חטיף "נגה" של עלית:

חטיף "נגה" של עלית:

האם יש כאן למישהו צילום של אריזה שלו ? היום מצאתי בבית מסטיק "עלמה" צהוב שלם ומסטיק "עלית" ירוק - גומי לעיסה פפרמינט, שניהם שכבו בארון משנות ה-70. לאחרונה נמצאו בבית קופסאות מרקים של "ויטה" משנות ה-70 אך הכי חשוב: האם יש למישהו סריקת אריזה שחורה של "נגה" של עלית? הנה כאן בצילום אנו רואים אריזה חדשה לגמרי של המרק האהוב עלי ביותר בילדות ! אפילו השקיות המקוריות בפנים !

בתוך החטיף היה נוגט. שמו "נגה".

הפסקת הייצור של חטיף זה היתה בשלהי חודש דצמבר 1979. לדעתי חטיף "נגה" היה הטוב מכולם בארץ. היחיד שדומה לו ומהווה תחליף מסויים הוא "מארס" של ימינו.

דווידו

New member
לא לא הוא מתכוון לנגה לא נוגת

היה חטיף שוקולד כזה ואני מאוד אהבתי אותו טעמו היה כמו פלא דווידו

magy

New member
יש בקישורים -שמה למעלה

את האתר של דויד סלע נוסטלגיה און לייין ויש לו הכללללללללללל בפנים.. אם אתה צריך עזרה........תגיד........

magy

New member
רב הביטויים עדיין בשימוש

גם היום......... זה הסלנג של המבוגרים לעומת הסלנג של הצעירים.......... שהיא ממש שפה חדשה......

בירושלים קראו לזה" מציצה" ! על

משקל: "אמא, תביאי לי מציצה כשאת חוזרת מהמכולת". זה נשמע ממש גס-רוח לימינו אבל זו המציאות הירושלמית לשנות ה-60 העליזות. זה נשמע כל-כך טבעי לנו אז... ואנחנו לא אמרנו "גוגואים" וגם לא "עג'ואים". רק "עג'וקים". בבית-שמש נהגו לומר "עג'ואים" אבל אצלנו האסלים אמרו "עג'וקים". וחידה: מה זה בירושלמית: "מכותיים" ? זה קצת מצחיק אותי כי אני גדלתי בבית מאוד משכיל אבל למדתי מילדי השכונה כל מיני ביטויים כאלה... וכמובן שאבאיויו זה שק קמח וטאיירה זה עפיפון...

ביהוד קראו לזה צ'וּפָּמֶלָה

אמנם לא גדלתי ביהוד אבל גידלתי בה ילדים. כשהייתי קטנה גרתי ביוקנעם והיו לי בלורות אחר כך עברנו לשכונה של ת"א והפלא ופלא הן הפכו לגולות. היה גם משחק הדודס, היה קלאס מצרים שלא פגשתי בו בשום מקום אחר. מכותיים זה לא במקרה הדודס? מקל גדול שמכים בו במקל קטן שמחודד משני צדדיו ומעיפים אותו. יש מקומות שקראו לזה "מוכנים" כי קראו: מוכנים? ואז היו מעיפים את המקל הקטן ומה עשו הלאה? לא זוכרת. בדיעבד אני חושבת שזה היה משחק מסוכן, כמו ש"ארצות" עם הסכין היה מסוכן.

למעלה