חידה לחכמים

דני400

New member
חידה לחכמים

כמה מנדטים מששת חברי המפד"ל גרים מעבר לקו הירוק ? תשובה - 3 מתוך ששה ( חמישים אחוז). והחידה - כמה מנדטים הכניסו המתישבים מעבר לקו הירוק למפד"ל ?

דני400

New member
תשובה

אם מעבר לקו הירוק גרים 200,000 מתיישבים (כ"י), אזי בערך ל - 70,000 יש זכות הצבעה במקרה הטוב (ילדים, רבותי). מתוכם נתנו קולם למפד"ל - 14.4% - ראה כאן. דהיינו כ - 10,000 קולות. דהיינו רבע מנדט. עיני לא צרה במתיישבים - רק כפי שאמרתי לפני הבחירות, (וגם עכשיו אנו לפני בחירות), צריך להפסיק לחשוב מה יאמרו המתיישבים ורבניהם (כבוד תורתם במקומם מונח), ולחשוב על ה"רוב הדומם" של המפד"ל, ועל דעותיו.

אליגטור

New member
צודק

כתבצי כבר שהמפד"ל נחלה את ההצלחות שלה בהתנחלויות ואילו נכשלה בערים הגדולות (ברובן). מה גם שאם תוסיף את הקולות שקיבלה המפד"ל במושבים הדתיים הקולות בערים עוד יותר יצטמצמו. אז זה לא רק עניין של קו ירוק או לא.

דני400

New member
מה צודק

14% בהתיישבות שכמחציתה דתית לאומית זה הצלחה ? שייתחשבו ב ארבע אחוז עירוניים שנתנו קולם למפד"ל, ורובם של אלה בימין המתון ולא בימין של הנדל.

benif

New member
אתה משחק עם הנתונים.

א. בישובים הדתיים ביש"ע וגולן וקיבוצים דתיים המפד"ל עלתה על כולם ב. תעשה סקר ותראה שכל מצביעי המפדל בערים תומכים במתישבים וגאים שבניהם הולכים להתנחל ג. הישובים לא קמים ממתנחלים אלא מעירוניים שבאים להתנחל. ד. עשרות ישיבות הסדר וגרעינים תורניים הוקמו בערים בעזרת אותם עירוניים ששלחו בניהם להתנחל ועכשיו בניהם שולחים את הנכדים לעיר. הכל הדדי. אין 2 מחנות.

אמיר.

New member
תיקון טעות...

שנים גרים ביש"ע. אחד גר בגולן (כמה מנדטים הביאו מצביעי הגולן). שנים בירושלים (וכמה מנדטים תרמה ירושלים ???) אחת בתל אביב (כמה מנדטים הגיעו למפדל מתל אביב ????). החשבונאות הזו איננה במקום. השאלה היא שאלה של מדיניות ודרך. נ"ב... דני,הרי טענת שהמפדל שפוטה של מתנחלי חברון.... אז איך זה ששם נחלה המפלגה מפלה ??? (רק אנשי הרב בליכר, שאיננו מהקיצונים) תמכו בה...

דני400

New member
לא משחק עם שום נתונים

אלא אומר את המציאות המרה. חכי"ת אחת מתל אביב, כאשר גוש דן הביא הרבה יותר מנדטים (להערכתי שניים לפחות) מיו"ש (שהביאו רבע !). אכן - אמרתי שהמפד"ל שפוטה של מתנחלי חברון ודומיהם, למרות שהם לא מצביעים בשבילה. אני כולל בזה את (רוב) רבני יש"ע, שלכאורה מבטאים את דעת המפד"ל בשנים האחרונות. ברור לי שאפי איתם שפוט של קיצוני המתיישבים, ולמעשה הוא בשר מבשרם. כל מי שמכיר את המושב שלו (נוב) , ואת קבוצת "בוגרי המחתרת היהודית" שגרה שם, ביחד עם "נשיא מדינת יהודה", (ואני אישית מכיר את המושב היטב), יודע לאיזה מיליה חברתית שייך איתם. אני לא הראשון שאומר שהמפד"ל הקצינה. ואני מכבד את המתיישבים ומוקיר את רובם. אני רק חושב שהמפד"ל צריכה להיות יותר קשובה לרוב הדומם של מצביעיה.

benif

New member
במה איתם יותר קיצוני מקודמו הרב לוי

אתה לפני הבחירות תמכת בליכוד ואתה אחרי הבחירות ממשיך לדבר נגד המפדל. לא טוב לך? תצביע ליכוד. הרוב הדומם לא מצביע מפדל אלא ליכוד. עובדה שבעיר יש ירידה גדולה. כי אלה שבאמת קשורים למפדל שולחים את ילדיהם ליישב את "חברון" שאתה מזכיר כל כך, עיר האבות, ואני כמתנחל מעריך אותם והלוואי עלינו כולנו תושבי חברון, (ללא הבעיות עם כוחות הביטחון). בעיר יש בעיה דתית כי רוב האנשים החיים בלי הסביבה הדתית יש עליהם השפעה שלילית מהסביבה. דווקא בריכוזים הדתיים בערים יש עלייה כגון גבעת שמואל, נתיבות וירושלים. ודרך אגב, המפדל לא רוקדת לפי הצלילים של "הרב אריאל שרון" כי אנו ברוך ה' יש לנו את הרבנים שלנו.ראה בערוץ 7 מאמר של הרב שלמה אבינר על החזרת שטחים. מאוד מעניין.

