חיבור MIDI למחשב

yairov

New member
חיבור MIDI למחשב

שלום לכולם, שאלה לי אליכם: יש לי כרטיס אודיו RME בתוך המחשב ללא כניסות MIDI. כרטיס האודיו הסטנדרטי שבתוך המחשב גורם להתנגשות איתו ולכן הנ"ל מנותק. בנוסף יש לי מכשירי MIDI (מקלדת שליטה וסמפלר) אותם אני מעוניין לחבר למחשב באמצעות MIDI. מצאתי אישזהוא מוצר בעל 2 כניסות MIDI שאמור להיות מחובר למחשב באמצעות USB. האם אתם מכירים את המוצר והאם הוא יפתור לי את הבעיה ? תודה מראש...

MTench

New member
זה אמור לפתור את הבעיה

מי שמכיר אותו מכל המומחים למידי שיש פה אולי יוכל לתת לך חו"ד יותר מקצועית על המוצר הספציפי הזה.

basayona

New member
כרטיס מידי

במחשבים החדשים כרטיסי האודיו מופיעים ללא מידי דווקה בישנים מסוג פנטיום 2 היה כרטיס הקול עים מידי מובנה - וקבל מתאים פתר את הבעיה היום הפיתרון הוא קניית כרטיס קול מתאים אים הכרטיס לא מספיק מקצועי תקבל רק מפח נפש על איבוד המזומנים... הכרטיס חייב להכיל יציאת וכניסת מידי מה שיש לך זה כבל אך הכרטיס המתווך שמעביר את הנתונים לא קיים כנראה כך שזה לא יעזור יש משומשים במחירים טובים - תנסה מנסיון של שנים של הל הלחנה ישירות דרך המחשב- העבודה דרך המידי מאוד מתישה - להנדס את הצליל לסאונד הנכון ולערוך את המיקס דורש המון זמן התוכנות המודרניות עים ה vst כגון הקיובייס מקילות מאוד אך יש עדיין הרבה עבודה וניסוי ותעיב לכן להקלטות פשוטות אני ישר מקליט ערוץ אודיו ,ה g70 של נותן סאונד נהדר שבמידי קשה לי לשחזר אותו בהצלחה

yairov

New member
תגובה

לא כל-כך הבנת אותי. יש לי MIDI בכרטיס הסטנדרטי שבמחשב, אבל הוא גורם להתנגשות עם כרטיס האודיו השני שקיים במחשב (RME) ולכן ניתקתי אותו. המוצר שראיתי בעל כניסות MIDI ומאפשר חיבור למחשב באמצעות USB. השאלה שלי היא האם המוצר מומלץ והאם ה-Cubase יזהה אותו ?

basayona

New member
אני בספק

לא ניראה לי שזה יעבוד- חייבים לעבור דרך כרטיס דיגיטאלי או אנלוגי שידגום את פקודות המיקלדת. לי הייתה אותה בעייה- קניתי כרטיס קול משוכלל תוצרת hoonkeg מקוראה דרך אפקט בירושליים - עלה לי כ 1500 ש"ח וזה עבד מצויין תחת win 98 כששידרגתי- התחילו התנגשויות- מה שעשיתי וזאת עצתי לך שבכל פעם שאתה מקליט תפעיל את כרטיס המידי ותנתק את האודיו לא צריך לנתק פיזית שני הכרטיסים מחוברים- רק כל פעם תגדיר את הכרטיס הלא רצוי ככבוי עושים את זה דרך המחשב שלי לחצן שמאלי - מנהל ההתקנים - בקרי קול - שם יופיעו שני הכרטיסים ותוכל להגדיר אחד ככבוי - הפעל שוב את המחשב וכל העסק יתאפס אין ברירה -אני גם עורך ווידאו - ותכנת העריכה לא זיהתה את הכרטיס הקוראני ולא עזר שום פטנט אחר בהצלחה

MTench

New member
למה שזה לא יעבוד?

פשוט מאוד, היום הכרטיסים האלה שאתה מדבר עליהם יכולים לבוא גם דרך חיבור usb. יש כזה דבר וזהו.

MTench

New member
כך תשחזר את הסאונד במידי בקלות

הבעיה שלך היא כנראה שאתה שומע באורגן את הצליל דרך הסאונדים הנפלאים של האורגן, ואילו במחשב דרך הסאונדים של המחשב. כמובן שזו לא צריכה להיות הגישה. לשינוי המצב פשוט תחבר את הout של המידי של המחשב לin של האורגן ותישמע את המידי דרך הסאונדים של האורגן. בהצלחה.

basayona

New member
נכון אבל..

זה פטנט ידוע אבל אים אני רוצה להקליט גם שירה?? אין עיצה ואין תבונה כי המחשב ישדר לאורגן רק את המידי.. לעבוד דרך מיקסר?? זה לא 100 אחוז ולא תמיד זה פשוט

אלוקים יודע למה ומדוע

הכרטיס המובנה גורם לך להתנגשות עם הRME. ברשותי כרטיס RME AUDIOLINK 96 שאיתו עובד גם הכרטיס המובנה בלוחM. עליך להגשיר את הRME רק לקיובייס ואילו את המובנה לסאונד המחשב. בריא לעבוד כך. ואין שום התנגשות. אולי מאן דהוא הפחיד אותך שבעיות מסויימות נובעות מהתקנת 2 כרטיסי קול. קשקוש בלבוש. לגבי מפצלים למידי וכו', עזוב אותך מכל שאר המכשירים. קח לך כרטיס מידי עם 2 IN 2 OUT בחיבור USB ושלום על ישראל.

למעלה