חידה מאתגרת :)

Ichirin no Neko

New member
חידה מאתגרת :)

גיאוגרף החליט למתוח חבל מסביב לקו המשווה, כדי שהמטיילים באזור יכולו להבדיל בין חצי הכדור הצפוני וחצי הכדור הדרומי. הוא לקח חבל שהוא בדיוק היקף כדור הארץ (מהו?) ועוד מטר אחד, וכרך אותו מסביב לכדור-הארץ במבצע מרשים. האם ברווח שנוצר בין פני כדור-הארץ לבין החבל יכול לעבור חתול? האם תשובתכם היתה משתנה אם נפח כדור הארץ היה גדול פי שניים? -ומה אם הארץ היצתה דיסקית שטוחה, כפי שהאמינו בעבר? (נלקח מתוך צ.י.ס.) בהצלחה! D:

77עקרב

New member
וקצת יותר ברצינות

אם מדובר על גובה אחיד סביב לכדור הארץ אזי מדובר על גובה של כ-15 סנטימטר (באמת שאין לי משג מה גובהו של חתול...) אם לא אזי ברור שניתן ליצור גשר בגובה של עד חצי מטר (תלוי כמה החתול שמן) ואז סביר מאוד שיוכל לעבור לצורך התשובה לא נלקח בחשבון נפח כדור הארץ אלא רק ההנחה הסמויה שמדובר בהיקף שהוא מעגל מדויק - אחרת התשובה היתה משתנה מעט. אם הארץ היתה דיסקית שטוחה אזי לא היה קיים מעגל סביב קו המשווה והגיאוגרף שלנו היה נופל, רואה את ארבעת הצבים ונעלם באינסוף.

Ichirin no Neko

New member
../images/Emo27.gif דרושה תשובה לעניין! ../images/Emo37.gif

קיבלתי בערך עשר תשובות שונות.. אבל לקבל אחת מגובשת יותר בבקשה? >_<

תגובה

היקף כדוה"א הוא כ 40000000 מ' נניח כי כדוה"א הוא כדור מושלם, אזי מה שקורה הוא 2*פאי*R = היקף כדה"א דהיינו הרדיוס הינו 6,369,426.7 אם נוסיף מטר להיקף כדה"א אזי הרדיוס ישתווה ל 6,369,426.9 דהיינו גובה של 20 ס"מ, אני מניח שחתול יכול לעבור... אם הנפח היה פי שתיים דהיינו יחס הרדיוס היה פי שרש שלישי של 0.5 אפשר לעשות את החישוב המחודש עם הנתון הזה ולראות מה יהיה ההפרש. הרדיוס גדול ב 20% בערך. נראה לי שחתול עדיין יעבור בכיף. כי צמצום של 20% מ 20 ס"מ זה 4 ס"מ. לא נראה לי שזו בעיה לחתול... אם כדה"א היה דיסקית החתול לא היה יכול לעבור מתחת, הוא היה יכול לעבור ליד החבל.... (במידה ומקיפים את ההיקף העגול)

pazro

New member
למה לסבך דברים פשוטים?

יש יחס ישר בין רדים להיקף ולכן זה ממש לא משנה מה רדיוס כדור הארץ. התשובה היא: 1/2π=0.159 הכל במטרים כמובן.

סנדרין

New member
כמובן../images/Emo62.gif ../images/Emo210.gif

בנקודה בה נמצא החתול, נמתח את החבל כלפי מעלה, ויווצר רווח שיאפשר לו לעבור בקלות.

nog16

New member
אם לא מותחים אז..

יש כמעט 16 סנטימטרים רווח, אז באמת שזה תלוי מה גובה החתול... (0.159 מטרים).

למעלה