חידה הסתברותית

עריסטו

Active member
חידה הסתברותית

האם ניתן לבנות שתי קוביות שפאותיהן ממוספרות באופן הרגיל, אבל לתת לכל פאה משקל שונה (משקל = ההסתברות ליפול על אותה פאה) כך שבהטלת זוג הקוביות תהיה לכל אחד מהסכומים 2 עד 12 הסתברות שווה להתקבל?

האם המשקלות עבור כל מספר

חייבים להיות זהים בשתי הקוביות? או אפשר לחלק אותם באופן שונה בשתי הקוביות?

slallum

New member
אני שובר את הראש../images/Emo122.gif

התחלתי בכיוון מסויים, אבל אני ממש לא בטוח.. יש מצב להכוונה קטנה? אני מקווה בכלל שהידע שלי מספיק בשביל לפתור את החידה :)

בסג

New member
שמינית פתרון...

קל להוכיח שאם המשקלים צריכים להיות זהים ב2 הקוביות - אי אפשר. זה הכי רחוק שהגעתי...

niv1990

New member
../images/Emo62.gif

קוביה א: 50% 1 50% 6 קוביה ב: ללא שינוי מותר לעשות מסםרים עם הסתברות 0?

עריסטו

Active member
רמז ראשון

בלתי אפשרי לבנות קוביות כאלה. לכם נותר להוכיח זאת.

Tesseract

New member
שאלה..

פשוט העניין לא ברור לי - אם מספור הקוביות הוא "רגיל", כיצד אפשר לשנות את משקלה של כל פאה? תוכל לתת דוגמא?

עריסטו

Active member
דוגמה

קודם כל לא הבנתי את השאלה - מה הקשר בין המספור למשקל? אם, למשל, בקוביה הראשונה ההסתברות לקבל 1 היא 0.1, ההסתברות לקבל 2 היא 0.3, ההסתברות לקבל 3 היא 0, ההסתברות לקבל 4 היא 0.5, ההסתברות לקבל 5 היא 0.1 וההסתברות לקבל 6 היא 0, ובקוביה השניה ההסתברות לקבל 1 היא 0, ההסתברות לקבל 2 היא 0.1, ההסתברות לקבל 3 היא 0.4, ההסתברות לקבל 4 היא 0.2, ההסתברות לקבל 5 היא 0 וההסתברות לקבל 6 היא 0.3, אז ההסתברות לקבל בהטלת הקוביות את הסכום 10 היא: לקבל בראשונה 4 ובשניה 6 - ההסתברות היא 0.15 לקבל בראשונה 5 ובשניה 5 - ההסתברות היא 0 לקבל בראשונה 6 ובשניה 4 - ההסתברות היא 0 ואלה כל האפשרויות ליצור את הסכום 10. לכן ההסתברות לקבל את הסכום 10 בהטלת הקוביות היא 0.15+0+0 כלומר 0.15.

Tesseract

New member
הבהרת השאלה

אם ההסתברות לקבל 6 בקוביה הראשונה היא 0, המשמעות היא שהמספר 6 לא מופיע על הקוביה הראשונה, ולכן המספור אינו "רגיל". או - כיצד ניתן לשנות את ההסתברות לנפילת כל אחד מהמספרים? כנראה שזה לא רלוונטי. בכל אופן, עכשיו הבנתי את כוונתך. אחשוב על זה.

carlos22

New member
לא בטוח

איך להוכיח מתמטית אבל אם לכל פאה בקוביה יש משקל X ההסתברות לקבל תוצאה מסויימת היא X*X , כשמשנים את המשקלים של כל הפאות אפשר להתאים את ההסתברות רק לתוצאה אחת. לדוגמא אם רוצים לקבל 7 שמורכב מ1 ו 6 ובקוביה אחת חילקנו את המשקל של 1 ב 2 והכפלנו את המשקל של 6 בקוביה השניה שמרנו על ההסתברות לקבל 7 מ1 ו6 אבל הסיכוי לקבל כל תוצאה אחרת השתנה.

הרמז שלי ../images/Emo13.gif

עבור קוביה עם הסתברויות p1,p2,p3,..,p6 לנפילת 6,...,1,2,3 בהתאמה נגדיר את הפולינום של הקוביה p(x) = p1 * x + p2 * x^2 + p3 * x^3 + ... +p6 * x^6 שתי הקוביות מגדירות שני פולינומים. מצאו את מכפלת שני הפולינומים האלה.

עריסטו

Active member
רמז שני ../images/Emo58.gif

תתחילו מהעובדה שההסתברות לקבלת 2 צריכה להיות שווה להסתברות לקבלת 12.

למעלה