חידה ללא פתרון

midrasha

New member
חידה ללא פתרון

שלום לכל קוראי מכתב זה אני מבקש, נתקלתי בחידה ואני לא מוצא לה פתרון בשום מקום אנא חזרו אלי בהקדם. החידה היא: אדם נכנס למסעדה סינית והזמין מרק, המלצר התעכב זמן רב עד שהאיש התעצבן, השאיר פתק שבו רשום "180,100" והלך. המלצר הגיע ולא הבין את פשר המכתב אנא עיזרו למלצר להבין את פשר המכתב. תודה רבה.....

chuchi46

New member
שכחת לציין.. כי האדם הוא בריטיש...

נסה לקרוא את המספר- I80Io0

midrasha

New member
לא הבנתי

אם תוכל לחזור ולהסביר יותר בפרוט את התשובה תודה רבה....

רם אזרח

New member
פתרון - לא שלי

חיפשתי פתרון לחידה הזו כי כבר שמעתי אותה מזמן ולא ידעתי כבר אז. מסתבר שזו חידה לדוברי אנגלית בלבד, לפחות חלקה. צריך לכתוב את המספרים ככה: 180100, כלומר אחד שמונה אפס אחד אפס אפס באנגלית, החלק הראשון הוא: one eight zero אם נשנה קצת את האותיות זה יוצא: one ate zero, כלומר, אחד אכל (עבר של eat) כלום. לגבי ה- 100 זה משחק של אותיות ומילים: i ought zero (אם כותבים את הספרה אחת כקו) והמשמעות היא : אני חיייב אפס, כלומר, לא חיייב כלום

chuchi46

New member
עד כמה שאני יודעת בכל מיקרה...

owe זה הפועל אם אני לא טועה... owen זה הצורה הסבילה של הפועל... למרות שאני ממש לא בטוחה בקשר לשורה האחרונה ^^; אבל, בכל מיקרה, אפילו אם owe זה סלנג, עדיין משתמשים בזה הרבה. כך שזה מתאים בהחלט לחידה
(למרות שהוא ג'נטלמן בריטיש ולכן הגיוני שידבר אנגלית שנונה ונכונה ללא שום זכר לסלנג
)

midrasha

New member
תודה רבה!!!!

תודה לכל הנותנים יד מלכה עזרתם לי מאוד.....הצלתם אותי מלילות ללא שנה עכשיו אוכל לחזור לישון בשקט!!!! תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chuchi46

New member
כותבים owen...

עד כמה שאני יודעת לפחות :X וזה יכול להישמע כמו owe, קורה בעיקר בסלנג ובגלל זה זה מתאים

למעלה