חידה מוזרה

Sham3

New member
חידה מוזרה

נתנו את זה לאחותי בכיתה ז' וממש אין לי מושג איך פותרים אותה . הנה - סטודנט למשפטים בא לחקור את מצב משפחתו של פרופסור מפורסם. ושאל אותו כמה שאלות: 1. כמה ילדים יש לך ? הפרופסור ענה: " 3 ילדים". 2. בני כמה הם ? הפרופסור ענה: " מכפלת הגילאים שלהם שווה ל-36 וסכום הגילאים שווה למספר הבית שאתה גר בו. הסטודנט עשה חישובים מספר דקות ואמר: "רגע חסר לי נתון אחד!" ואז הפרופסור אמר:" כן שכחתי להגיד לך שהבן הבכור מנגן בכינור." בני כמה ילדי הפרופסור ?

srulikbd

New member
רמז

חידה מוכרת...תבדוק את כל האפשרויות, ואז תוריד את האפשרויות שלא עונות על התנאי שנוסף בסוף החידה.

Sham3

New member
שניה

יש מצב לתשובה ? והסבר מפורט ... נגיד הגילאים הם 2,3,6 או 1,3,12 איך הנתון עם הכינור מבטל אפשרות אחת ?

ש ו ר ש י

New member
יכול להיות גם

6-6-1 האפשרות הזאת מתבטלת- אם יש לו בן בכור אין לו תאומים! אבל מה שאני לא יכולה להחליט איך לבחור בין 2 האופציות שאתה נתת...

Sham3

New member
מה מספר הבית ?

לא כתוב מה מספר הבית שהוא גר בו ...

srulikbd

New member
../images/Emo13.gif

הסטודנט יודע כמובן את מספר ביתו, ולמרות זאת הוא לא מצליח לגלות את הגילאים. אך לאחר שאומרים לו שיש בת בכורה, הוא מגלה...

K A T S

New member
נראה לי שאני יודעת ....

2, 2, ו-9 2+2+9=13 כמו 6+6+1=13 אבל אם יש בכור אז... 2,2, ו-9

srulikbd

New member
נכון

הסטודנט יודע את מספר ביתו, לכן הוא יכול לדעת את הגילאים, אבל אף על פי כן הוא לא מצליח, למה
מכיוון שכנראה יש סכומים חופפים
בודקים את כל האפשרויות, ומגלים שיש רק סכום אחד חופף-13, ואז אומרים שיש בת בכורה, וכמובן שהתשובה היא 9 2 2

JDOE

New member
לפי החידה המקורית

אחרי שהפרופסור אומר שמכפלת גילאיהם הוא 36 הוא לא אומר שסכומם שווה למספר הבית לא לפני שהסטודנט אומר שחסר לו נתון במקרה הזה מאחר וזה נאמר במשפט אחד ומאחר ולפי החידה לא ניתן לדעת אם חסר נתון או לא אז לחידה הספציפית הזו אין פתרון מי שענה הכיר את החידה אז הוא ענה לפי מה שהוא זכר במקרה של מישהו שלא מכיר את החידה הוא לא היה מצליח לפתור את זה

למעלה