חזרתי עם שאלות!

talkk

New member
חזרתי עם שאלות!

שלום! לפני שאני אתחיל, אני מבקשת לקרוא הכל! הייתי שבוע ויום בקרואטיה והיה ממש כיף והתגעגעתי לקרוא בפורום, וכשחזרתי, התעדכנתי! בקיצור, חזרנו ושאלנו את מי ששמר לנו על התוכים מה קרה בין תיקו (הקוקטייל) ואקו (הסנגל) כשלא היינו כדי לבדוק איך הם יסתדרו.. אבל לצערי הרב, התוצאות של ניסיונות המפגש היו גרועות... תיקו צרח וצווח וההורים שלי (שחולים ומטורפים על תיקו) החליטו לחכות קצת עם אקו... כרגע הוא יישאר אצל חברים שלנו, ואנחנו נקנה אחד אחר בבוא הזמן, אני ממש מבואסת
וכשחזרתי, גיליתי משהו מוזר אצל תיקו. לא מזמן (לפני כחודשיים) קצצנו לתיקו את הכנפיים, היו סיבוכים וירד לו דם במשך יממה, שבמהלכה הוא היה חבוש, ומושגח (לא ישנתי כל הלילה). הפצע החלים, ונשאר רק סימן גדול ובולט היכן שהיו נוצות תעופה, ובמשך זמן רב לא גדלו נוצות. היום, הבחנתי פתאום בבסיס של נוצה שיצא משם, אבל לא צמחה הנוצה עצמה, אלא רק המקל שממנו יוצאת הנוצה. המקל התעקם והוא בולט החוצה. הדבר כואב מאוד לתוכי, והוא סובל. אני שואלת, האם אפשר להסיר את זה? לא נראה לי שתצמח נוצה משם... ועוד משהו שמעניין אותי, כבר מאז התוכית הראשונה (שנת 98'): יש מן מצב כזה, שהתוכים מחככים את החלק העליון והחלק התחתון של המקור אחד בשני, וזה יוצר מן רעש של 'פחפחפח' אני לא יודעת איך להסביר אותו. אני מקווה שמישהו הבין על מה אני מדברת.. בקיצור, מה זה? אני זוכרת שאמרו לי ממזמן (שנת 98') שהתוכי פשוט מדבר עם עצמו.. ועוד משהו - ראיתי שרן הפך להיות מומחה פורום שני - אני מוכרחה לציין שמגיע לו! הוא תמיד עונה תשובות מלאות וטובות, זו הייתה בחירה טובה! מקווה שקראתם הכל, טל

רן בראל

New member
דחוף דחוף לוטרינר

בנוגע לנוצות. כשקצצתם לו את נוצות התעופה חתכתם "נוצת דם". זוהי נוצה שעדין גודלת. למען האמת יש לכם מזל שהוא חי. חברה, מי שלא יודע יאיך לקצוץ כנפיים - ללכת לוטרינר!!! הרעש שאת מדברת עליו הוא דווקא חיובי מאוד. זה רעש שהם עושים שהם מרגישים בטוחים ונינוחים.

hoolon

New member
איך חתכתם בחוסר אחריות שבזה?

אני לא מבין איך מישהו חותך ככה בלי לדעת כלום, מה זה זה, הפקרות?

talkk

New member
לא הבנתם!

אוי, אתם לגמרי לא הבנתם! מה חשבתם, שאני אקצוץ בעצמי? אני לא מגדירה את עצמי למבינה בנוצות תעופה... הלכנו לחנות, ושם חתכו לו, ושם היו סיבוכים.. טל

רן בראל

New member
לא כל מי שיש לו חנות לחיות

גם יודע לטפל בהם נכון... מי שלא יודע לקצוץ, הולך לוטרינר ולא וחנות חיות!!!

ישראל2004

New member
נכון!מסכן התוכי

עם בעלים כמוך אולי באמת עדיף לתת גם אותו ל"חברים".חוצפנית

talkk

New member
פשוט תסתום!

ל-ישראל2004 דבר ראשון, אתה לא יודע כלום על התוכי שלי ועל החיים שהוא מקבל. התוכי שלי חי כמו מלך, ואני נותנת לו כל היום אהבה ומשחקים. הטעות שקרתה לא הייתה באשמתי ולא צריך להתנפל עליי ככה. כל מי שמכיר אותי (כולל הוטרינרים שלנו) יודעים שאני מטפלת בתוכי כמו שצריך. ולכל עצה שנותנים לי בפורום אני מקשיבה, ולא צריך ככה לכעוס עליי. ולא הבנתי מה הכוונה בלתת גם אותו לחברים. הם באמת חברים וכל החברים שלי (עם התוכים) קוצצים אצלם. אין לך זכות לקרוא לי חוצפנית. טל

טל !!!

