חיבור לשרת

tourji80

New member
חיבור לשרת

שלום, יש לי כמה שאלות: 1) אני כותב תוכנה שאמורה לרוץ על מספר מחשבים ולתקשר לחילופין עם אותו קובץ שנמצא בשרת מרוחק, האם משנה סוג השרת(sql iis וכו')? מה שיטת ההתקשרות הטובה ביותר והמהירה ביותר? 2) באיזו שיטה כדי לי לבצע את פעולת ההתקשרות (winsock,connection string)? 4) האם כדי לפתוח את נושא ההתקשרות בפרוייקט מסוג אחר מאשר windows application? 3) איך לעזאזל אני עושה את זה? תודה מראש על כל עזרה שהיא שלומי

Zeliran

New member
../images/Emo35.gif

אתה מערבב נושאים שונים לגמריי... לכן אני לא בדיוק מבין מהי בדיוק המטרה שלך אבל ננסה לסדר קצת את העניינים... 1. אם יש לך אובייקט מסויים שאותו אתה רוצה שמספר מחשבים יוכלו להגיע אליו בעוד הוא נמצא במחשב מרוחק, אתה יכול להשתמש ב Remoting, Webservice או מה שהכי מתאים לך.. ומה הקשר ל iis ו sql? קודם כל iis הינו שרת האינטרנט של מייקרוסופט שרק עליו אתה יכול לבנות אתרי asp.net ו webservices למשל.. ואין לך ממש ברירה, אם אתה כותב לפלטפורמת הדוט נט אין לך ממש בחירה בנושא.. (מישהו אמר מייקרוסופט?) ו ms-sql הינו בכלל בסיס נתונים מבית מייקרוסופא המיועד לאחסון נתונים.. 2. גם כאן אתה מתבלבל... connection string הינו בסך הכל מחרוזת החיבור שלך לבסיס הנתונים, בו אתה מציין את שם המסד.. שם משתמש, סיסמא וכו'... וקשור אך ורק ליצירת הקשר לבסיס הנתונים.. ולא יותר מזה.. winsock? לא יצא לי להשתמש אבל אם אני לא טועה קשור להתחברות בין מחשבים אם משהו כזה...
, אבל בכל אופן אין קשר בינו לבין ב connnection string... 3. אתה מתכוון לדרך הצגת התוכנה? ה GUI? אם כן אז יש לך Console App, WinFroms, ASP.net ואתה יכול ליצור גם Windows Services במקרה שאתה רוצה שהתוכנית שלך תעבוד כל הזמן ברקע כשהמחשב עובד.. עכשיו יותר מובן?

tourji80

New member
פשששש....

וואיי, עזרת לי באמת המון, יש לי קצת סדר בדברים עכשיו אבל איך אני מתחיל? החלטתי להשתמש בפרוייקט windows services. במה עדיף לי להשתמש בremoting או webservice לא שיש לי מושג מה עדיף על מה אבל כך לפחות אדע את מה כדי לי לחקור וללמוד. תודה מראש

קח טיפ

קודם כל אל תיכנס ללחץ, קח דף ועיפרון, תתחיל לכתוב מסקנוות,תרשימים,וכו'... בהצלחה.

למעלה