חחח...אין בושה למרצ?

yoavl1

New member
חחח...אין בושה למרצ?

במודעה שהתפרסמה אתמול בעיתון "הארץ" חתומים עשרות תומכי העבודה לשעבר, ביניהם חברי מרכז, על הצטרפות למרצ. אני לא מדבר על זה שכל חברי המרכז שחתומים שם הם ממילא אנשים שעבדו עם יוסי ביילין (שאותו אגב אני מאוד מעריך וחבל שהוא עזב את מפלגת העבודה)... כמו אורי זכי (מהמשרד של ביילין), חיים וייצמן (יועצו ב-97), דובי אבדור (מחוג אמת21 של ביילין), עמית לשם (פעילה באי.סי.אף של יוסי ביילין ויאיר הירשפלד), חגית עפרן (מתנועת שחר של ביילין), יאיר הירשפלד בכבודו ובעצמו, שחר פרקיס ורבים נוספים מתומכיו.... אלא גם חתום שם אריק מרינר בכבודו ובעצמו!! ולמי שאינו יודע או לא זוכר רק אזכיר כי אריק מרינר, הוא האיש שהתחזה לעד ראייה בקרב שהיה בחברון, וטען כי הוא חברו של המח"ט שנהרג, ומסר עדות בתקשורת, על מנת להתפרסם. אותו אריק מרינר, שאני במקרה מכיר באופן אישי, היה מגיע לישיבות ועידה של העבודה על מנת לקלל כמה שיותר חברי כנסת. אותו אריק מרינר שנעצר, עבד על ארוסתו וגנב ממנה כספים בטרם התחתנו. אותו אריק מרינר - כנראה שוב מחפש פרסום. טוב שבמרצ לא החתימו גם מוסא אלפרון... אולי האפקט היה הרבה יותר גדול.

fogelda

New member
יש הבדל בין הצטרפות של מישהו...

למפלגה לבין הימצאות של אותו אחד בעמדת כח. לא מפריע לי שראש המאפיה נמצא בליקוד, מפריע לי כשהוא משפיע על המהלכים, במיוחד אם זה נעשה בדרך לא חוקית. כמו כן, אי אפשר לאסור לאף אחד לתמןך במר"צ, אך אפשר למנוע ממנו לעשות מעשים בלתי חוקיים במסגרת המפלגה. מר"צ דווקא צריכה להתגאות על הצטרפות כל כך הרבה אנשים איכותיים ולא להתמקד באחד בעיתי. בברכה דניאל

כשביילין ודיין הצטרפו למרצ היה ברור

כשביילין ודיין הצטרפו למרצ היה ברור כי תומכיהם ממפלגת העבודה עשויים להביע תמיכה במרצ. לא ברור לי למה אתה נופל מהכיסא ואיך בדיוק זה מתרגם אצלך לבושה. אף אחד לא מאלץ את האנשים האלה להביע תמיכה במרצ. הם פועלים באופן חופשי עפ"י עמדתם. מבחינתם משהצטרפו ביילין ודיין למרצ אין הם רואים במפלגת העבודה עוד את מפלגת הבית שלהם. כפי הנראה יש עדיין מצביעים המפעילים חוש ביקורתי לפני יום הבחירות. אני מקווה כי גם אתה אחד מהם.

../images/Emo45.gif

צודק לחלוטין. עברתי מרצוני למרצ ממפלגת העבודה. איני רואה יותר בעבודה מפלגת בית פוליטי.

ביילין= גול עצמי למרץ!!!!

מקומו של ביילין לא היה ולא יהיה במרץ: יוסי ביילין הוא שמרן, נציג השכבות החזקות וקפיטליסט בנשמתו, הוא היה מאדריכלי הכניעה לחרדים ושימן אותם על מנת שיתמכו בתהליך השלום(דבר שכמובן לא קרה מפני שהוא אוקסימורון...). האיש גם חסר כל אמפתיה לאנשים אחרים ולא מבין שצריך להתחשב גם ברגשות של אנשים, גם אם הם מוטעים. המצב שלי מאוד מביך: אני הצבעתי למרץ גם בעקבות המצע הכלכלי-חברתי וכעת אני שוקל, רק בגלל שהקול שלי עוד עלול להכניס את האיש הזה לכנסת, להצביע למפלגת העבודה...

haemek2

New member
ביילין סוס מת.