דני400

New member
תמשיך לזלזל בתושבי הערים

שנתנו למפדל 5 מנדטים מתוך 6. 3/4 מנדט אני נותן למושבים ולקיבוצים (נניח...). ורבע שלם מההתנחלויות, כךי שהוכחתי (תוכיח ההפך אם בא לך). דעתו של הרב אבינר לא מקובלת עלי בעניינים אלו. מה אעשה שהוא שכח שיש פלסטינים.

דני400

New member
ועכשיו שקראתי את דעת הרב אבינר

אוכל רק לומר - במחילה מכ"ת...נו באמת. אני מקבל את דעתם של רבנים יותר פרגמטיים, שיש להם מבט רחב על כלל הבעיה. למשל הבעיה האנושית (גם זה ערך יהודי). הרב ליכטנשטיין למשל (שגם קרא להצביע למפד"ל).

עציון

New member
דני. אתה 10!!!!!!!!

החשבון שלך מדוייק להפליא. אני טוען זאת כבר כמה שנים טובות. 14% ביש"ע הם כאין וכאפס לעומת מספר הקולות בערים. יש לנו 2 חברי כנסת מאלקנה. בישוב זה המפדל קיבלה כ-50% מהקולות. וזהו!!! לעומת זאת, בפתח-תקוה, העיר שנתנה את האחוז הגבוה ביותר מכל הערים למפדל, אין לה ולו נציג אחד. כנ"ל, היה עד כנסת זו כאשר למפדל היו 2 חברי כנסת ספרדים שהרב לוי עומד בראש. כמה קולות קיבלה המפדל מעדות המזרח? הרוב הלכו לש"ס. מושבי המפדל נתנו כ-75% מקולותיהם לשס למחל.....ושם רוב המזרחיים... אז מה עושים? הוא זה שכתבתי מיד לאחר הבחירות. להפשיל שרוולים. לעבוד כבר מהיום. להפעיל את כל החוגים. כל העדות. ולקוות לטוב. ולא, המפדל תיטמע בליכוד כמו שירנסקי ולהקתו.

benif

New member
מצטער להודיע לך שמימד לא עברו את

אחוז החסימה. אם אתה מאלה שמוכנים לוותר של שטחים, לא קראת כנראה את המצע של אורלב, גילה ויהלום והרב ליכטנשטיין.

דני400

New member
תפסיק לבלבל

ולהפוך אותי לשמאלן. אני מצביע מפד"ל ובהחלט נמצא בימין, בדיוק כמו שאריאל שרון ואורלב בימין. אני חוזר ואומר שהימין שלי זה לא הימין של מרזל והרב אבינר - מה לעשות ? יש דעות שונות, וצריכים להבין זאת. להזכירך - המפד"ל ברובה הצביעה בעד פינוי סיני. אני בעד "פשרה כואבת" - אם יהיה בכך צורך, ואני מקווה שנגיע עוד בחיי ילדי לפתרון מדיני, שיאפשר לנו לחיות בשלום, תוך שמירה על היקר לנו.

דני400

New member
דווקא אני זוכר שהמפד"ל קיבלו 12

מנדטים. ובראשה עמדו (ז"ל) בורג, רפאל, וורהפטיג. כולם היו יהודים, ת"ח ופרגמטיים, שאף פעם לא ששו להיכנס לעימות חזיתי מיותר, עם ארצות ערב, למרות שגם הם האמינו שארץ ישראל שייכת לעם ישראל. אני לא צריך לקרוא את מאמריו של הרב אבינר כדי להאמין בזה. צריך גם להיות חכם, לא רק צודק.

עציון

New member
דעתו של דני, היא הדיעה הרווחת בין

מרבית מצביעי המפדל של היום. כבר כתבתי זאת וגם אחרים, רבים ממצביעי המפדל בפוטנציה פנו ימינה והצביעו לתקומה, לאיחוד ולליכוד. שם מיפלטם. שפ מבצרם. מצד מזרח, רבים פנו לש"ס. חרד"לניקים פנו לחירות ואולי לאיחוד הלאומי. נשארו אלו שנקראים "מתונים". מוכנים לפשרות. שה "מדינה" חשובה לפני ה "ארץ". רבותי, תפנימו את זה אחת ולתמיד!!!!!

benif

New member
מימד ניסתה ונפלה. איפה המתונים?

המתונים הצביעו עבודה או ליכוד ואפילו שינוי כדי לדפוק את החרדים. הימניים באמת רובם הצביעו מפדל ומיעוטם בלבד תקומה. קאתי מאמר של נועה איתם בצופה די מעניין. היא מציעה שכל אלה שיתפקדו יצביעו כל אחד לפי דעתו : מימד , תקומה, דתי-שינוי, דתי-אורלב, וחרד"ל. ואז סוף סוף נדע מה משקל של כל אחד ואז לכל אחד חופש הצבעה בנושאים שהוא חולק עליהם בלי לחייב את השאר ללכת בדרכו. האם נראה למישהוא הכיוון ?

למעלה