חזרתי... קצת ארוך

amitali

New member
חזרתי... קצת ארוך

בפורום הזה ביקרתי במשך חודשים ארוכים אבל כתבתי מעט יחסית, לכן אפרט את כל הסיפור (לפחות את מרביתו). לפני כשנה וחצי התחלנו לנסות (אגב, כחודשיים לאחר מכן, גיסי וגיסתי בישרו לנו כי הם בהריון בשבוע השמיני "בטעות" - כך שיש לי כל הזמן מול העיניים המחשה למה היה יכול להיות לי אם...). לאחר כשמונה חודשי נסיונות פנינו לרופא בקופ"ח ששלח אותנו לבדיקות ראשוניות (פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע) - הכל יצא תקין יחסית (בדיקת זרע בינונית, אבל בינינו אני לא צריכה מיליוני זרעים, אחד-שנים יספיקו לי). התחלנו עם איקקלומין תוך מעקב זקיקים ובדיקות דם. במעקב היה נראה כי האיקלומין פוגע לי בעובי רירית הרחם. כאשר העלתי את העניין בפני הרופא הוא החליט להמשיך בכל זאת את הטיפול. במחזור הטיפול שלאחריו הרירית הצטמקה עוד יותר. שוב הבעתי את החשש שלי כי הטיפול באיקקלומין אינו מתאים לי, הרופא למרות זאת החליט להכפיל את המינון של האיקקלומין (ללא צורך מאחר שמבחינת הזקיקים הגבתי ממש טוב, גם במינון הקיים גידלתי שלושה זקיקים לתפארת) לחזק את הרירית בעזרת אסטרופם ולבצע הזרעה. בחודש זה הרגשתי ממש בהריון ואפילו בסביבתי הקרובה ציינו שאני קורנת ושיש לי אור בעיניים, כנראה משום שאני בהריון (מה שלא היה נעים לכולם לציין זה שגדלו לי הציצים עד כדי כך שאף חזיה כבר לא התאימה לי). כולכן בוודאי מבינות את עוצמת התחושות בעת קבלת המחזור (לא ברור איך בכלל הצלחתי להרים את הראש מהמיטה באותו היום, עשיתי זאת ועוד הלכתי לאירוע משפחתי וקיבלתי את כל איחולי ה"בקרוב אצלך" - היה זוועה - ממש לא מומלץ!!!). הרופא הנפלא של קופ"ח רצה להמשיך עם האיקקלומין עוד מספר חודשים, אבל אני התעקשתי שמספיק עם החומר אשר משביע אותי "מרורית". לפיכך, הוחלט שאעבור צילום רחם (חוויות על החוויה הזו במקום אחר). כיוון שתוצאת הצילום יצאה תקינה קיוויתי שכאן תגיע הישועה - השמועה אומרת שצילום רחם הוא מתכון בדוק לפתיחת הצנרת ולניקוי סתימות. ליתר ביטחון קבעתי תור לד"ר לב רן (לקליניקה הפרטית. ד"ר לב רן היה סבלני לכל שאלותי ושלח אותי שוב לפרופיל הורמונלי - ששוב יצא תקין. אולם, הבעיה שהעלתי היא שבין מחזור למחזור סביב הימים של הביוץ מופיע דימום ואולי כאן טמון שורש הבעיה - בפגישה הראשונה כמו גם בשניה הוא לא התרגש מהעניין. בפגישה השניה הוא החליט שאתחיל להזריק בבטן. בינתיים, סביב הימים של הביוץ (ללא כל טיפול עדיין) שוב הופיע הדימום. התקשרתי אליו ושאלתי אותו מה דעתו על הנושא, כמובן שהוא לא התרגש ואמר שהזריקות יטפלו גם בזה. לשאלתי האם כדאי לבצע פרופיל הורמונלי גם בימים אלו הוא אמר שזה רעיון טוב ושהוא ישמח שאני אעשה בדיקה זו. שאלותי אליכן: 1. יש לי תחושה לא נוחה מכך שאני הייתי צריכה להציע ביצוע בדיקת פרופיל הורמונלי גם בימים בהם אני מרגישה שיש בעיה - כשעמדתי על דעתי ברפואה הציבורית הרגשתי נוח כי לא ציפיתי מהרופא לדבר, אבל ברפואה הפרטית אני מצפה ךהתייחסות שונה לסיפור הבעיה - מה דעתכן? 2. ד"ר לב רן בשני הביקורים לא בדק אותי - האם זה תקין להסתמך רק על כך שרופא בקופ"ח בדק אותי? 3. סתם לשתף מישהו שמבין - אני מרגישה במצב רוח ירוד בזמן האחרון, כל הזמן עם דמעות בעיניים, מכל שטות בוכה ורבה עם הבעלול על כל פיפס... תודה על הסבלנות למי שהגיעה עד לכאן טלי

vif

New member
../images/Emo127.gifלשאול ולהציע והתנגד..

