חידה מתמטית מה משותף לכל המספרים הטבעיים שלא ניתן להציג אותם כסכום של מספרים עוקבים?
J JDOE New member 31/10/06 #1 חידה מתמטית ../images/Emo35.gif מה משותף לכל המספרים הטבעיים שלא ניתן להציג אותם כסכום של מספרים עוקבים?
חידה מתמטית ../images/Emo35.gif מה משותף לכל המספרים הטבעיים שלא ניתן להציג אותם כסכום של מספרים עוקבים?
T thankful New member 1/11/06 #4 יפה . וכפי שאני מבין , רק אלה (כלומר , רק מספרים שהם חזקות של 2 לא ניתן להציג כסכום של מספרים עוקבים) . אני יכול לנחש , שקיימת גם הוכחה לכך ... מהי ? אשמח . ליאור .
יפה . וכפי שאני מבין , רק אלה (כלומר , רק מספרים שהם חזקות של 2 לא ניתן להציג כסכום של מספרים עוקבים) . אני יכול לנחש , שקיימת גם הוכחה לכך ... מהי ? אשמח . ליאור .
ט טלמון סילבר New member 1/11/06 #5 השתמש בנוסחה לסכום סדרה חשבונית. הוכח, שלשני המכפילים יש זוגיות שונה: אחד מהם בהכרח זוגי, והשני אי-זוגי. ומכאן...
השתמש בנוסחה לסכום סדרה חשבונית. הוכח, שלשני המכפילים יש זוגיות שונה: אחד מהם בהכרח זוגי, והשני אי-זוגי. ומכאן...
T thankful New member 1/11/06 #6 ומכאן נקבל שבחיים לא נקבל שתוצאת הכפל שעליו אתה מדבר תהיה חזקה של 2 ... ליאור .
G Gaius Octavius New member 4/11/06 #11 שאלה - אם אחד מהם בהכרח זוגי, מה בקשר למספרים כגון 15? המכפילים הם אי-זוגיים הרי... כנראה שלא הבנתי אותך [כמובן שאני יודע ש15 מפורק ל7 ו-8, לא הנקודה ]
שאלה - אם אחד מהם בהכרח זוגי, מה בקשר למספרים כגון 15? המכפילים הם אי-זוגיים הרי... כנראה שלא הבנתי אותך [כמובן שאני יודע ש15 מפורק ל7 ו-8, לא הנקודה ]
T thankful New member 3/11/06 #10 6 הוא סכום של 1+2+3 . אבל את 8 (שהוא חזקה של 2) לא תוכל/י להציג כסכום מספרים עוקבים .