חיבור ראוטר wifi ל-Hotbox (לאחר חיפש בפורום!)

חיבור ראוטר wifi ל-Hotbox (לאחר חיפש בפורום!)

שלום לכולם,

אני משתמש במחשבים מגיל צעיר, אך בעוונותיי מעולם לא למדתי כמו שצריך לקנפג רשת. בבית הוריי יש הוטבוקס חדשה יחסית, אליה רוצים לחבר ראוטר wifi של TPlink. חיפשתי מדריכים ביוטיוב (אין לשילוב הספציפי עם הוטבוקס), חיפשתי מדריכים כאן (מצאתי שאלה לאותו שילוב בדיוק אבל הפתרון בא מאפשור WIFI בחינם בצד של הוט, פרט לזה שהעניין נוגד את כל חוקי הפיזיקה אין סיכוי שיקרה גם כאן לדעתי) ללא הועיל ממש. אם למישהו כאן יש קצת סבלנות, אשמח להסבר (לפחות כללי) של מה שיש לעשות, המתאים לאדם עם ידע מינימלי ברשת אך בעל תפיסה מהירה של מושגים בתחום.

מה שעשיתי עד עכשיו - הצלחתי להיכנס לדף השליטה בהוטבוקס. ניסיתי 192.168.1.1 - לא עבד. מדריך ברשת אמר להיכנס ל-default gateway ב-ipconfig, שכאן הוא 46.121.82.1 - לא עבד. גם http://hotbox, שרשום על התחתית של המכשיר עצמו, לא עבד. אבל מטיפ כאן, משום מה 192.168.100.1 כן עובד. לפחות זה. כמובן שגם גישה לשליטה וקינפוג בראוטר יש לי. עכשיו רק צריך לדעת מה ואיך לקנפג, ואיך לחבר (חיבור מחשב בהוטבוקס לכניסת רשת בראוטר ואז את המחשב עצמו לראוטר? משהו אחר?)...

תודה מראש!

cheif

Member
מנהל
שתי הערות

1. העובדה שאתה מצליח להכנס לתפריטי ההוטבוקס רק דרך הכתובת 192.168.100.1 מעידה שהוא עובד בתצורת מודם ולא בתצורת נתב. תכנס שוב לתפריטים בכתובת הזו ותלחץ על הפתור ה-bridge modeבצד שמאל למטה ובחלון שיפתח הסר את סימן ה-v. תלחץ applyותמתין שתיים שלוש דקות. ההויבוקס יאתחל את עצמו למצב ראוטר.
2. איך אתה רוצה לחבר עת ההוטבוקס לנתב השני? באופן חוטי או אלחוטי?

תודה רבה ותשובות ל-2:

הסיבה היחידה לחיבור מכשיר נוסף להוטבוקס היא הפצת האינטרנט ב-WIFI בבית, בלי הצורך לשלם תוספת חודשית להוט שיאפשרו זאת בהוטבוקס מהצד שלהם. זה נשמע לי מגוחך לעשות את זה כשנתב WIFI בימינו עולה כלום, וגם להוריי. על כן, החיבור של הראוטר להוטבוקס הוא חוטי.

תוספת עגומה - זה לא עזר.

הורדתי את ה-V מ-Bridge mode. ההוטבוקס איתחלה עצמה. רגע או שניים של חרדה כשהיא איתחלה את עצמה מייד שוב, לקח לה זמן להתאפס על קו הטלפון, אבל הנוריות לבסוף התייצבו כולן שוב. לא היה אינטרנט. איתחול של המחשב (XP) - עכשיו יש. חזרה ל-100.1 - וה-bridge mode שוב פעיל. מתאים להוט שיכריחו אותך לעבוד איך שנוח להם. זה כאילו לא שיניתי כלום, ואני מנחש שזו הגדרה מ"גבוה", איך שמוגדר לה להתחבר לרשת, ולכן לא מתאפשר לשנות את ההגדרה הזו.

rafid1

Active member
מנהל
יש לי שאלה שאלתית:

למה בדיוק שההורים לא ישתמשו בהוטבוקס כנתב אלחוטי? מילה אחת עם הוט והם מבטלים אה-10 ש"ח המצחיקים שלהם.
אם האלחוט שלו לא מספיק טוב (ובהחלט יש מצב) אז יש על מה לדבר...

