חידה ממש חשובה!!

חידה ממש חשובה!!

יש לי חידה, וזה ממש ממש ממש חשוווב שמי יודע שייענה עלייה... אני מתחננת..!!!!!! אין לי מושג מה התשובה.... החידה: 3 חיילים הלכו למסעדה, וקנו פלאפל , כל פלאפל עלה 10 ש"ח, 3 החיילים שילמו את הכסף, ביחד זה ייצא 30. המוכר, רצה לעשות להם הנחה, והחזיר להם 5 ש"ח, לכולם.. החיילים החליטו להחזיר לכל אחד שקל, והשני שקל הנותרים לשים בקופת צדקה... כל חייל בסה"כ הוציא 9 ש"ח. 9+9+9=27 27 ש"ח, ועוד שתי שקל בקופת צדקה=29... איפה נעלם עוד שקל??? בבקשה, מי שגאון מתמטיקה ומי שלא, שייענה לי.. תודה... :)

liornei

New member
בלבלו אותך בניסוח

ההנחה היא לא נכונה מתוך ה30, 3 נמצאים אצל החיילים, 2 בצדקה ו25 אצל המוכר. את לא יכולה לחבר את הסכום שהחיילים שילמו עם כסף שנתנו ולצפות שיהיה 30 כי זה פשוט לא רלוונטי

souhami

New member
לא צריך להיות גאון במתמטיקה...

רק צריך לקרוא ולנתח נתונים כמו שצריך

כל אחד שלם...

בתחילה כל חייל שילם 10 ש"ח. סכ"ה 30. לכל אחד הוחזר שקל... אז.. כל אחד שלם 9 ש"ח, סכ"ה 27. מתוך 27 ש"ח אלה, 2 הלכו לצדקה + 25 שהלכו לאוכל. הטעות היא, חיבור 27 ל-2 ... למה לעשות את זה?

ואם את מחפשת...

איך להגיע ל-30 חזרה... 2 בצדקה + 25 אצל מוכר הפלאפל + 3 ש"ח בכיסם של החיילים (שהוחזרו להם) = 30 ש"ח

למה להוריד את ה2 ש"ח??

יאווו, אני קשת הבנה..!!! מצטערת אנשים!! אני פשוט חייבת את זה.. אני יסביר לכם אח"כ למה..!! תגידו לי למה מורידים את ה2 ש"ח, ואיך זה מגיע בסוף ל30??

הממ..

קודם כל, לא "צריך להגיע ל-30".. צריך להסתכל על זה כך : בסופו של דבר כל אדם נתן 9 מטבעות ולא 10 - כי הם החזירו 3 ש"ח לכיסם. ואולי זה החלק שמבלבל אותך - לא צריך להגיע ל-30, כי כל אדם לא נתן 10 שקלים, כל אדם נתן 9 - ולכן, הכסף שנמצא "מחוץ לכיס שלהם" הוא 27 ש"ח. עכשיו, 27 ש"ח אלה, מתחלקים : 2 ש"ח לצדקה, ו-25 ש"ח לפלאפל. וזהו. ועוד דבר, עדיף להגיד "אני אסביר" ולא "אני יסביר"... וגם נראה לי שמיצית את השאלה הזאת

souhami

New member
אני אנסה להפוך את זה לפשוט יותר...

25 ש"ח אצל מוכר הפלאפל, 3 ש"ח אצל החיילים, 2 ש"ח בצדקה מה שעושים בחידה הזאת זה הופכים את התרגיל כדי שאנשים לא יבינו שעובדים עליהם החיילים אכן שילמו 27 שקל, אבל 25 הלכו למוכר ו-2 הלכו לצדקה

יש לי הרגשה..ש...

.... שעובדים עלינו... ההסבר הפשוט שלך souhami הופיע למעלה לפחות פעם אחת... שוקו עלית - קחי 30 ש"ח ותנסי לבד... נראה לי שכל זה הגיע למיצוי...

טוב.

תקשיבו כולכם... ממש תודה על זה שעזרתם לי... (כן, אתם יכולים עדיין לרדת עליי כי לא הבנתי...) אני חושבת שמגיע לכם הסבר למה פיתאום אני מתעניינת בחידות, אז ככה... אבא שלי אמר לי שאם אני פותרת נכון את החידה, ואומרת לו, לאין הלך השקל? ואיפה הוא נימצא.. (השקל לא נימצא לא אצל המוכר ולא אצל החיילים...שאלתי אותו... או שהוא העדיף לעבוד עליי.. האמ האמ..) אזזז אני מקבלת 300 ש"ח, שאלתי את כלללל העולם, את כל המורות של מתמטיקה, את כל החברות, וההורים שלהם.. ופשוט כולם מביאים לי תשובות אחרות, ואף תשובה לא נכונה.. או יותר נכון, למה שהוא התכוון... אפשר להגיד שאני די מיואשת!!! יש לי עד יום ראשון... אני בצרות!! אבל, באמת, תודה בכל זאת, לכולם!! יש פה אחל"ה אנשים... -אם הייתי מבינה בחידות קצת יותר, אולי הייתי נשארת... אבל לא נראה לי שכדי שאני ייטעה אנשים בתשובות שלי... נ.ב: תודה על התיקון של "אסביר".....

FrecCo

Active member
שקל למאבטח בכניסה, כמובן

ואם זה לא מספק אותו, קחי 30 שקל ועשי איתו את הניסוי הזה ותראי שכל הפואנטה היא בניסוח. הניסוח של החידה מטעה וגורם לך לחשוב שנעלם שקל, אם תעשי את זה במציאות תראי שלא נעלם כלום.

זה לא השאלה..

השאלה היא איפה עוד שקל.. זה השאלה... אילו איפה זה נימצא.. אצל החיילים? אצל המוכר? מה עשו איתו..?? ווזה השאלה שכל כך מטעה אותי!!!

j o s e f 0 0 7

New member
זה הפתרון

שלום בקשר לשאלה שלך תקשיבי את לא לוקחת את הנתונים כראוי אם תעשי 25 שזה הכסף אצל המוכר תחלקי אותו ל3 יצא לך8.33 שזה שלוש ושליש עכשיו תוסיפי את השקל יוצא לך 9.33 ותכפילי את זה ב3 יצא לך 28 (כל עוד את לא משנה כלום )עכשיו תוסיפי את שני השקלים שבקופה יצא לך 30 בבקשה לא כל כך קשה פשוט לא תמיד לוקחים את המספרים שקטנים מאחד חחח

j o s e f 0 0 7

New member
בקשר ל3 אחרי הנקודה

יצא לך יותר מ2 אל תשני פשוט תמשיכי תוסיפי אחד תכפילי ב3 תוסיפי 2 ואז יצא לך כי אם חסר אפילו 3 אחד אחרי הנקודה יצא לת 27.99 בהצלחה

תודה רבה...

אני הבנתי את זה. אבל זו לא התשובה.. צריך לעשות בדרך שונה.. לתת הסבר איפה השקל...??? הבנתי שזה אי זוגי ולכן יש שקל מיותר... השאלה איך ארני מסבירה את זה.. חוץ מזה, בפועל הם הוציאו רק 9 ש"ח, לא 9 ושליש...

j o s e f 0 0 7

New member
אי אפשר לפסול את האפשרות שהם שילמו

9 ושליש כי גם אני יכול לשלם 9 וחצי אז אני יכול גם לשלם 9 ושליש חוץ מזה זה לא משנה כמה כסף כל אחד שילם כי אצל המוכר יש 25 ואצל כל אחד מהם 1 ובקופה 2 תחשבי 25+1+1+1+2=30

למעלה