חזרתי

אליסהב

New member
חזרתי ../images/Emo140.gif

היי לכולן, שבועיים אחרי הלפרוסקופיה אני שוב כאן. מצטערת שלא כתבתי קודם פשוט איבדתי כל סבלנות להיות ליד המחשב (שלא לדבר על זה שהיה לי מאוד כואב לשבת). אתן סולחות לי, נכון? עבר בשלום אבל היה לא קל - מציסטה מסוג אנדו' בגודל של 5X5 בשחלה ימין (כפי שנראתה באולט' שבועיים לפני הניתוח) הוציאו לי ציסטה של 6X7 (מה שמסביר את כאבי התופת שמהם סבלתי בשבוע שלפני הניתוח) בשחלה שמאל (כנראה שזאת השחלה החלשה שלי, גם בפעם הקודמת הציסטה היתה עליה) שניסתה בכל כוחה וגם קצת הצליחה להידבק לשחלה ימין. חוץ מזה לא נצפו הדבקויות אחרות והרחם תקינה ובמצב טוב (לדברי פרופ' דיקר שבכלל שמח מאוד מהתוצאות אחרי הניתוח). אני עדיין בבית - עד יום ראשון, סה"כ לא היה נורא בכלל ונראה לי שבפעם הראשונה שעברתי את הלפ' היה לי יותר קשה. בינתיים כל יום הכאבים פוחתים למרות שאני עדיין מרגישה את השחלות מבפנים (פרופ' דיקר אמר שזה טבעי אבל אני קצת מפחדת. נראה לכן הגיוני?) וכמובן שהבטן נפוחה מאוד מאוד (בהריון חודש חמישי...) ואני מחכה מאוד שהיא תחזור לגודל הנורמלי שלה שהוא לא קטן אבל גם לא כזה נפוח (בינתיים קניתי עם כמה זוגות של מכנסי גומי שמיועדות לנשים בהריון ותוך כדי גם זכיתי למזל"טים מהמוכרות דבר שהצחיק אותי מאוד - הלוואי ובקרוב). בעוד שבועיים אני אמורה לחזור לדיקר לביקורת ולשיחת "איך נכנסים להריון". וזהו, כולי תקווה שאני מתחילה דרך חדשה ומאוד מאוד מקווה שזה היה הניתוח האחרון. תודה לכל מי ששלחה לי מסר.

לולי72

New member
הי אליסה

אני אמורה לעבור לפרסקופיה בתה"ש ב - 28/1 ואני קצת קצת מפחדת ויש לי כמה שאלות אליך? כמה ימים היית בבית החולים? האם הרופא אמר לך אחרי הניתוח אם את יכולה להיכנס להריון באופן טבעי או שלא? לי יש ילדה בת כמעט 4 שאיתה נכנסתי להריון תיק תק עוד לפני שידעתי שיש לי אנדו' ואני רוצה נורא להיכנס להריון באופן טבעי, בינתיים בחצי השנה האחרונה שהתחלתי לנסות, לא מצליחה. לאחר שמגיעים הביתה, מנוחה מוחלטת לגמרי? כלומר, שכיבה במיטה או שאפשר קצת לזוז? תודה ולילה טוב

