חזרתי

moshel

New member
חזרתי

שלום לכולם טוב סליחה שנעדרתי מכאן למשך שבוע וחצי פשוט הייתי מאוד עסוק בליחצן 3 ארועים שיש לי השבוע ןעשו אני אתכם שנית מושל

עזרה! ../images/Emo101.gif

קודם-כל, ברוך שובך! אני מנצל שרשור זה כדי לבקשכם זאת: אני צריך להרכיב אוסף בלוז- ג'אז. רצויי שיכיל את מיטב להיטי הז'אנר. כלומר, השירים הכי טובים של זאנר הבלוז-רוק-ג'אז. בבקשה?

קצת קשה

אוסף בלוז מילא, אוסף ג'אז גם אפשר, ואפילו אוסף רוק זה לא בעיה קשה מידיי, אבל שלושתם יחד?, למה השילוב המוזר הזה?

כי אני מכיר כמה שירים

שעונים להגדרה המשולשת הזאת. אם זה בעייתי, אז שיהיה רק בלוז. נלך על בלוז...

שני דברים

1- לא ידעתי על קיומו. 2- אני רציתי שירים שהם רוק-בלוז. כאלה שאתם פה מכירים.

רוק בלוז זה בהחלט און טופיק

אפילו כתבתי ביקורת על אלבום שלם שמלא בשירים כאלה, בכלל אם אתה מחפש בלוז רוק המקום לחפש הוא האדמו"ר קלפטון שליט"א. אם דיברתי קודם על play lists אז הנה הפלי ליסט של הבלוז רוק שלי: eric clapton- blues in A מתוך הליילה סשן של דרק ודומינוס. eric clapton- duoble truoble (מתוך just one night) cream- crossroads. Jimi hendrix-red house janis joplin-sommer time Bloomfield, Kooper & Stills- Albert's Shuffle וגם עוד אחד משלנו (הנציג הישראלי-הוא שלנו): שלום חנוך- תפשתי ראש טוב על הבר מקווה שלזה התכוונת

בדיוק לזה התכוונתי! תודה!

יש לך המלצות לגבי הוקר? לי לואיס? ברי? למישהו יש עוד?

צריך להבדיל

ג'ון לי הוקר זה בלוז כבר מעמקי המיסספי, אוהבי רוק יתקשרו הכי טוב עם האלבום שלו The Healerת שם מנגנים איתו כמה מטובי הנגנים של ימנו, אם התכוונת לג'רי לי לואיס וצ'אק ברי, קצת קשה לי להמליץ עליהם, הם אומנם הבסיס של הרוק, אבל חוץ משיר פה ושיר שם, קשה לי להמליץ על משהו שדווקא הביצוע שלהם הוא חיוני, אישית מכל ראשוני הרוק אני מעדיף את באדי הולי. דא"ג, היה פה לא מזמן שרשור בנושא, תוכל למצוא שם כמה שמות, בנתיים עוד כמה שירים שדומים לרשימה הקודמת שהשארתי פה: going home- the stones. כל האלבום Riding with the King של BBking ואריק קלפטון, הכולל את שיר הנושא, וכמה בלוזים טובים במיוחד. janis joplin cozmic blues ואם כבר אז כל האלבום של בלומפילד קופר וסטילס הנקרא Super Session ואני יודע שיש פה לפחות עוד שלושה שימליצו עליו...

בהחלט המון תודה

כנראה שאני צריך שיעור או שניים בנושא... בא לך? או לכל אחד?... מה עם מיילס דייוויס? אני צריך רשימה של כ-15-20 שירים שיהיו הכי קרובים ללכסות את הסגנון, ושיהיו מוצלחים. רצויי להיטים. אלה שכתבת מתאימים להגדרה?

תמתין קצת, לפני שאני עונה

אני רוצה לראות את התשובה של החברה, לשאלה שהעלתי בנושא עכשיו. מיילס דייוס זה יותר מורכב, אני המלצתי על דברים שבבסיס שלהם עומדת גיטרה חשמלית, הם להיטי בלוז רוק, לא "להיטי" בלוז (אני לא חושב שיש באמת דבר כזה, להיטי בלוז) וכמובן שחכתי את since i´ve been loving you של לד זפלין בשביל מה אתה צריך את זה, זה מתנה?

יש לזה שתי מטרות

המקורית היא אכן, מתנה. לידיד שיש לו יומולדת. היום, אגב... מלבד זאת, המטרה המשנית היא אני. אני מאוד רוצה לההכנס לתחום. לפני שבוע קניתי (ב-15 ש"ח, אמיתי!) את "בום בום" של לי הוקר, בסטימצקי, והתאהבתי, למרות שיש לי תחושה מאוד חזקה שהז'אנר יכול להגיע לרמות יותר גבוהות מהאלבום הזה. אז בעיקרון אני צריך רשימת-שירים לאוסף, אבל אשמח גם להמלצות על אלבומים, בשבילי. אני כבר הגבתי, אגב, על שאלתך...

אנשים שיש להם היום יום הולדת...

איך אני יכול להגיד לא לבקשה כזו, ההמלצות שלי הם לדברים שמבוססים על גיטרהובעיקר לסגנון שקוראים שיקגו בלוז(זה מה שאני אוהב) אבל אם אתה רוצה מתנה למישהו שהקטע המרכזי שלו זה בלוז טהור, אז חלק מהקטעים, שנתתי קודם, למרות שהם בלוז טהור מעולה לא יתקבלו כל כך טוב אצל אוהבי בלוז אמיתי. דאבל טרבאל בביצוע של קלפטון ו red house הם בעצם היחידים שהייתי משאיר, חוץ מזה, הנה אוסף קטן שאתה יכול להרכיב: The Thrill Is Gone - BBking Ain't Nobody Home- BB King Stormy Monday-BBKing Paying the Cost to Be the Boss- BB King Help the Poor שוב בי בי, רצוי בביצוע משותף עם קלפטון Rolling Stone- Muddy Waters Hoochie Coochie Man- Muddy Waters Mannish Boy- Muddy Waters Killing Floor- Howlin' Wolf Little Red Rooster- Howlin' Wolf Mean Old World- T-Bone Walker Hard Pain Blues- T-Bone Walker Boogie Chillen- Jhon lee hoker Crawlin' King Snake- Jhon lee hoker תראה מה גרמת לי לעשות, הרשימה הזו היא זריקת שמות מהסוג הכי גרוע, לא משנה, זה התחלה של אחלה אוסף בלוז

niraf

New member
ריידינג וויט דה קינג

הוא לא הפסגה, לפי דעתי לפחות יש שם כמה קטעי בלוז נחמדים אבל לא משהו מורכב או מעניין במיוחד אם לזה אתה חותר.... סולו או שניים של קלפטון ששווה לשמוע... אני לא יודעת בקשר ללהיטים... חפש חומר מוקדם של לד זפלין, ואת רוב החומר של בי בי קינג... בקשר למיילס דיוויס.. זה כבר עמוק יותר בג'אז.. אתה אוהב חצוצרות?

ממש לא עמוק או מורכב

ובטח לא הפסגה, לא של בי בי (אגב, היידה ביבי) ולא של קלפטון, אבל זה אלבום הכרות מעולה עם הבלוז

למעלה