חידה ממש קשה!

E1982

New member
חידה ממש קשה!

עיריית חלם החליטה לערוףניסוי נחמד במוסד העוורים שבעיר. המוסד מונה כ- 20 עיוורים. לכל עיוור חולקו 5 כדורים ו-5 קופסאות בצבעים תואמים, לדוגמא: כדור אדום וקופסא אדומה, כדור צהוב וקופסא צהובה וכו'. הניסוי הסתיים ולהלן התוצאות: -כדור אחד לקופסא אחת - 5 עיוורים. -שני כדורים לשתי קופסאות - 3 עיוורים. -שלושה כדורים לשלוש קופסאות - 2 עיוורים. -ארבעה כדורים לארבע קופסאות - ? -חמישה כדורים לחמש קופסאות - ? כמה עיוורים הצליחו לתהאים ארבעה כדורים לארבע קופסאות וכמה הצליחו להתאים חמישה כדורים לחמש קופסאות? אני אשמח אם תגידו לי את התשובה ואיך הגעתם אליה!

JDOE

New member
../images/Emo62.gif

11 עוורים הכניסו כדורים לקופסא בנתיים זה אומר שנשארו עוד תשעה מי שהכניס 4 בטוח שהכניס גם 5 כי לא צריך עיניים כדי להבין שנשארה רק עוד קופסא אחת אז אף אחד לא הכניס רק ארבע ו 9 הכניסו 5

ייץ

New member
לא בטוח

מה קורה עם אלו שלא הכניסו אף כדור לאף קופסא?

Tesseract

New member
נשמע נכון..

חוץ מהקטע של ה-11 עיוורים שהצליחו.. אני ספרתי 10, אבל לא עקרוני.. בכל מקרה, אני חושב שנקודת ההנחה בחידה היא שכל עיוור הצליח לבצע לפחות התאמה אחת, ובמקרה הזה, הפתרון שנרשם נכון. אם ההנחה הזו לא קיימת, באמת אין פתרון לחידה.

עריסטו

Active member
פתרון

אי אפשר לדעת כי לא ידוע המספר הכללי של העיוורים.

BLINK1823

New member
בדיוק

כ- זה בערך לא במדויק... יכול להיות 22 אנשים ועדיין יהיה אפשר לומר כ20 אנשים...ואפשר גם שיהיה 19 אנשים ולומד כ 20....

Gaius Octavius

New member
../images/Emo62.gif

אם הם הכניסו ארבעה צבעים נכונים משמע הם הכניסו גם את החמישי נכון מאחר ונשאר רק עוד מקום אחד לכדור האחרון, משמע: כדור אחד: 5. שני כדורים: 3. שלושה כדורים: 2. ארבעה כדורים: 0. חמישה כדורים: 10. [כמובן, הכוונה היא ל"X כדורים בלבד", אחרת בעצם כולם הכניסו כדור אחד. כמו כן, זה מסתמך על ההנחה שכל עיוור הכניס לפחות כדור אחד נכון.]

למעלה