אליסהב

New member
היי לולי72

אני עברתי את הניתוח במדיקל סנטר בהרצליה כך שאין לי מושג לגבי מה שנהוג בתל השומר (אני חושבת שיש מס' בנות שעברו את הניתוח שם והם יוכלו לענות לך על השאלות). במידקל סנטר נכנסתי לניתוח בבוקר של יום שני ונשארתי שם עד הצהריים ביום שלישי. אחרי הניתוח הייתי עם תפרים שבוע וזה היה השבוע הקשה - לא כ"כ מבחינת הכאבים אלא בגלל הנפיחות והרגישות של הבטן והתחושה שהכל כבד וקשה (ולא לשכוח את השפעות ההרדמה - הרגשה של עייפות בימים שאחרי). את הימים הראשונים אחרי הניתוח העברתי את רוב הזמן במיטה אבל גם הקפדתי לרדת ממנה ולטייל בבית. ברגע שהוציאו לי את התפרים הרגשת הכובד בבטן נעלמה ועברתי לרבוץ בספה בסלון עם משפחה וחברות וסה"כ הרגשתי יותר טוב. לגבי ההריון, ניסינו שנה טבעי וזה לא הצליח (למעט האנדו') אז כנראה שאין מנוס מלעבור לטיפולים - איזה, אצל מי וכו', אני עדיין לא יודעת. בעוד שבועיים אני אצל הרופא לביקורת וייעוץ ואז אני אהיה יותר חכמה. בינתיים אני מנסה לעכל את המחשבה שטבעי זה כבר לא יהיה וזה לא קל לי (וכמובן, עדיין ממשיכה להתאושש מהניתוח
) ולגבי הפחד שלך, הוא מובן מאוד. לפרוסקופיה זה ניתוח לכל דבר וברור שתהיי מפוחדת לפניו. שולחת לך
ומאחלת לך שיעבור בשלום. לילה טוב

ר ו מ י ה

New member
החלמה מהירה ../images/Emo42.gif

טוב שאת אחרי ומרגישה יחסית טוב
סה"כ נשמע שהממצאים טובים- אין הדבקויות ואני מקווה שהתוצאה תהיה הריון מהיר
לגבי הבטן הנפוחה- מוכר ביותר זו תוצאה של הCO2 המוחדר לחלל הבטן בזמן הניתוח וגורם לנפיחות הנעלמת תוך מס' ימים עד שבועות. לגבי הכאבים- טבעי לחלוטין: בלפרוסקופיה הראשונה כאבתי זמן רב. אומנם לא להיט אבל אל תשכחי שהסירו מהשחלה ציסטה, מה שבוודאי משפיע על הכאב. מחזיקה אצבעות שזהו הניתוח האחרון ומקווה שבקרוב אצטרף לאיחולי המוכרות אבל מהסיבות הנכנות
תרגשי טוב

sivic10

New member
החלמה מהירה!!

תהיי חזקה עם הכאבים, תאחזי במחשבה שהכל נקי שם בפנים..

galim29

New member
ברוכה השבה../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

אל תדאגי. אני אחרי הלפרוסקופיה שלי ישבתי בחוץ על ספסל עם אימא, בצנוחת אישה אחרי לידה והחלוק הוורוד המכוער של תל השומר ועבר איש נחמד ודתי שבירך אותי ואמר: מזל טוב, בן? יש בזה גם צדדים מצחיקים.... אני עושה היום דיקור אצל בחורה שמבינה באנדו ומאוד זהירה איתי ומרגישה יותר טוב פיזית. אפילו הבטן פחות נפוחה. צריך להקפיד על תזונה נכונה... א פשוט ודרך ארוכה אבל שווה את ההרגשה... ומדי פעם אם חוטאים לא נורא. תגישי טוב... תראי שככל שהחודשים יעברו ההרגשה תשתפר ועם מה שיישאר פשוט לומדים לחיות ולא לת לאנדו להשתלט על החיים שלנו.. אנחנו חזקות ממנו

לולי72

New member
הי גלי

תגידי, גם לך לפני הלפרסקופיה ד"ר סוריאנו אמר ללכת ליעוץ אצל ד"ר הורוביץ?. אני לא רוצה לעשות שם את היעוץ אם וכאשר אצטרך רופא פריון. והוא נתן לי את 28/1 בתור אופציה ראשונה לניתוח, אז בעצם אני כרגע שבוע לפני ניתוח בלי הזמנה פורמלית, הוא ביקש שאבוא שוב לפני הניתוח לקבל הסבר, אבל אני לא רוצה לבוא כי זה רחוק לי ואני סתם מבזבזת ימים אני כבר יודעת הכל, ובטח שלא לבוא ביום חמישי בשביל רופא פריון כשעוד לא עברתי את הלפרסקופיה. לך נתנו הזמנה פורמלית? מתי הגעת לניתוח? באותו יום בבוקר? מה הסבירו לך לפני? אני באה מהצפון וזה חתיכת נסיעה (האמת שאני כבר לא זוכרת מאיפה את באה, אז סליחה) וזה שוב ושוב נסיעות וימי מחלה מבוזבזים שאני אצטרך אותם אח"כ וגם בא לי כבר לעבור את הלפרסקופיה הזו ודי.

galim29

New member
../images/Emo24.gifלא יכולה כל כך לעזור אבל...