זה הכי טוב להיות הפצינטית המנגסת את מכירה את הגוף שלך הכי טוב ואת רוצה תשובות על כל הדברים שמטרידים אותך ואם יש לך אינטואיטיות או שאלות או אפילו הצעות אל תהססי לפי דעתי חיייב תמיד להיות דו שיח בין הרופא למטופלת הוא יכול וצריך ללמוד הרבה עלייך ממך ואת צריכה ללמוד ממנו בכל אופן אני מכירה את הסיפורים האלה טוב ונראה לי שהכי טוב שנתעקש על שלנו ויש פה מלאן סיפורים על נשים שהתעקשו .. רופאים מהסוג של קופת חולים שמעלים לך את האיקקלומין בלי להתיחס יכולים ממש לפגוע בך ועם זאת זה לא ממש קל לשאול לנדנד להעיר צומת לב ולדעת !!כי מפחד שאולי אני טועה והוא צודק סהכ הוא הרופא.. גם אני החודש הצעתי לרופא שלי הצעה אפילו שהוא פרטי ואני כמובן בחשש כי אנחנו הולכים לפי ההצעה שלי אבל לפי דעתי צריך להיות דו שיח וזה הכי חשוב בהצלחה

k o k o p e l i

New member
לשאלותיך....

התחושה מול הרופא היא נורא חשובה. לזכותו של לב-רן ייאמר שהוא סופר מקצועי ואני מכירה 3 מתוך 3 שעובדות איתי שנכנסו "איתו" להריון... מאוד מזדהה איתך בנושא חוסר הנוחות ביוזמה להציע לרופא. אצלי למשל, היתה "תחושה" לגבי הזמן המתקצר בין הביוץ למחזור (שהגיע בדיוק רב כל פעם) וכמה פעמים שאלתי לגבי זה את הרופא, עד שבזכות הפורום העליתי את רעיון התמיכה. הרופא "קבל" את הצעתי, מה שבאמת האריך את הטווח , אבל גם אני חשבתי שלא אני זו שהיתה צריכה להעלות את זה לאור הנתונים הכל כך ברורים. הנושא הנוסף, של שיחה בלבד ללא בדיקה מעסיק גם אותי, ואני מתכוונת באמת להעלות אותו בפגישה הבאה. כשחושבת על זה, בלי טיפולים, הקפדתי להבדק פעם בחצי שנה, עכשיו כבר קרוב לשנה לא נבדקתי וגם לא נתבקשתי להבדק.

פּוֹנְג

New member
אני מסכימה איתך שיש כאן תחושה

לא נוחה. באמת ברפואה הפרטית הציפיות שהרופא יחשוב על הכל הן גדולות יותר, בצדק או שלא, (כי גם ברפואה הציבורית הרופא צריך לחשוב על הכל) זה לא משנה. בהתחשב בעובדה שאת נמצאת בידים שנחשבות טובות, את יכולה לסמוך עליו, אבל את גם יכולה לדרוש תשובות יותר מספקות מאשר 'אני לא מודאג' לשאול מה זה, למה זה ומה עושים נגד/בעד זה - אלו בקשות לגטימיות. אחרי הכל זה לא נורמלי וזה לא קורה לכל אחת. אני לא יכולה ליעץ לך מה לעשות עם הרופא הזה, מצד אחד באמת הוא נחשב וזה לא פשוט לעבור רופא בכל פעם, אך מהצד השני - אני גם הייתי מאבדת את האמון ברופא שלי אם אני הייתי צריכה להציע לו מה לעשות.... החלטה קשה.

