חיבור USB

gironi1

New member
חיבור USB

האם הוצאה והכנסה של התקני USB כגון MP3 או DISKONKEY בזמן שהמחשב פועל עלולה "לדפוק" כמה ג'וקים בלוח אם?

פוֹלי

New member
אבל יש דרך להוציא חיבור USB

על ידי האייקון בסרגל הכלים של Safely remove hardware, והשימוש בהו הוא הכי נכון כי הוא מנתק בצורה מסודרת את זרם החשמל שרץ בהתקן הנ"ל וזה עוזר להאריך לו את החיים.

tאתה בטוח בזה? אני חשבתי שהמדובר

אך ורק בבדיקה אם מתבצע כרגע מעבר מידע, כדי למנוע איבוד מידע. תוכל להראות סימוכין לנושא ניתוק מסודר של אספקת חשמל?

פוֹלי

New member
לפי מה שאני יודעת, וזה נאמר לי על

ידי יותר מגורם אחד, כמו שלא תנתק את ה hard disk שלך כשהמחשב עובד, כך לא תנתק את התקן ה usb בלי לנתק לו את זרם החשמל. למרות שהוא לא פעיל באותו הרגע ולא מועבר אליו או ממנו כל מידע שהוא הוא עדיין משוהה ככונן ו\או כחומרה וזה אומר שיש בו מתח. אם היה אפשר רק לנתק אותו, לא היו שמים את אופציית ה sagely remove hardware. לגבי הסימוכין, אני זוכרת שקראתי על זה איפה שהוא, אני אחפש.

Admini

New member
מוזר...

כי המצלמה שלי ממשיכה להציג נורית שהיא מחוברת גם אחרי השימוש בכלי הזה...

jumpgate

New member
אין קשר למתח

safely remove hardware נועד לעצור באופן מסודר את תעבורת נתונים מול ההתקן (במידה ומתקיימת) ולהסיר את הדרייברים מהזכרון. זה פחות או יותר המקביל של UNMOUNT ב LINUX (המטרה היא להגן על שלמות המידע, לא על החומרה). אם לא הייתה תעבורת מידע בזמן ששלפנו במפתיע את ההתקן (או מדובר בהתקן שבו למידע אין 'חשיבות' כמו עכבר/WEBCAM/כ. קול וכו), לא קרה שום אסון. אם מדובר במערכת קבצים (FLASH DRIVE, דיסק קשיח וכו) - וביחוד אם מתבצע עליו WRITE CACHING, זה די קריטי.

Admini

New member
------->

מנסיון אישי ניתוק של רכיב זיכרון גרם לא פעם לאבדן קבצים ותקלות במערכת הקבצים עד כדי שנזדקקתי לפרמט את הרכיב (לא נגרם לו נזק פיסי). שים לב שאם פתוח Explorer על הכונן הנ"ל, הוא לא יתן לך להוציא את ההתקן... כנ"ל במקרה שיש העתקה וכו'.

jumpgate

New member
וזה בדיוק מה שאמרתי

זאת פונקציה שנועדה לבצע "UNMOUNT" מסודר למערכות קבצים ניידות. (ואם תבטל את פונקציית ה WRITE CACHING, בכלל לא תהיה מגבלה).

eliranitzhak

New member
והיא לא קשורה למתח לרכיב

היא כותבת את כת מה שב Cache כרגע. כמו Dismount בלינוקס. אפשר לנתק תו"כ עבודה 1000 פעם, לא יקרה כלום. חשוב לסגור את כל החלונות שמשתמשים בהתקן, לפני ניתוק. זה הכול. HTH. בברכה.

למעלה