היי לולי. אני חוששת שלא יכולה לעזור לך הרבה. אני לא במצב של ניסיון להיכנס להריון. אני משערת שסוריאנו יודע מה הוא עושה אם הפנה אותך גם להורוביץ. לא מזיק לשמוע את כל הצדדים ואז להגיע להחלטה סופית לגבי הניתוח. שווה לך ללכת אליו. כמובן שזאת רק דעתי. עשיתי את הניתוח כדי להחזיר לעצמי את איכות החיים ולכן רופא פיריון לא קשור למצבי. לפחות לא בשלב זה של חיי. צריך להיות לך תור לטרום ניתוח (מה שביקש ממך להגיע אליו) ששם סוריאנו יסביר לך הכל וייתן לך הפניה לניתוח כדי שתביאי טופס 17 מקופת החולים שלך. תיפגשי עם צוות האחיות והאחות הראשית במחלקה ותוכלי לשאול את כל השאלות ומאוד חשוב שתעשי את זה. להיפגש עם המרדים ולספר על ההיסטוריה הרפואית שלך. סה"כ זה הגוף שלך שיהיה שם בניתוח וחשוב שתדעי מה את הולכת לעבור. אני הגעתי לניתוח במוצ"ש כי נותחתי בראשון בבוקר. אני לא לוקחת את תפקיד הרופאים והחיות ולכן חשוב מאוד שתשמעי מהם הכול... יהיה בסדר. אין לך מה לפחד. נכון, זה ניתוח אבל את בידיים מצוינות והכוונה היא לשפר את איכות החיים שלך.. שיהיה בהצלחה.

לולי72

New member
גלי - הגעת לטרום ניתוח במוצ"ש?

או שעשית גם טרום ניתוח ביום אחר ואז הגעת במוצ"ש? כי אני בעיקרון אמורה ב - 28/1 שזה ביום ראשון הבא, אבל אני לא יודעת כלום, ביום שני אני אדבר עם סוריאנו ואברר הכל. תראי אם אצטרך רופא פריון אז אני אעשה זאת בצפון כי אני לא אגיע לתל השומר כל פעם, אני מאמינה שגם בצפון יש רופאי פריון מצוינים ולכן זה בשבילי סתם מיותר ואני רוצה לשפר את איכות חיי.

galim29

New member
../images/Emo140.gif הגעתי במוצ"ש להתאשפז

הגעתי להתאשפז. שתיתי את הסופודקס (נקטר האלים...) בשבת מהצהרים והגעתי לאשפוז בסביבות 8 בערב. תלוי באיזה שעה הניתוח שלך. סביר להניח שיגידו גם לך לבוא במוצ"ש. הטרום ניתוח את יכולה לעשות במהלך השבוע מתי שנוח לך, לדבר עם האחות הראשית, עם המרדים. תתאמי איתם מראש ותסבירי שאת מגיעה מהצפון. עליזה מהמרפאה תוכל לעזור לך.. היא מקסימה. שיהיה המון בהצלחה.... מחכה לשמוע איך היה.

אליסהב

New member
תודה רבה לכולכן

זה כ"כ מעודד למצוא מקום שבו מבינים את מה שעובר עלי. אמנם לא נחמד שאנחנו נאלצות לסבול ככה אבל מנחם אותי לדעת שאני לא לבד ושאפשר לשתף, להתחזק ולקבל חיבוק גם אם וירטואלי. השבוע כבר קצת יותר טוב. הבטן עדיין טיפה נפוחה, הכאבים עדיין כאן (נורמלי והגיוני לדברי הרופא שלי) אבל באמת משתפר. החלטתי להישאר עוד קצת בבית ולא לחזור לבלגאן בעבודה. מאחלת לכולן שבוע טוב ושיעבור בלי כאבים

למעלה