Yosepha

New member
להיות אקטיבית

גם לי היתה ועדיין יש תחושה כזאת עם כל הרופאים שבהם פגשנו (וכבר היו הרבה). אבל למדתי שמרוב חקירות ובדיקות אנחנו כבר ממש 'מומחים' (הרופא האחרון שפגש אותי היה משוכנע שאני רופאה...) - אז חשוב לי להציע, ואפילו לדרוש כשאני חושבת שזה חשוב. כשאת דורשת - למדתי שהם לא מעיזים לסרב! יוספה

lighthope

New member
את יודעת..

אני התהלכתי לאורך 4 שנים עם דימומים כאלו סביב ימי הביוץ כפי שאת מתארת, והרופאים לא התייחסו לזה בכלל. בדיוק לפני שהתחלתי טיפולים מצאו באולטראסאונד חשד לפוליפ ובהסטרוסקופיה מצאו שכל הרחם שלי מלא בפוליפים. לאחר שהורידו לי אותם נקלטתי להריון..... הייתי מעלה שאלה כזו לרופא...

lighthope

New member
ואת העיקר שכחתי..

הדימומים נעלמו לאחר הורדת הפוליפים...אז פתאום נזכרו הרופאים לומר לי כי יש קשר בין הדברים...

amitali

New member
הארת את עיני - עוד שאלה אליך

האם עשית צילום רחם? אם כן, האם בצילום היתה עדות לקיומם של הפוליפים או שזה דבר שרואים רק בהיטרוסקופיה?

lighthope

New member
לא עשיתי צילום רחם..

ולא ממש יודעת אם רואים שם פוליפים. כעקרון הבדיקה המקדימה היא אולטראסאונד פשוט (למרות שזה לא אמין) והיסטרוסקופיה יכולה לומר זאת בוודאות (את ממש רואה את כל חלל הרחם בטלוויזיה קטנה).

s h i r a 3 0

New member
ראשית מאד חשוב בעיני הוא להיות

מטופלת אצל רופא שאת סומכת עליו ומרגישה אתנו נוח ובטוחה בשיקול הדעת שלו. אחרת מאד קשה. שנית, אין שום בעיה בעיני להציע לרופא אפשרויות ולשאול אותו - הרי זה הטיפול שלך והגוף שלך וגם דרך השאלות אפשר להבין למה הוא בוחר לעשות כך ולא אחרת. גם אני מטופלת אצל לב-רן ובפגישה האחרונה אתו העליתי שורה ארוכה של בקשות (שתיים חשובות בעצם) לגבי ה-ivf. לכל אחת מהן הוא התייחס תוך מתן הסברים של הבעד והנגד וכו' ועצם השיחה מאד הועילה. מבחינת בדיקות - מעולם לא הייתי צריכה לבקש ממנו משהו - הוא תמיד הקדים אותי בכמה צעדים. עכשיו הובטחה לי עוד היסטרוסקופיה אם הטיפול ייכשל (לא מספיק הדכאון של הכשלון גם יהיו לי חוויות לחכות להן). כדי "לנקות" מהשולחן הוא גם שלח אותי לבדוק אם אין לי בעיה שעוברת במשפחה שלי אבל מאוד מאוד נדירה והרופאים טוענים שאינה תורשתית (איך לא תורשתית אם היא עוברת אצלי במשפחה). עד היום לא נבדק אם היא קיימת אצלי כי זה כל כך נדיר והבדיקות מסובכות (בדיקות דם יקרות). גם את הבדיקה הזו הוא נתן בלי שביקשתי אבל מאד חשוב - כי קשור בהפלות ובסיכונים לעובר בהריון. הבדיקות יצאו בסדר ולי ירדו שתי דאגות מהלב. גם אני מרגישה לא נוח מכך שהוא עצמו לא בודק אותי ולא עשה אף פעם אולטראסאונד, אבל מצד שני, הוא החליט על היסטרוסקופיה בזמן והחשד שלו לפוליפ, על סמך אולטראסאונד של רופא אחר, התברר כנכון וגם טופל בהצלחה על ידו. מה שניסיתי לומר זה שאם אין לך אמון, תחליפי רופא, אבל גם ניסיתי קצת להשיב את האמון. ושמעי להצעות של הבנות כאן ותעלי בפניו את האפשרות של פוליפ. ותזכרי, שכל הכל הדרך הזו שאנו עוברות מובילה בסוף להריון ולילד המקסים שמחכה לנו (וכשאני חושבת עליו אז גם אני תמיד בוכה). אז הבכי הוא טוב, מנקה את העיניים, הנפש והלב, אבל גם לזכור שיש הרבה שמחה בסופה של הדרך הזו. כשהתחלתי את הטיפולים אמרה לי חברה טובה וחכמה, שאני כל הזמן רואה את החודש הקרוב ושמבט רחוק יותר, אל החודשים הקרובים אל מספר ניסיונות יקל עלי. וזה היה מאוד נכון בשבילי. אז אני מעבירה לך את העצה הזו. אולי תהיה טובה גם בשבילך.

lighthope

New member
בעניין בדיקה פיסית של רופא...

