חידה חשבונית

12345621

New member
חידה חשבונית

עליכם לעשות שינוי אחד בשביל לשנות ערכן של 2 מספרים. למשל לשנות בבת אחת את ערך המספרים 3 ו9 על ידי שינוי אחד כלשהו. חומר למחשבה בהצלחה.

12345621

New member
נגיד שיש לי את המספרים 3 ו5

עכשיו אם אני עושה שינוי אחד למספר 3, אז רק הוא ישתנה, ו9 ישאר כפי שהוא. ואילו אם אני יעשה שינוי אחד למספר 9, אז רק הוא ישתנה, ו3 ישאר כפי שהוא. עכשיו יש דרך לשינוי אחד שישפיע בו זמנית על 2 המספרים ביחד. כלומר על ידי שינוי 1 כלשהו 2 המספרים הללו ישנו את ערכן. זאת הכוונה שלי. חומר למחשבה.

12345621

New member
סליחה טעיתי בכותרת המספרים בדוגמה

הם 3 ו9. אפשר לעשות את זה גם עם מספרים אחרים. רמז, אפשר לשנות עם שינוי אחד את ערכם של מספרים מ1 עד 12.

../images/Emo62.gif ניסיון

לבטל את המספר 1

ניתן לעשות זאת

אם הם נתונים בתוך משוואה, לא? 1+2=3 עכשיו נשנה את ערכו של ה-1, וגם עכרו של ה-3 ישתנה מאליו.

12345621

New member
זה לא התשובה כי הערך של 1 ו2 נשאר

והם ביחד יוצרים 3. אני אומר לעשות פעולה שהיא לא פעולת חשבון. לעשות פעולה שתשנה את ערך המספרים לדוגמא 3 ו9 על ידי פעולה אחת ולא פעולת חשבון והיא זאת שאמורה לשנות את ערך המספרים. נסו להעזר ברמז שניתן לעשות את זה רק במספרים 1 עד 12. תחשבו חוץ מפעולת חשבון על עוד אפשרות. כי הפיתרון הוא יצירתי מאוד.

lupoN

New member
או...../images/Emo27.gif

אם כבר אז באותו ראש - לסובב את לוח המספרים של השעון ביחס למחוגים, או להשתמש בשיקוף של לוח השעון וכו'...

12345621

New member
נתת לעצמך ולכולם רמז ענקי!!!

הפתרון אכן קשור לשעון, אתה קרוב ממש לתשובה. עוד קצת והגעת כל הכבוד על הכיוון!!!

12345621

New member
גם כאן כל הכבוד, אכן מדובר בשעון

רמז ענקי. עוד קצת והגעת לתשובה.

12345621

New member
יפה אך זה לא זה, כי צריך לשנות שני

מספרים על ידי שינוי אחד.

12345621

New member
וואוו כמה שאתה קרוב!!! אך זה עדיין

לא זה. אך אתה בעניינים וקרוב מאוד לפיתרון.

עוד ניסיון

נאמר ושני המחוגים מצביעים על השעה 12. הערך שהלם הוא 12. הזזתי את המחוג של שהעות, בזווית של 30 מעלות, עם כיוון השעון, והשעה היא אחת. הרי לך - שיניתי את הערך של שני המספרים, ע"י שינוי ערכו של מספר אחד בלבד. לא?

12345621

New member
צריך לעשות אמנם שינוי אחד כלשהו

שאמור לשנות את ערכן של שני מספרים, לא לשנות אחד ושהשני ישתנה בעקבות הראשון, אלה לשנות בו זמנית את שניהם. ואכן המחוגים הם רמז ענק!!! אך אתה בכיוון. עוד רמז אין קשר להזזת המחוגים, אך בהחלט יש קשר למחוגים.

למעלה