולכן האינוויזציה הספרדית לחצה על פרדיננד ואיזבלה ללחוץ על מלך פורטוגל לגרש את היהודים מארצו וישפוט את המתנצרים החדשים שברחו לשם , תחת בית הדין של האינקוויזציה. הם רדפו את המתנצרים החדשים, בדיוק כמו שהק.ג.ב חיפש מבוקשי חקירה.... היו להם רשימות מסודרות, תיקי חקירה וכ"ו מנגנון משומן ואגרסיבי מאוד מלך פורטוגל סירב בהתחלה לבקשות מלכי ספרד, ולכן במשך כ-5 שנים העניין נמשך, אלא שאח"כ הפך מלך פורטוגל למחותן של פרדיננד ואיזבלה, שדרשו ממנו כתנאי לחתונה של בניהם לממש את בקשות האינקוויזציה. מלך פורטוגל לא אהב את הרעיון של אינקוויזציה ספרדית אצלו בבית. אז הוא פשוט גירש את כולם בלי יוצא מהכלל מארצו בשנת 1497. היהודים והמתנצרים החדשים גורשו שוב, והתפזרו במדינות שונות באירופה שבהם לא הייתה יד האינקוויזיצה מצויה, או במדינות האיסלם כמו מדינות צפון אפריקה.

מעניין מאוד

ולא קשור בכלל. האם את כל זה יכלו לדעת מראש בשעת קבלת ההחלטה? גם הם לא היו תמנונים, וגם לא בני תמנונים.

גנדרן

New member
בהחלט

רק שמהתגובות הציניות שלך, מתקבל הרושם שזה לא מעניין אותך בכלל. אז למה אני טורח?

אתה באמת עד כדי כך לא מודע לעצמך

שאתה לא מבין עד כמה זה צבוע להדהים, שאתה מתלונן על תגובות ציניות בפורום?

גנדרן

New member
כבר עניתי לך למעלה

לא נראה שכוונתך לדיון ענייני, אלא תגובות מתגרות וציניות בנסיון נפל,לגרור אותי לוויכוחי סרק...

rachel437

New member
הבחור לא מגיב לעניין.

מעתיק מגילות ארוכות מויקי ומוסיף תבלינים משלו.

James Parker

New member
יוצא להפגין בכיכר העיר

בדרישה לצדק חברתי. וברצינות, הייתי עוזב. האינקוויזיציה פעלה נגד המתנצרים. עדיף לעזוב מאשר לנסות לרצות את חוקרי האינקוויזיציה.

גנדרן

New member
למעשה לא היו הרבה ברירות

אם לא היית איש עשיר מאוד, או מאנשי החצר של המלך והמלכה. לא היה לך למה בדיוק להשאר. גם מי שהתנצר בתקווה לרווחה מהשלטון, התעורר להיות נרדף עד צואר ע"י האינקוויזציה שממש לא האמינה לכל הנוצרים החדשים. צדק חברתי= הצחקת את מלכי קסטיליה וארגון, היהודים עניינו אותם כקליפת השום, מה שעניין אותם זה הרכוש היהודי הרב , האדמות הבתים החצרות, הכרמים היקבים אוצרות האומנות וכ"ו מה יקרה לפלוני או אלמוני לא עניין אותם בכלל, מיצדם תברח או תתנצר או תתאסלם או תקפוץ לנהר יהודי בספרד הוא מיותר... למי שזה מעניין אותו, יש הרבה תיקים שהשתמרו מחקירות האינקווזיציה, זה בערך כמו שנפלת בידיים של הגסטפו השיטות להוצי מידע גם די דומות.... בקיצר, מי שהיה לו שכל, ברח משם כל עוד נפשו בו. רק מיליונרים כמו אברהם סיניור יכלו לשחק מחבואים עם האינקוויזציה , כי היה לו מספיק כסף לשחד את כולם.... ליהודי מן השורה לא היה מה לחפש אחרי 5 באוגוסט 1492 במלכות ספרד אא"כ הוא היה מיליונר.

easy way

New member
אם ניקח בחשבון

את החינוך שהייתי מקבל ואת הטבע המרדן והעיקש שלי אני חושב שמזל שנולדתי בשלהי המאה ה20

easy way

New member
אי אפשר

את נכנסת לפרדוקס שהמוגדר נמצא בהגדרה, אין איזה יומולדת או אירוע אחר שהמוסכמות החברתיות מכתיבים מפגש חברים? it's about time

pokeret

New member
אולי תארגן אתה

דווקא יש!

אני מזדקנת לצערי, כך שמידי שנה יש סיבה להפגש. אעדכן אותך ואת כל החבורה העליזה. איש הייטק עסוק שכמותך.

BabaTheBuba

New member
שאלה יותר מדי תאורטית

וזה תלוי. אם הייתי דתי אדוק ומאמין בצדקת דרכי, אזי ברור שהייתי מתאמץ להשאר בדרך הדת שלי. אם לחלופין הייתי אדם שאינו קשור לדת כל כך, הייתי בוחר מה שנראה לי יותר השרדותי.

N0Way

New member
תשובה

אני תמיד אמרתי (ועדיין אומרת) שבאופו עקרוני כמעט ואין לי עקרונות. לכן התשובה שלי היא שהייתי עושה הערכת מצב איפה יש לי את הסיכוי הטוב ביותר לחיים מהנים, שמחים ואוהבים. וזה מה שהיה מכריע את הכף עבורי. אין לי נאמנות או התנגדות עקרונית לדת זו או אחרת.

Sonic hedgehog

New member
ברור שהייתי מתנצרת

אדיאולגיה במקמה מונחת אבל לא הייתי מסכנת עבורה את ילדי ובעיקר לא בשביל כבוד מגוחך.

למעלה