מעניין לדעת.. אני שמה לב שיש עוד בנות שהרופא לא בודק אותן פיסית, או עושה להן אולטראסאונד. ואני חשבתי עד היום שרק אצלי זה ככה... אולי רופאי פוריות שעוברים אצלם מעקבים שוטפים לא נוהגים לבדוק פיסית את המטופלות שלהן??? ושולחים אותן לגניקולוג רגיל???? הייתי מעוניינת לשמוע מכן איך זה אצלכן...

לי יש תחושה כזו לגבי

רוב הרופאים. לעיתים נידמה לי שלא מספיק חשוב להם - לפחות במידה שזה חשוב לי - והציפייה שלי לקבל תמורה לכספי לא עולה בקנה אחד עם היצירתיות שלהם והדאגה לשלומי. ואת צודקת - כמה שזה מתסכל. לפעמים הם "מערכתיים" ולא רוצים לגרום לקופה להוצאות מיותרות, ולעיתים הם לא מתנגדים כי הם חושבים שזה יתן לך הרגשה טובה - וביננו גם להם אין תשובות- ולכן הם לא מתנגדים ליצירתיות שלך. אני מטופלת אצל פרפ' דור - שהוא מאוד יקרן, אבל אני לא מקבלת תשובות על מה שלא שאלתי אותו. הוא לא מציע לי שום דבר יצירתי מעצמו - אין לו למעשה שום תשובה חוץ מאשר לנסות ולראות. ואם אשאל משהו טריביאלי בטלפון (דרך האחיות כמובן) הוא יאמר שאני צריכה לבוא אליו - הוא לא יכול לענות בטלפון - צריך לראות אותי ... וזה מתסכל ומקומם - אפשר לחשוב שהוא יבדוק אותי (ברור שלא). אז עכשיו שיריינתי לי גם רופא של קופת חולים, עם פחות אגו - והוא עונה לכל שאלותי בטלפון - בסבלנות אין קץ.

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif טלי

אני חושבת שאת מצב הצבירה הנוזלי בעיניים כולנו מכירות. כל אחת מאיתנו כבר עברה (או עוברת) את שלב היבבנות הזה, שעל כל דבר יש דמעות בעיניים. שהאיש מסתכל עלינו ותהה לאן נעלמה האשה מדליקה והצחקנית שהוא התחתן איתה. שכל הנשים ברחוב הן בהריון או דוחפות תינוקת, וכל הקרובות שלנו לוקחות במכת פריון בלתי מוסברת
. כולנו היינו שם, וחלק מאיתנו יצא מזה ופשוט עבר לפורום הריון ולפורום הורים אחרי
. טוב עשית שעזבת את הרופא היצירתי ההוא שידע לגוון במינון של האיקקלומין, חבל שלא עשית את זה קודם. לגבי הרופא כרגע, בדיוק בשביל זה את משלמת לו, בשביל לשאול ולקבל תשובות. בהחלט יכול להיות שמהנסיון שלו אין משמעות לדימומים, אבל את שם בשביל להזכיר לו ולעמוד על שלך. למרבה הצער הרופאים "המפורסמים" עמוסים במטופלות מפה עד מחרתים ולכן מתקשים לשבת ולרדת לפרטים. אם תסתכלי על דיווחים של אלו שמטופלות אצל החמישיה הפותחת- הן מנהלות את דו השיח רק מול המזכירה, כך שמצבך עוד טוב
. אל תהססי לשאול ולעמוד על שלך. יתכן שהרופא באמת לא חושב שיש בעיה ויתכן שהוא סתם עסוק מכדי לתת יחס כמו שציפית. לכן בעד התשלום שלך לפחות שתאלי הכל ותעמדי על כך שתקבלי תשובות.
נועם

למעלה