חיבור ל"אדמה"

yellow1230

New member
חיבור ל"אדמה"

לחברי הפורום שלום: הייתי רוצה לדעת, אם מישהו יכול להסביר לי בצורה פשוטה, איך עושים חיבור טוב ל"אדמה" מהמקמ"ש. איזה חומרים צריך ואיך מבצעים את זה. אני גר בבית פרטי כך שיש לי גישה נוחה ל"אדמה" אמיתית. כמו כן איך עושים חיבור כזה אם הייתי רוצה להפעיל מהאוטו. תודה!

4Z7GBA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

לא יודע אם זה יעזור אבל ... אני עשיתי הארקה לאנטנה אם כבל של חשמל 16 מלימטר בשני הצדדים שמתי לו מחבר עגול צד אחד חיברתי לשיבר בגינה וצד שני לבסיס של האנטנה על אותו עיקרון תימשוך כבל מהמכשיר לשיבר {רצוי כבל עבה 11 מלימטר או יותר} או כך צינור ברזל 1 צול דפוק אותו באדמה חצי מטר לפחות וחבר אליו באוטו אני מניח שאתה מפעיל לא נסיעה אז גם כך ברזל 1 צול דפוק באדמה ושוב חוט 11 מלימטר או יותר אם מחבר בשני הקצוות קצה אחר למכשיר ואחד לברזל שתקוע באדמה סיימת מוצאים את הברזל מקפלים את החוט לתא המיטען וזהו

yellow1230

New member
תודה ! ועוד כמה שאלות...

קודם כל תודה על התשובה. זה בדיוק את הסבר שהייתי צריך. עכשיו, ברשותך, אני הולך "לנצל" קצת את אדיבותך ואת הידע שלך עם כמה שאלות נוספות באותו עניין. בקשר להפעלה מהאוטו, כן, אני מעוניין להפעיל לא בתנועה ורק ב- HF. קראתי באיזה מקום (ולא כל כך הבנתי) שניתן להשתמש לארקה בחיבור לשלד של האוטו. האם יהיה מספיק לחבר את היציאה לארקה מהמקמ"ש עם חוט נחושת מהסוג שתיארת לבורג הנמצא במסגרת של הדלת של האוטו? כמו כן, אני חושב שיהיה לי צורך להשתמש באנטנה טיונר (כנראה ידיני). האם גם אותו צריך להשתמש עם ארקה? ומה בנוגע לאנטנה? אני הולך להשתמש בבסיס מגנטי. האם צריך/חייב ארקה עבור האנטנה כדי לשפר את ביצועה? אם התשובה היא כן אז איך עושים זאת (הארקה) לשלד של האוטו או שאם כבר אני מפעיל לא בתנועה כדאי לי להשתמת באדמה "אמיתית"?. תודה מראש !!!

4Z7GBA

New member

אין שום טעם לחבר את המקמ"ש לשילדה של הרכב כי השילדה לא מוארקת היא מבודדת מהאדמה על ידי הצמיגים {גומי} אם אתה מחפש משהו יותר אסטטי נזה להעביר את הכבל הזה מתחת לריצפה של הרכב עד למקום שבו ישאר שאר הכבל יחד אם היתד לא כדאי לחבר את האנטנה עצמה להארקה כי זה יפגע בנצילות שלה {שאתה תילחץ על שידור המקמ"ש יזהה גם את האנטנה וגם את ההארקה בתור אנטנה אחת} תמיד עדיף אדמה "אמיתית"

yellow1230

New member
הארקת DC לעומת הארקת RF

אתה לא חושב שצריך להבדיל בין ההארקה ה"בטיחותית" לבין ההארקה המיועדת ל-RF ?

4Z7GBA

New member

האנטנה המגנטית שלך כבר באה אם הארקה של RF הבסיס המגנטי זה ההארקה {הדמיה של הארקה}

yellow1230

New member
הבנתי. ושאלה אחרונה...

מה עם הארקת ה- RF של המקמ"ש ושל האנטנה טיונר ?

למעלה