חידה מצולמת:

fire 10

New member
שלום גולני שלי

תקן אותי אם אני טועה,אך הכדור הזה הוא בעצם "רימון" שהוא מצלם,בעל אפשרות לIR ועוד,ומגיע בערכה עם צג ניד?

יפה..

מדובר במצלמה מיוחדת בגודל של כדור טניס אשר יכולה לסייע מאוד לצוותי הכיבוי היא כרגע נכנסה לתקופת ניסיון באיגוד טבריה המצלמה חזקה מאוד וניתן לזרוק אותה נניח מחלון לתוך בית אפוף עשן המצלמה תייצב את עצמה כאשר תיפול על הרצפה ותתחיל לשדר תמונות החוצה ב360 מעלות לראש משמרת שיחזיק בידו מסך נייד ויוכל לשלוט בה ולקבל אינדיקציה מה קורה בדיוק בתוך הדירה המצלמה עובדת גם בתאנים קשים כגון לילה ועשן. עוד דוגמא טובה זה באירוע חומ"ס ניתן "לזרוק" מצלמות והצוות שמטפל בשפך\דליפה יוכל לקבל הוראות מבחוץ. צעצוע יקר.

מס' שאלות :

1.האם יש לה ראיה תרמית ? 2.האם היא רק משדרת אחורה או גם מקליטה ? 3.מה המחיר ?

אתה חייב להקשות../images/Emo22.gif

אני לא בקיא בה כ"כ :אבל אני יודע שיש לה ראיה טרמית ללילה לגבי שיודור לא יודע אבל זה לא נשמע לי סיפור גדול להלקיט חומר שמועבר למסך אחורי כנ"ל לגבי המחיר זה סיפור יקר אם יש למישהו יותר פרטים עליה מוזמן....

fire 10

New member
אני רק יכול להוסיף

אחרי הכל ציינת את מרבית הפעולות שלה למצלמה יש מרכז כובד בנקודה מסויימת,מה שבעצם גורם למצלמה בכל מצב לנחות על ה"בסיס" שהוא מרכז הכובד. את המצלמה אפשר לזרוק כמו "רימון"...היא בקרקע עושה סיבובים של 360,איכות תמונה מעולה ד"א. לדעתי לא שימושית בידי שרותי הכבאות (יותר טובה לשימוש של צה"ל,שאגב משתמש בה) ואם אתה רוצה (גולני) אתה מוזמן לספר האם ואיך משתמשים בה בשרות שלכם,יתרונות וחסרונות... בן

לגבי השימוש בשירותי הכבאות

זה גימיק נחמד שכמו שציינו פה,יכול להתאים לצבא ואכן בצבא יש אמצעי ראיה/תצפית כאלו ואחרים שלוחמים משמשים בהם בלוחמה בשטח בנוי. לגבי השימוש של הכלי הזה לטובתנו - יכול להיות שבמקרים בודדים הוא יסייע.אך בשריפה בדירה לדוג' הוא לא מועיל כי אחרי שזרקנו אותו פנימה הוא סטטי,לא נע ולא יכול לבצע סריקה מקיפה וכוללת של החדר(מתחת למיטות,בארונות,במסתורים למיניהם) בכל מקרה חובה עלינו ככבאים לחדור פיזית למבנה לבצע סריקה לאיתור לכודים. לטעמי,עדיף להשקיע כסף ברכישת מצלמה טרמית נישאת שהכבאי החודר סורק איתה ויכול לאתר בעזרתה הן לכודים והן את מוקד הבעירה.זהו כלי מצוין שכבר הוכיח את עצמו לא מעט פעמים בתחנה שלנו. אבל זו דעתי...תקנו אותי אם אני טועה...

נועם כנ"ל

לנו יש את הטרמית ולפני חודש ככה יצאנו סיוע ל"ברק" במבנה תעשיה בקיצור יצא עשן רציני אז אמרתי לכבאי אם הוא רוצה את הטרמית למצוא את המוקד של האש .אז לפי דעתי הטרמית הרבה יותר מועילה מאשר זה

למעלה