חיבור לDB של ORACLE 8

svoivandim

New member
חיבור לDB של ORACLE 8

איזה connectionString צריך לרשום כדי להתחבר לDB של ORACLE 8? כתבתי קטע קוד שמנסה להתחבר :
Public Shared Function TestAracleConn() As String Try Dim query As String = "SELECT XXXXXXXXXXX;" Dim ds As DataSet = New DataSet Dim myConnection As New OracleConnection("Data Source=XXX; User ID=XXX; Password=XXX;") Dim myAdapter As OracleDataAdapter = New OracleDataAdapter(query, myConnection) myAdapter.Fill(ds) Catch e As Exception 'Throw New Exception(e.Message) Return e.Message 'Finally End Try End Function​
אבל זה לא עובד,אני מקבל שגיאה בEXEPTION
ORA-00911: invalid character​
כאשר אני מתחבר לDB Oracle8 באמצעות SQL PLUS אני מזין: USER NAME PASSWORD HOST STRING השאלה איך אני דוחף את 3 הנתונים הללו בCONNECTION STRING

dino_din

New member
נסה להוריד את ה ; (נקודה פסיק)

ולנסות לשנות את השאילתה למשהו פשוט. במבט חטוף זה נראה בסדר (למרות שאני לא מכיר סינטקס של VB) והשגיאה מתאימה לתו לא חוקי בשאילתה. נסה לרשום בשאילתה משהו פשוט כמו "select '1' from dual" ולראות אם זה רץ. בהצלחה.

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

מחרוזת חיבור למסד הנתונים לא מספיקה להתחברות למסד נתונים אורקל. יש לקנפג את קובץ ה-TNS_NAMES.ORA וקובץ ה-SQLNET.ORA (שלרוב מספיק שישב ריק באותה ספרייה כמו ה-TNS_NAMES.ORA אלא אם כן אתה עושה משהו מעניין). בקובץ ה-TNS_NAMES.ORA מוגדרים כל ה"כינויים" של השרתים השונים אותם מכירה אותו לקוח של אורקל. הכינויים השונים מכילים כתובת IP או נתיב DNS, פורטים, אופי ההתחברות וכך הלאה, ובנוסף מכינים הכינוי בפועל והאזור בו מוגדר הכינוי. את האזור + הכינוי יש להוסיף לתוך סעיף DataSource במחרוזת החיבור לאורקל. קנפוג של קבצי TNS_NAMES.ORA הוא משימה שקשורה לכל מי שחפץ להתחבר לאורקל דרך ה-DLLים של אורקל, ולא דרך ה-DLLים של OleDb. מתחת לפני השטח System.Data.OracleClient עובד עם ה-DLLים הלוקאליים של אורקל על המכונה ואלו בתורם צריכים קבצי קונפיגיורציה עם משתנה סביבתי (TNS_ADMIN) שיצביע למיקומם. אני ממליץ בחום שתיקח את המושגים שנתתי פה ותחפש בגוגל וב-AskTom.com ותראה כיצד יש לקנפג את הגירסה הספציפית של ה-DLLים עימם אתה עובד. הוראות התקנה ל-Oracle Instant Client 10 ועוד הסברים על אורקל, ניתן למצוא כאן: אורקל ודוט נט - המציאות מוזרה מכל דמיון

dino_din

New member
יש לי הרגשה שזו לא בעיית חיבור

אחרת הוא צועק על ORA: can't resolve TNS name או לפחות משהו בסיגנון. לכן דווקא נראה לי שהחיבור לשרת היה תקין אבל אולי יש בעיה בשאילתה.

svoivandim

New member
תודה לכל העונים,הבעיה נפתרה

בסופו של דבר עשיתי משהו פשוט לגמרי: השתמשתי בOleDb הרגיל ו ב connectionstring שמתי:
"Provider=MSDAORA.1;User ID=xxx;Data Source=xxx;Password=xxx"​
וזה עובד!

J u n k y

New member
תרשה לי לבאס אותך

לעבוד עם אוראקל ו - OleDb זה כמו לנהוג בפרארי עם מנוע של מאזדה 3 (מליסינג!). כלומר: נוחות של פרארי עם ביצועים של מאזדה. תנסה לעבוד עם ה -provider של אוראקל - אתה תרגיש בהבדל.

svoivandim

New member
יש אבל לגרסה 8i ומעלה

OracleConnection (.NET) Standard: "Data Source=MyOracleDB;Integrated Security=yes;" This one works only with Oracle 8i release 3 or later Specifying username and password: "Data Source=MyOracleDB;User Id=myUsername;Password=passwd;Integrated Security=no;" This one works only with Oracle 8i release 3 or later​

למעלה