מילה אחת? באמת?

גם "תשמעו, לא בא לי לשלם" מספיק? נשמע לי too good to be true. אם אתה יודע בוודאות מה צריך להגיד ולמי (או על מי צריך להפוך איזה שולחן) אשמח לשמוע.

rafid1

Active member
מנהל
לא, המילה היא: "בזק"

שנותנים נתב לשנתיים חינם....

cheif

Member
מנהל
אם אתה לא רוצה לשלם 10 שקלים להוט...

ההוטבוקס שלך איתחל את עצמו פעמיים כי לא מוגדר במערכות של הוט שאתה יכול להשתמש בהוטבוקס כנתב. העלות של התענוג הזה היא 10 שקלים בחודש למרות שבדרך כלל עם שכנוע קל אפשר להביא את הוט לוותר על התשלום הזה. אם לא תצליח לשכנע את הוט ואם אתה לא רוצה לשלם ל-HOT עשרה שקלים בחודש ולהשתמש בהוטבוקס בתור נתב אלחוטי, לא תהיה לך ברירה אלא לרכוש נתב אלחוטי. הזול ביותר יעלה לך סביב 100 שקל.

זה נכון, חשבתי על זה כבר.

אבל ההורים כבר קנו נתב אלחוטי על דעת עצמם, הוא כבר פה. וזה נכון שהעלות של התוספת הזו היא 120 ש"ח לשנה, אבל כל שנה. תשלום חד פעמי על ראוטר פוטר מהתוספת הזו - אם יודעים איך לקנפג ולגרום לשילוב לעבוד...

cheif

Member
מנהל
אם כך מצבך די פשוט

חבר את הנתב לאחת היציאות של ההוטבוקס. כנס לתפריטי הנתב ותבצע את ההגדרות הבסיסיות של הגדרת החייגן, האבטחה האלחוטית וכיוב'. תעזר במדריך המשתמש של הנתב - יעזור אם תציין את החברה והדגם שלו.

אני כבר לא שם, אבל כדי שאדע להבא:

"חבר את הנתב לאחת היציאות של ההוטבוקס" - כלומר לחבר את כניסת ה-WAN של הנתב לשם, נכון?
ושאר דבריך אומרים שעליי לדעת את שם המשתמש והסיסמה לכניסה לאינטרנט (שההוטבוקס כנראה מכניסה אוטומטית?) שלהם?

cheif

Member
מנהל
הסבר

אכן - אתה מחבר את יציאת ה-wan של הנתב ליציאת ה-lan של ההוטבוקס, רצוי ליציאה מס 1. את הנתב אתה מחבר למחשב ואז תוכל, דרך כתובת ההגדרה של הנתב (ששוב לא צינת את הדגם שלן) לבע עת כל ההגדרות. תעקוב אחרי מדריך המשתמש של הנתב.

freak2100

New member
השאלה שלי היא אחרת,

למה אתה רוצה להכנס לממשק השליטה של ה-hotbox? זה לא מה שאתה צריך לעשות.

