חיבור אורגנית במידי.

Idan Katz

New member
חיבור אורגנית במידי.

שלום. ניסיתי לחבר אורגנית של יאמהה -prs630 במידי ולעבוד איתה בקיובייס בתור מקלדת שליטה. חיברתי אותה לכרטיס קול דיי ישן קריאטיב לייב [לא משהו מקצועי אבל יש כניסת מידי -אמור לעבוד, לא?] הקיובייס לא מקבל כלום, אני לא רואה בשום מקום זיהוי לזה שחיברתי אותה בכלל, אני שומע אותה מהרמקולים של האורגנית כאילו היא לא מחוברת בכלל. זה ממש דחוף לי, אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי מבחינת הגדרות שאני כנראה צריך לעשות..תודה!

Idan Katz

New member
חיברתי בעזרת...

כבל מידי, לא משהו כמו בלינק כבל מידי שמתחבר לכרטיס קול בחיבור ג'ויסטיק כזה, ולאורגנית בחיבורי מידי אין ואווט. מספיר בשביל שזה יעבוד, לא?

לא.

במיוחד שמדובר בכרטיס קול סטנדרטי.גם אצלי לא עבד לפני שקניתי את הכבל המדובר.

Idan Katz

New member
למה?

מה ההבדל? הכבר ההוא זה עם כניסת USB אבל יש לי בכרטיס קול קניסת מידי. [ג'ויסטיק] איזה סיבה יש לזה לא לעבוד?

עובדה../images/Emo13.gif

גם לי יש כניסת מידי בכרטיס.כל מה שעשיתי לא הועיל עד שקניתי את הכבל-התקנתילו את הדרייור מהדיסק המצורף ומאז הכול דופק כמו שעון:)

מה הצורך בחיבור מידי?

מה זה מוסיף? אני משתמשת בחיבור אודיו ומקליטה ישירות מהאורגן כפלייבק..

../images/Emo26.gif

ע"י נגינה במידי מתאפשרות האופציות הבאות ועוד: 1) הקלדה והטמעת סאונדים וירטואלים טובים יותר מהמקלדת בה מקליטים את התפקיד 2) אופציית quantize המאפסת את התפקידים ובכך מונעת את הצורך בהקלטה נשנית של התפקיד 3) ועוד כהנה וכהנה 4) ועוד

../images/Emo26.gif

בשתי מילים: לבניית פלייבק נורמאלי \ מקצועי דרושה תוכנת סיקוונסר. לנגן במקלדת עם מקצב מתוכנת זה דיי חובבני. בתוכנת סיקוונסר פורסים את התפקידים לערוצים, ערוצי מידי. 8 ערוצי תופים ערוץ בסיסט ערוצי קלידים ערוצי סינט' וכו' וכו' בערוצים אלו לאחר הקלטת התפקידים במידי מבצעים בד"כ את פעולת הקוונטאוז ועוד פעולות מתבקשות.

אכן

הרבה דרכים להקלטת midi.בכל מקרה לקלידן החובב שמעוניין להקליט שיר זמין ומהיר,אופציית הליווי האוטומטי עם שני ערוצי סולו,זמינה ונוחה. quantize.ניתן לבצע גם דרך האורגן.צריך לדעת לעשות בצורה נכונה. הquantize יכול ליצור גם אוירה משונה ופלסטית בשיר ולגרום לאיבוד ההרגשה החיה שלו.צריך פשוט לנסות,לראות את התוצאות וללמוד שוב ושוב.

Idan Katz

New member
טעות בידך...

סידרתי כמה הגדרות והסתדרתי, פועל כמו גדול. אין סיבה שלא.

שמח תמיד לטעות../images/Emo13.gif

כך לומדים
כתוב נא אלה הגדרות שינית כדי שזה יוכל להועיל בעתיד.

קרובצ

New member
עם איזה תוכנות אפשר להשתמש?

יש לי נגן ימהה psr-400. אגב, החיבור היחיד האפשרי באורגן (בכל זאת משהו ישן קצת) הוא חיבור מידי עד כמה שידוע לי. אז, האורגן מחובר נכון. אבל אין לי תוכנה לא בגירסת הדגמה שאני יכול להשתמש בה. יש למישהו הצעות/רעיונות כלשהם? כמו כן, קצת רקע כללי או מקום לקרוא בנושא חיבור מידי ותוכנות לצורך זה, עדיף בעברית יתקבל בברכה. תודה מראש

Idan Katz

New member
לכל מי ששאל

אני לא מנגן אורגן בכלל, אבל הסיבה לחבר במידי היא כי עם כל הכבוד למקלות יאמהה האלה למיניהם הסאונדים שם זה משחק ילדים כשאתה מחבר מידי אתה בעצם שולח רק את האותו מידי למחשב, בלי סאונדים, כלומר שולח לו רק איזה תו לנגן, וישנם כלים וירטואלים בפורמט שנקרא VST החל ממערכות תופים, דרך מדמי גיטרות וכל סינטי אפשרי, פסנתרים מודולים ומה לא, עם סאונדים טובים הרבה יותר. מה גם שכמו שכבר רשמו כאן ההקלטה נורא נוחה ואפשר לערוך כל טעות...בתוכנות כמו קיובייס.

למעלה