חידה די קשה...

Julio12345

New member
חידה די קשה...

לקחו 3 אנשים חכמים והכניסו אותם לחדר, העמידו אותם בטור אחד אחרי שני, בצורה כזו שהאיש הראשון רואה את השניים שלפניו והאיש השני רואה רק את זה שלפניו והאיש השלישי רואה לפניו רק את הקיר. בחדר היו גם 5 כובעים(3 כובעים שחורים ו-2 לבנים), שמו לכל אחד מהאנשים כובע על הראש ואמרו להם שהבן אדם הראשון שיצעק איזה כובע יש לו על הראש, וזה יהיה באמת התשובה הנכונה הוא ישאר בחיים והשאר ימותו. אחרי שעות ארוכות שהם חושבים הבן אדם שהיה עם הפנים אל הקיר ולא ראה אף אחד צעק איזה כובע יש לו על הראש וצדק. איזה כובע היה לו על הראש ואיך הוא ידע???

crimsonbull

New member
נסיון לתשובה.

האפשרויות הבאות הן היחידות מבין האפשרויות הקיימות לכובעים: שחור,שחור,שחור לבן,לבן,שחור שחור,שחור,לבן שחור,לבן,שחור לבן,שחור,שחור לבן,שחור,לבן שחור,לבן,לבן מקרים 1 ו-5 זהים מבחינת הראשון והשני בקשר לכובעים שהם רואים, 3 ו-6, 2 ו-4 ולכן מכיוון שהקומבינציה האחרונה היא היחידה האפשרית, אבל אז הראשון יידע לבטח שזו התשובה כי הוא רואה את השניים האחרים. במקרים 1 2 4 ו-5 הוא רואה רק שחור ולעומת זאת הוא יכול להיות לבן או שחור. לכן השלישי מסיק שהכובע שלו הוא לבן.

crimsonbull

New member
תיקון נוסף.

זה צריך להיות שחור, מאותו טעון שהשני לא יכול לדעת איזה כובע יש לו עצמו כי הוא יכול להיות שחור או לבן בעוד שבמקרים 3 ו-6 הוא יכול לדעת איזה כובע יהיה עליו כי אז זה יהיה שחור.

הנה../images/Emo47.gif

השלישי הסתכל קדימה וראה את אחת משתי האפשרויות הבאות: 1. שני כובעים שחורים 2. כובע אחד שחור וכובע אחד לבן (אם הוא היה רואה שני כובעים לבנים הוא היה יודע שהכובע שלו שחור) האמצעי הסתכל על הראשון וראה שהוא חובש כובע שחור (אם הוא היה חובש כובע לבן האמצעי היה יודע שיש לו כובע שחור) ככה נשארה רק אפשרות אחת והיא שהראשון חובש כובע שחור

crimsonbull

New member
והתשובה שלי לא נכונה?

ד"א נראה לי שהוא התבלבל בין הראשון השני והשלישי, הרי השלישי לא יכול לראות את האחרים בגלל הקיר.

Julio12345

New member
אחותי

טעות שלי התכוונתי אחותייי בכל מקרה התשובה שלה הייתה נכונה זה שלא ראה אף אחד הוא זה שצעק....

למעלה