בוא נעשה קצת סדר.
כרגע המצב שלך הוא כזה:
קיר <-> מודם <-> מחשב
מה שאתה רוצה זה:
קיר <-> מודם <-> ראוטר <-> מחשב
מבחינת המודם זה צריך להיות שקוף. הראוטר יראה לו כמו מחשב.
מה שאתה צריך לעשות זה לקנפג את הדברים נכון בראוטר עצמו.
אם במחשב שלך מוגדר חייגן עם שם משתמש וסיסמה, אתה צריך את אותו חייגן להגדיר במקום במחשב - בראוטר. את זה אתה עושה בממשק ניהול של ה-tplink. בשביל להגיד לממשק ניהול של ה-tplink, נתק את המחשב מהמודם וחבר אותו לראוטר שלך, שים לב שלראטור יש שני סוגים של פורטים: יש לו פורטים למחשבים ויש לו כניסה למודם, שצבועה בצבע אחר, אז אתה צריך לחבר את המחשב לאחד הפורטים של המחשבים. אחרי שאתה עושה את זה, כמובן כשהראטור פועל והכל, תן למחשב להתאפס על ההגדרות (אם לא נגעת בהן בעבר זה אמור לקרות אוטומטית) ואז תוכל להכנס לממשק השליטה של ה-tplink על פי ההוראות שכתובות על המדבקה שלו.
את החייגן, אם צריך, אתה מגדיר תחת התפריט WAN.
חוץ מזה אתה יכול להגדיר דברים ל-wifi, תחת wireless network, כמו השם והסיסמה (תבחר הצפנה של wpa2 personal), שזה איך מחשבים יתחברו לראוטר מרחוק.

אחרי שאתה מגדיר את כל זה, אתה מחבר את הראטור למודם, כמובן לפורט שמיועד לכניסת WAN. מכאן אם הכל יעבוד נכון, הראוטר אמור להתחבר לאינטרנט דרך המודם, והמחשבים מחוברים לראוטר (פיזית או אלחוטית) ומקבלים ממנו אינטרנט.

freak2100

New member
שכחתי להגיד,

אם אתה צריך להגדיר חייגן בראטור, אתה צריך לבחור L2TP עבור החיבור של HOT (עבור בזק זה PPPoE).

תודה, כמה הערות:

קודם כל, גם אצלי בבית יש הוט בוקס, וגם אצלי וגם כאן אין חייגן. בניגוד לאצלי בבית, כאן אין אפילו את האופציות להגדרת או שינוי שם המשתמש והסיסמה לחיבור לאינטרנט בדף השליטה בהוטבוקס, אז ייתכן שבמקרה הזה אין חייגן *בכלל*. וכמו שנאמר כבר לפניי, בהוטבוקס אין חיבור ליציאת WAN, רק 4 פורטים לחיבור LAN של מחשבים. כמובן שבראוטר יש חיבור כניסת WAN.
הבנתי מהסברים קודמים שקראתי שהמחשב צריך להיות מחובר לראוטר, אבל אם לאור כל הנתונים הנ"ל זה צריך להיות הסידור, מה אני מחבר לכניסת WAN בראוטר? את היציאה הראשונה של LAN מההוטבוקס (הבנתי שהיא כנראה היחידה שתעבוד ככה אם בכלל)? ולאיזו תצורה אני מקנפג את הראוטר? Dynamic IP? משהו אחר?

תודה על העזרה עד עכשיו בכל אופן!

freak2100

New member
חבר אותו ליציאה לאחד המחשבים

בוודאי שאין יציאת WAN, כי כל היציאות הן יציאות WAN (כלומר כולן מספקות שירות אינטרנט). כמו שאמרתי, מבחינת ההוט בוקס הראוטר הוא כמו מחשב.
כן, dynamic IP צריך לעבוד

cheif

Member
מנהל
אתה כותב שטויות

אין בהוטבוקס יציאת WAN כי יש בו מודם מובנה. יציאת WAN קיימת רק בנתב עצמאי שמתכונן להתחבר לכל מודם. ההצעה לחבר את הנתב לאחת מיציאות המחשבים - היא איך נאמר, תמוהה.

תמוהה או לא, זה גם לא עבד...

חיברתי את הראוטר מחיבור ה-WAN להוטבוקס ביציאת LAN 1, חיברתי את המחשב לראוטר, הגדרתי את הראוטר ל-dynamic IP - לא עבד.

freak2100

New member
אז אני לא מבין משהו

אם ההוטבוקס משמש כמודם ולא כראוטר, למה אי אפשר לחבר אותו כמודם לראוטר? מה שאמרתי זה שכמו שעכשיו המחשב משתמש בו כמודם, שהראוטר ישתמש בו כמודם...
או שכשאתם אומרים שההוטבוקס לא משמש כנתב אתם מתכוונים שהוא לא משמש כנתב WIFI?

למעלה