חידה לילית

gavrik

New member
חידה לילית

יש לכם 12 מטבעות ומשקולת מאזניים. אחת המטבעות מזוייפת (במובן של יותר קלה או יותר כבדה מ-11 האחרות). יש לכם 3 שקילות. איך מוצאים את המזוייפת?

דנטל

New member
אבל בלילה קשה

כשהייתי קטנה היה לי ספר עם שאלות כאלה ואהבתי את זה. היום אני זקנה וטפשה. כרגע, אני אפילו לא מבינה בשביל מה צריך את המשקולת.

gavrik

New member
אבל כפרה ../images/Emo13.gif איך תדעי מה המזוייפת

בלי לשקול?

gavrik

New member
המשקולת מאזניים היא כדי לראות

את היחס בין המשקלים אולי לא כתבתי את הניסוח הנכון של החידה אני אבדוק את זה שוב

אני מכירה את זה :]

להרוס ולגלות את התשובה
?

gavrik

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

יש המשך אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

נראה לי טעית כי זה טריוויאלי

התשובה טריוויאלית בלי להשתמש במשקולת לא ברור לי בשביל מה צריך אותה בכלל

או שממש לא הבנתי , או שאתה צוחק עלי

אבל אתה מחלק את זה ל3 רביעיות לוקח 2 רביעיות , משווה את המשקל , איפה שזה קל יותר , ברביעה הזאת זה המזוייף ,אם זה שווה במשקל אז ברביעה הנותרת זה המזויף לוקח את הרביעה עם המזוייף , מחלק ל2 זוגות , שוקל , הזוג הקל יותר שם המזוייף לוקח את הזוג ,שם אחד בכל צד ,מי שקל יותר הוא המזוייף אפשר לפתור את זה בעוד 100 דרכים.

gavrik

New member
אוקיי נראה לי הבנתי מה קרה

כנראה פספסתי את השיעור הזה באולפן לימודי עברית: משווה את המשקל, בעזרת מה אתה משווה אותו? המשקולת מאזניים לא? לא קוראים ככה לדבר הזה? (אני מתכוון לזה שהוא הסמל של מזל מאזניים) ודבר שני זה קצת יותר מורכב ממה שאמרת, אתה הרי לא יודע אם המזוייף הוא יותר כבד/קל, אז אתה לא יכול להגיד שברביעייה הקלה יותר זה המזוייף.

דנטל

New member
זה לא משנה הרביעיה פשוט תהיה שונה

אבל גם משקולת לא תורמת לי בכלום, כי כשאתה שם אותה על כף מאזניים היא תהיה או לגמרי למעלה או לגמרי למטה אם היא לא במשקל זהה למה שנמצא על הכף השניה.

אני משווה את המשקל בין המטבעות ?

קודם כל , ברור שהמשקולת מיותרת ,אפשר להוכיח מתמטית, אם אתה לא יודע מה המשקל של המשקולת , היא מיותרת. זה כמו להגיד "נתונה פרה" ואתה יכול לשים אותה מכל צד של המאזניים. אם אני לא יודע אם זה קל או כבד יותר ,אני חושב שלא יספיק 3 שקילות .. תנסה למצוא את הניסוח המדוייק של החידה כי מה שאמרת הזוי ברמות.

gavrik

New member
אההההההההההההההה

ב"משקולת מאזניים" התכוונתי לזה------> חוץ מהפריט שבתמונה ו12 המטבעות (להלן 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0), אין עוד שום דבר!!! אין עוד משקולת נוספת! עכשיו, ב3 שקילות בעזרת הפריט אשר בתמונה, ובלי ידיעה אם המטבע המזוייף יותר קל או כבד, אתם צריכים למצוא אותו! מצטער על הנוסח העילג, אבל אני כנראה ממש אהבל בזמן האחרון . . .

gavrik

New member
שלום שמי גברי

וגם אני חשבתי שאומרים משקולת מאזניים ולא רק מאזניים עכשיו יש לכם את הניסוח הנכון... יאללה לפתור!

למעלה