חידה בלתי פתורה

black mind

New member
חידה בלתי פתורה

שאלו אותי חידה ולא ידעתי את התשובה אז אני מקווה לקבל פה תשובה, מקווה שזה המקום המתאים. החידה היא: יש לך 2 מוטות, מוט אחד עשוי ברזל ומוט שני עשוי מגנט, כיצד ניתן להבחין מי משניהם הוא המגנט (הם נראים זהה לחלוטין). לא ניתן להיעזר במכשור חיצוני כמו מצפן, מגנט, מדי מגנטיות או כל ציוד חיצוני. תודה מראש black mind

../images/Emo62.gif

הידע שלי בפיזיקה מוגבל אך אולי ככה. ישנם כמה כמה דרכים למגנט ברזל אחד מהם זה לתת לו מכות חזקות בעזרת בריצפה לכיוון צפון ואז הקצה המוכה יתמגנט וכידוע מגנטים דוחים זה את זה.

lupoN

New member
שאלתי בשבילך ../images/Emo27.gif

וזו התשובה שקיבלתי - מניחים מוט אחד בצורה אופקית על משטח (מקווה שאת זה מותר לעשות). הכוונה היא לכך שהמוט האחד יהיה מונח על משהו ובינו לבין המשטח יהיה חיכוך. מניחים את המוט השני על המוט הראשון בשיווי משקל כך שתיווצר צורת צלב, ובנקודת המגע שבינהם יהיה חיכוך מינימלי. אם המוט העליון ישנה כיוון - סימן שהוא המגנט. אם לא יזוז, ייתכן שהוא מופנה בדיוק צפונה... ואז פשוט יש לנסות גם ליצור צלב כזה מכיוון אחר. אם עדיין אין תזוזה, אזי המוט העליון הוא הברזל והתחתון הוא המגנט.

pazro

New member
תשובה

שים מוט אחד על הריצפה כך את המוט השני והזז אותו במהירות לאורך המוט השוכב (תזוזה מקצה לקצה מספר פעמים) עם המוט השוכב הוא הברזל, הוא יזוז ממקומו.

souhami

New member
אתה צודק...

אבל גם אם המוט הוא מגנט אז הוא יזוז ממקומו...

clocker

New member
פתרון

המרכז של שני המוטות אינו ממוגנט לכן יש להצמיד קצה של מוט אחד למרכז מוט שני ולראות אם יש משיכה

למעלה