חיבור Mio כ GPS למחשב PC

jontra2

New member
חיבור Mio כ GPS למחשב PC

שלום לכולם, ברשותי מכשיר Mio A201 המשמש אותי גם כ GPS. לאחרונה התקנתי את microsoft Streets and trips כדי לנווט בארצות הברית. אני לא מצליח לחבר את ה MIO כ GSP ישר למחשב הנייד, כך שהניווט יתבצע מה PC ולא מהפוקט. יש למישהו רעיון איך לעשות את זה? תודה משה

yaboosh

New member
אין לי רעיון איך לעזור לך אבל....

רציתי לברר עמך: 1. כמה עולה התוכנה והיכן אני יכול לקנות אותה? 2. האם התוכנה הזו טובה לניווט ברכב ברחבי ארה"ב? 3. האם קל לנווט בעזרת התוכנה הנ"ל? תודה רבה על עזרתך!

jontra2

New member
Microsoft Streets and Trips

הי, התוכנה עולה 35$ בלי מכשיר GPS ו בסביבות 100$ עם מכשיר GPS (אפשר למצוא באמזון http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw/102-1943036-4878546?initialSearch=1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=microsoft+streets+and+trips ובעוד מקומות). זו אמורה להיות תוכנה מצויינת לניווט בארה"ב, יש להם גם גירסה לאירופה. עוד לא השתמשתי בה, אז אני לא יודע אם זה קל או לא. בעוד חודש אדע... משה.

SaarAvigour

New member
לא בטוח שזה מה שאתה מחפש

לא השתמשתי בה מאז שתוכנות הניווט עם הנחייה קולית נהיו נפוצות. הגרסאות שהכרתי (ואגב יש גם גרסה אירופית ששמה היה בזמנו Autoroute) אמנם עובדות עם GPS אבל יותר כמו תוכנת ניווט שטח. ניתן לקבל מסלול מדלת לדלת, ניתן לזהות מיקומך על המסלול/מפה, ניתן לגזור/לסנכרן מסלול (גזור וקבוע מראש) מה- PC (העמדה ה"מרכזית") ל- PPC (הקליינט) באמצעות העתקה, אבל כאמור אין הנחייה קולית, דהיינו אין הכוונה בעת הנהיגה ויש להביט במפה (אסור בנהיגה) או לשנן מסלול (למי שזה עדיין לא רחוק כל כך..
.. בקיצור, התוכנה נועדה בעיקר להכנת מסלולים במשרד/בבית ולבדיקת כתובות באינטגרציה עם יישומי אופיס אחרים. לניווט "דלת אל דלת" עם הכוונה קולית בעת נהיגה, יש להשתמש בתוכנת ניווט מסוג שונה (למשל iGO, דסטינטור ודומותיהן). כל זה בהנחה ש MST לא שנתה פניה "מאז" ולא הפכה לתוכנת ניווט עם הכוונה/הנחייה קולית מן המניין.

jontra2

New member
יש ניווט קולי

למיטב ידיעתי ל Microsoft Streets and trips 2007 יש ניווט קולי.

SaarAvigour

New member
לא הייתי מעודכן, אתה צודק

על פי האתר של התוכנה הוסיפו הכוונה קולית. מעניין אם זה Turn by Turn אמיתי..

amitp

New member
אם אני זוכר נכון

Gpsgate‏ ‏ אמורה לעשות בדיוק את זה.

SaarAvigour

New member
אם אני זוכר נכון, ל- GPSG אין מפות,

ואילו התוכנה של מיקרוסופט היא תוכנת ניווט דלת-אל-דלת מלאה, רק שאין לה הכוונה (לא קולית ולא ויזואלית). המירב שהיא יודעת לעשות זה לבנות מסלול, להציג סיפור דרך ואם מחוברת ל- GPS להציג מיקומך. זה איפשהו באמצע הדרך בין תוכנת ניווט שטח לבין תוכנת ניווט עם הכוונה מלאה.

amitp

New member
סער, gpsgate‏ מיועד לחיבור הפוקט לpc

המפות הן באחריות הpc. דרך אגב, לשם יש תוכנות רבות שכוללות הכוונה קולית, לדעתי גם זו של מייקרוסופט.

erezgur

New member
GPS2BLUE

התוכנה החינמית, הפשוטה והמצויינת gps2blue יודעת לקשר בין ה- GPS במכשיר לפורט סריאלי במחשב הגדול, המקושר לפוקט בעזרת BlueTooth. כך אני משתמש בתוכנות ניווט על המחשב במכונית כאשר ה- GPS שלי הוא הפוקט... יש גם אופציה של עבודה עם תקשורת IP במקום BT, טרם ניסיתי אופציה זו. אני עובד עם גרסא 1.6 ונדמה לי שראיתי שיש כבר גרסא 1.8 - טרם ניסיתי. ארז

jontra2

New member
תודה! זה בדיוק מה שחיפשתי

אכן יש גירסה 1.8 אני אנסה לבדוק אותה. המון תודה!

erezgur

New member
שמחתי לעזור.

אם תתקל בבעיות - פנה אלי ואשמח לסייע. רצוי במייל כי אני לא מבקר באופן סדיר בפורום. ארז

למעלה