והעבר שלו כשותף מלא לברק גזר את דינו. ורתימתו למרצ לא תעזור למרצ. סוס מת הוא משקל ששאר הסוסים במרצ לא יוכלו למשוך עם העגלה שכבר שקועה עמוק. גם דיין היא לא בדיוק סוס אביר. טעיתם, מרצ.

yoavl1

New member
חוששני שלא הבנת אותי...

לא "נפלתי" מהכסא בעקבות המעבר של ביילין ל"מרצ". להזכירך, או ליידעך, אני מאז 97, כאשר הייתי נער בן 17, נמניתי עם תומכיו ופעיליו של יוסי ביילין. החל מהתמודדותו על ראשות העבודה מול ברק, דרך הפריימריז ב-99, ועד ללקיחת חלק פעיל בתנועותיו השונות "שחר", "אמת21" , "המעגל" ו"התנועה ליציאה בשלום מלבנון". אין לי דבר וחצי דבר (כמעט...) נגד האידיאולוגיה של מרצ, מאחר ואינני רחוק ממנה כלל, אבל רק באתי לציין שני דברים. האחד, שכל אלו,חברי מרכז העבודה, וחברי העבודה ה"פשוטים", שנטשו כביכול, הם מלכתחילה היו חברים שם רק כל עוד ביילין היה שם. אין כאן סחף מהעבודה למרצ בעקבות ביילין. והדבר השני שחרה לי הוא, עצם הוספת שמו של אריק מרינר, שציינתי כאן כבר את פועלו, ואשר אני מכיר אותו אישית עוד מגיל 10, כאשר היה צלם, אל רשימת "נוטשי העבודה". הפרסומת הזאת, מנסה להיראות הרבה יותר גרנדיוזית ממה שהיא באמת. ושיהיה לכולנו בהצלחה. אני אגב, מצביע "אמת". באמת שאני לא רואה אופציה אחרת כיום, וזאת, למרות.. שביילין עבר למרצ. אותו אני אמשיך להעריך ולתמוך בו. יואב

האם אתה מעוניין בממשלת אחדות?

אם כן, אז תצביע לאבודה. שבן אליעזר, בן מנחם, דליה איציק, ושאר הימנים במסווה של שמאלנים ייצגו אותך. אם דעותיך קרובות לאלו של ביילין, אז למה שלא תעזור לו להיבחר?

yoavl1

New member
ודאי שלא!

וגם לא תמכתי בממשלת האחדות שהייתה עם פואד... אני כציר בועידת העבודה וכחבר מרכז העבודה, הצבעתי נגד ממשלת האחדות ונגד כל עקרון שמייצג אותה בכל הזדמנות. אין פוליטיקאי במדינה הזאת, שאני מעריך כמו שאני מעריך את יוסי ביילין. אבל בגדול אני מאמין שחייבים לעשות הכל כדי לסייע בידי מצנע להבחר... אם לעבודה יהיו 30 מנדטים, רק אז יהיה איזה סיכוי למצנע לעמוד בראשות הממשלה, אבל אם הקולות יתחלקו בין העבודה למרצ, אז אנחנו יכולים לשכוח מזה, ואולי לעוד הרבה הרבה... בפריימריז האחרונים לא הצבעתי לאף אחד שישב בממשלה, מלבד לוילנאי. זה היה הכלל שלי. לא הצבעתי גם ליעל דיין. בחרתי בביילין,רשף,יולי תמיר ושאר יונים, כי בהם אני מאמין. אני אעזור לביילין בכל מתי שיזדקק לעזרתי, מלבד בבחירות האלו.

כיצד נקבע מי ראש הממשלה?

האם זה חייב להיות זה שבא מהמפלגה הגדולה ביותר? עד כמה שאני מכיר את החוק התשובה היא שלילית - מי שיש לו גוש חוסם, שזה אומר 61 ח"כים שתומכים בו, הוא זה שיקבל מנדט מהנשיא להקים קואליציה ראשון. לכן מבחינה זאת אין זה משנה אם אתה מצביע למרצ או לאבודה.

למה נמחקה הודעתי שהייתה כאן?

כתבתי שאריק מרינר הוא עלוב. אתם לא חושבים שהוא עלוב? נראה לכם הגיוני להתחזות כמו שהוא מתחזה?

הוא אכן איש עלוב נפש

אבל את המודעה הזו לא מימנה מרצ, מדובר בפרסום עצמאי. בנוסף, מאיפה לך הביטחון שמדובר באותו אריק מרינר (נשמע מטופש, אבל לך תדע...).

למעלה