חיבור מפסק לתאורה של חדר מדרגות

yosssi3

New member
חיבור מפסק לתאורה של חדר מדרגות

שלום לכולם ! אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי אני מעוניין להחליף מפסק לתאורת חדר מדרגות . אני צריך לדעת איך לחבר במפסק החדש שקניתי את הנורה הקטנה (כמו לד כזה ) שבאה עם המפסק . מכיוון שאין במפסק מינוס, אלה רק פלוס , אשמח אם תוכלו גם להסביר לי איך בדיוק היא עובדת

F00D Is G00D

New member
המעגל שלך יותר מסובך

והוא כולל קונטקטור וקוצב זמן, אבל בגדול:

TalElite

New member
איפה ? איפה הוא אדון יקי

שיכתוב את משפט המחץ : "תקרא פה וגם כאן" (עם הקישורים הרלוונטיים) איך הוא חסר לי ברגעים כאלה...

F00D Is G00D

New member
תשאיר את הערות המתנשאות מחוץ לפורום

אני לא יודע מה הכשרתך, אבל יקי הוכשר ע"י מדינת ישראל להייות חשמלאי בארץ(ואולי אפילו עוד כמה דברים). התעודה והנסיון שלו מדברים בעד עצמם, בנוסף: אכן אין שום סיבה לכתוב את החומר מחדש במידה והוא כתוב, קיים ומובן במקור אחר, את התשובה שלי עניתי כי לא ראיתי חומר דומה עדיין בפורום. כמו כן, זכותו של האדון לענות כרצונו בפורום והיה והוא חושב שלא ראוי לענות לאדם מסוים בעקבות הסכנה שבכך זו החלטתו האישית בלבד. בנוגע להודעה שלך: החומר שאני יודע הוא ברמה של כיתה י' (אני בכיתה י'ב)אני חושב שיקי יודע "קצת" יותר ממני

TalElite

New member
אני מריץ אותך לנשיאות

כזה נאום מרגש לא שמעתי כבר שנים. ואם אתה עוד בחיתולי כיתה י"ב, אתה בטח מכיר את המשפט שהמורה שלך מאוד אוהבת להגיד : "מה קרה, אדון יקי צריך עו"ד שידבר בשמו ?" יודע ? תענה לא יודע ? - תן לאחרים ! אל תהיו לי כאן מצילי החיים של כולם. מי ששואל יש לו סיבה. אם לא נראה למישהו שיש צורך לענות - אל תענו. פשוט.

F00D Is G00D

New member
באמת שמעתי שמחפשים נשיא חדש

יקי לא צריך עו"ד וגם אם כן אני בטוח שהוא לא היה שוכר אותי. המדינה הינה מדינה חופשית שבה לכל אזרח ישנו גם את חופש הביטוי-אפילו לך! ואם חבר הפורום רוצה להזהיר מסכנה זו זכותו והוא יוכל לכתוב זאת אפילו על דפי הפורום הקדושים. אל תקבע לנו אם להייות מצילי חיים. ואל תקרא לנו מצילי חיים, ההתרעה הזו בסה"כ מנועת שריפה, פצועים, אובדן רכוש ואובדן חיים. אז תעשה לפורום טובה, קח את הטסטר המצוקמק שיש לך בבית ותעשה ניסויים על השקעים וארונות החשמל שלך ולא של חברי ומבקרי הפורום. *לגבי הנשיא-הוא חף מפשע עד שבית המשפט יוכיח אחרת.

yosssi3

New member
אבל הנורה הקטנה צריכה לדלוק

כשאר אין אור בחדר המדרגות, ובמצב הזה היא לא דולקת ,

yosssi3

New member
ודבר נוסף ..

החוט של הנורה הקטנה הוא מאוד דק, ככה שזה לא ניראה הגיוני שהוא יתחבר בטור תודה על העזרה

F00D Is G00D

New member
מממ

תסתכל טוב בשרטוט ותראה שבכל מקרה מגיע 0... הרעיון הוא אותו רעיון, עם קונטקטור או בלי. הנורה היא נורה שיודעת לעבוד בזרמים של 40-100V ובמתח מאוד מאוד נמוך, לכן חתך המוליך כמעט ולא רלוונטי. אבל בגלל שהתעקשת...

הנורה בסה"כ מתחברת במקביל למפסק..

כשהאור במדרגות לא דולק יש בין הדקי המפסקים מתח המספיק להפעלת הנורה (כל המפסקים בחדר המדרגות מחוברים למעשה במקביל). דרך אגב, זו לא נורת LED אלא ניאון (אור אדום).

רשר

Well-known member
מנהל
לחצן תאורה לחדר מדרגות

היום מלאו שנה להמצאות השרטוט הזה בפורום והוא אינו הראשון, לתאורה ולחצנים בחדר מדרגות רציתי להעיר כאן: 1 החוק אוסר על מי שאינו חשמלאי לעסוק בחשמל, 2 חדר מדרגות הינו רכוש משותף פתוח לציבור, כאשר הנך נוטל את החוק לידים הנך עלול לפגוע גם בכאלה שאינם בני משפחתך, 3 מאחר וחדר המדרגות הוא רכוש משותף - הזמן חשמלאי ע"ח ועד הבית וכך ישמר הביטוח של המבנה בתוקף,

למעלה