חידה מאתגרת...

Prophet

New member
חידה מאתגרת...

לנער שלמה נמאס לשמע את הערותיו של המורה לתנ"ך כי אמנם הוא פקח אך לא חכם כשלמה המלך. וכשנודע לו כי אי שם מעבר להרים קיים מעיין-חכמה שכל הגומא ממנו שוב לא יאלץ לשמוע חידוד שכזה - יצא לדרך. אלא שבינו לבין המעיין חצצה ארץ שקרמתיה שכל תושביה או דוברי שקר או דוברי אמת. משהגיע לפרשת דרכים ממנה יצאו שלוש דרכים ובתחילת כל דרך ישב לו שקרמת. שאל: "מי מכם דובר אמת?" אלא שמהתשובות לא יכול היה לדעת דבר ובנוסף החלו השלושה לצעוק: שקרמת א´ ל-ב´: אתה שקרן שקרמת ב´ ל-א´: אתה שקרן שקרמת ג´ - ל-א´ ול-ב´: שניכם שקרנים שקרמת ב´ ל-ג´: לא נכון ושלמה ההמום, שאל ביאוש: מי מכם יושב בתחילת הדרך למעיין החכמה? וכל השלושה ענו "אני" שאלות: 1) "מה ענה כל אחד מהשלושה לשאלה הראשונה?" 2) באיזו דרך על שלמה לבחור?

../images/Emo62.gif אני חושב

מקצת בלאגאן שיש לי בראש - ב´ צודק... א´ וג´ משקרים. עליו ללכת בדרך של ב´, כמובן... (ולא - אני לא מכיר... סתם הגיון עקום שלי)

Prophet

New member
../images/Emo127.gif + הסבר מפורט יותר...

1. גם שקרן וגם דובר אמת תמיד יטענו שהם דוברי אמת כי השקרן משקר ודובר האמת - אומר אמת ולכן כולם ענו "אני". 2. אם א´ ו-ב´ הטיחו אחד בשני: "אתה שקרן" סימן שאינם מאותו סוג שכן שני דוברי אמת או שני שקרנים היו אומרים איש על רעו: "אתה דובר אמת". לכן - אחד מהם שקרן ואחד מהם דובר אמת, לכן ג´ בהכרח שקרן כיון שטען ששניהם שקרנים. מכאן ב´ דובר אמת כיון שתשובתו ל-ג´ היתה "לא נכון" - תשובת אמת. ולכן: תשובת ב´ היתה כי הוא בתחילת הדרך למעיין - וזו תשובת האמת ועל שלמה ללכת בדרך זו

למעלה