חידה - מוסקים ודלק

slallum

New member
חידה - מוסקים ודלק

יש לכם מספר בלתי מוגבל של מסוקים, אתם צריכים להגיע לפחות עם מסוק אחד מ-A ל-B. הבעיה היא שלמסוקים יש מיכל שתכולתו המקסימלית מספיקה לחצי מהדרך. - ברגע שהמסוקים עומדים הם לא מבזבזים שום כמות דלק! - המסוקים יכולים לתדלק אחד את השני כשהם עומדים. - אסור שמסוק ישאר באוויר בסוף כל הפעולות, צריך שהוא יהיה או ב-A או ב-B. מה הכמות המינימלית של מסוקים שבהם תשתמשו בשביל שלפחות מסוק אחד יגיע מ-A ל-B? מה הדרך שבה תעשו את זה?

baraba1

New member
../images/Emo62.gif נראה לי

4 מסוקים כל הארבעה נוסעים 1/4 מהדרך, מתדלקים 2 מסוקים מיכל מלא, 2 המסוקים מתקדמים עוד 1/4 (כעת הם בחצי הדרך) מסוק אחד מתדלק את השני וכעת המסוק המתודלק ממשיך עד הסוף. ניסיתי עם 3 ולא נראה לי שאפשר אם כן נראה ש-4 זה המינימום

slallum

New member
אכן, לכן תשובתו שגויה ../images/Emo128.gif

למען האמת אני לא יודע את התשובה, אבל אני משער שנוכל למצוא אותה בכוחות מאוחדים

hen chen

New member
יש לי תשובה...

התשובה שלי חושבה במהירות, אז אל תבנו על זה. לדעתי, 23 מסוקים זה המינימום. אני לא יכול להבטיח כלום- אני רק יכול להבטיח שבוודאות אפשר לעשות זאת עם 23 מסוקים. אני משער די בביטחון שאי אפשר עם פחות.

slallum

New member
לפי מה שאני זוכר../images/Emo128.gif

אני די בטוח שהצלחתי את זה עם 18 מסוקים.

lionlit

New member
אוקי...

זה קצת משובך אבל.... טוב קודם כל מינימות מסוקים-3 בואו נגיד שבכל מסוק יש 4\4 דלק נכון? והדרך היא 4\4 חלקים תקנו אותי אם אני טועה... אז יאללה לדרך: 1. כול שלושת המסוקים טסים ל משבצץ 4\2 (כי התחלנו ב4\1) ואז לכול המסוקים יש 4\3 מיכל דלק 2.מסוק 1 ושתים טסים למשבצת 4\3 ולשניהם יש 4\2 דלק 3. מסוק מס' 1 טס למשבצת4\4 וחוזר למשבצת 4\3 עם 4\0 דלק 4. מסוק מס' 2 שכבר נמצא יחד עם מסוק מס' 1 על משבצת 4\3 מעביר למסוק מס' 1 מנת דלק (4\1) כך שלשניהם יש 4\1 דלק ואז שניהם עפים חזרה למשבצת 4\2 5. עכשיו למסוקים 1 ו2 יש 4\0 דלק עכשיו במשבצת 4\2 ישנו מסוק מס' 3 עם 4\3 דלק ואז הוא מעביר למסוקים 1ו2 מנת דלק ואז כולם חוזרים להם בשקט ובשלווה לA שהוא בעצם משבצת 4\1 אני יודע שזה קצת מבולגן ולא ברור אבל אין בררה...חחחחח P:p:p:

slallum

New member
../images/Emo128.gif..

קודם כל הדרך היא כפול ממה שהמיכל של המסוקים מספיק. דבר שני.. למה הם התחילו ב-1/4? אחרי זה לא קראתי :S

tkuihehr

New member
אפשר להתחכם?

ולהגיד משהו כמו "המסוקים סוחבים אחד את השני"? ועוד שאלה, כל המסוקים אמורים לטוס ולחזור נכון, כאילו את כל הדרך פעמיים בכמות דלק של חצי דרך?

slallum

New member
זו לא שאלה של התחכמות

ולא, המסוקים פשוט צריכים לא להשאר באוויר בסוף ביצוע המשימה, אבל לא משנה איפה הם יהיו. כמובן שהדרך הקלה ביותר היא שיהיה רק מסוק אחד ב-B וכל השאר יחזרו ל-A.

JDOE

New member
הצלחתי עם

13 מסוקים לפני ההסבר אני רוצה לדעת אם אפשר פחות כי אם אפשר הסבר יהיה בזבוז זמן

slallum

New member
אני לא הצלחתי

עם 13 מסוקים.. תן את ההסבר, ונראה אם בכוחות משותפים נוכל לעשות את זה עם פחות =] אם לא, אז סביר להניח שזו התשובה =] אני אשאל את דוד שלי (מי שנתן לי את החידה) אם זו התשובה הנכונה.

JDOE

New member
אוקיי

ראשית ניקח שני מסוקים שיטוסו עד לרבע הדרך שם יתדלק מסוק אחד את השני אחד מהם יטוס עד למחצית הדרך שם ישאר לו חצי מיכל והשני יחזור בעזרת מסוק שלישי שיבוא להצלתו נעשה זאת שוב עם עוד שלושה מסוקים כמו מקודם כך שיהיה עוד מסוק עם חצי מיכל בחצי הדרך נעשה זאת שוב עם עוד שלושה מסוקים כך שיהיה לנו שלוש מסוקים עם חצי מיכל בחצי הדרך מסוק אחד יתדלק את השני שימשיך עד לסוף הדרך כעת המסוק שנשאר ויש לו דלק יתן חצי מכמות הדלק שלו למסוק שאיתו כמות שתספיק לשניהם להגיע עד ל 3/8 מהדרך כעת יבואו עוד שני מסוקים עד ל 3/8 מהדרך יתדלקו את שני המסוקים האחרים 3/4 מיכל המסוקים יחזרו הביתה והמסוקים שתדלקו אותם יטוסו עד לרבע הדרך משם יבואו שני מסוקים אחרים להציל אותם סך הכל 13 מסוקים

ייץ

New member
אני לא בטוח שלפי התאור שלך

זה שטס לרבע הדרך לא יכול לתדלק אף אחד כי הוא צריך לחזור. ובכלל אפשר לעשות זאץ אם אני לא טועה עם 4 מסוקים בלבד. (הם אמנם יבזבזו הרבה דלק אבל זה אפשרי).

slallum

New member
../images/Emo45.gifצודק

אז אולי צריך להוסיף איזה 3 מטוסים ואז זה יהיה טוב?

למעלה