אל תתעצבני !!! ישראל2004 אוהב להקניט את חברי הפורום (הוא אוהב לראות אותם (התוכים) בנשונל גאוגרפיק ולא אצלנו בבית).
אני בטוח שאת לא אשמה !!! אחד הדברים שבאמת אני לא אוהב זה המוכרים בחנויות. הידע שלהם הוא מיתחת לממוצע הנמוך ביותר... כבר ניתקלתי במוכרים שמכרו ציפורים לא גמולות.. ועוד אמרו לאנשים לתת להם מטרנה וגרגירים !!!! אני מקווה שהלכת לוטרנר והכל יהיה בסדר !!! נ.ב. נוצות וציפורנים שמקצצים לא טוב יכול להיגמר גרוע מאד.. התוכי יכול לעבד דם למות !!!!!

talkk

New member
תודה לאוהד!!!!! ../images/Emo13.gif

תודה רבה לאוהד על ההבנה, העלית לי חיוך! אני בד"כ לא מתעצבנת מאנשים בקלות, אבל הישראל הזה ממש עיצבן שהוא מדבר ככה בלי לדעת איך אני מטפלת בתיקו שלי! אני יודעת שמוכרים יש המון אבל הידע שלהם שואף לאפס. בגלל זה אני באה לכאן לשאול את כל השאלות, ואני מניחה (ודי בטוחה) שמי שאוהב ודואג ורוצה את טובת התוכי שלו ישאל שאלות כאלה אנשים שמבינים (לא כמו מוכרים), אבל, לפעמים קורה שטועים. התוכי שלי שמצב מצויין רק הוא לא אוהב שנוגעים לו שם. הסיבוך שהיה לא גרם לו לאיבוד דם רב (כמה טיפות) אבל אני, עם הדאגה שלי, נארתי ערה כל הלילה לודא שהוא בסדר, וגם חבשתי את המקום כדי שהוא לא ייגע בו, ורק היום אתמול גיליתי שצמח פתאום הדבר הזה שהוא לא אוהב במיוחד, אבל היום זה כבר לא כואב לו, אז יש תקווה
ואני חייבת להגיד משהו - ההוכחה הכי גדולה שאני הכי רוצה את טובתו של תיקו היא שאני ויתרתי על התוכי שהכי רציתי בעולם , התוכי שבגללו נכנסתי לפורום, התוכי שכמעט הכי אהבתי, הסנגל היפה והמדהים שלי (שכבר לא שלי), עליו ויתרתי בשביל תיקו, ואני לא מצטערת (סתם, ברור שעצוב לי) אבל תיקו מראה לי כל יום כמה שזה לא נורא ומוכיח לי שהוא יותר טוב. ושתי מילים אחרונות לגבי מוכרים - הם לא מבינים כלום - לא בתוכים,אוגרים,צ'ינצ'ילות,דגים ואפילו חלקם בכלבים וחתולים.. הכל מניסיון. פגשתי מוכר תוכים שלא יודע אפילו איזה סוג הוא מוכר.. וקורה הרבה (לא רק עם תוכים) שמוכרים חיות חולות (ככה קרה לי עם הדגים, האוגרים, הצ'ינצ'ילה, הכלבה, לא חסר...) וואי, רק עכשיו ראיתי כמה כתבתי... טוב, אבל זאת האמת, אני לא בטוחה שיקראו הכל, אבל לא משנה... שיהיה לכולם יום טוב! טל

hoolon

New member
האמת? מי שבאמת אוהב תוכים לא מחזיק

מי שבאמת אוהב תוכים לא מחזיק אותם בביתו. מדובר פה בהיצע וביקוש. תספק את הביקוש, יתנו לך את ההיצע, כך שכולם כאן מסייעים לביקוש. פשוט עובדה, לא משנה מה שתגידו, אבל אני לא בא להתווכח איתכם, רק מציין עובדה. השאלה אם בן אדם יכול להתגבר על היצר שלו שיהיה לו תוכי. לפני שאתם עונים לי, תתארו מצב אחד, אף אחד במדינה לא קונה תוכי, מה יעשו המגדלים? תענו לי על זה, מה יעשו המגדלים אם אף אחד במדינה לא יקנה תוכים. כשכל אחד מגיב על ההודעה הזאת שיענה על השאלה הפשוטה שלי.

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo129.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

רן בראל

New member
אני ינסה להתנסח בצורה הכי עדינה

תעשה לכולם טובה ועל תגיע יותר לפורום הזה אם זאת הגישה שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bilbolim

New member
יודע מה?

כן, כולנו כאן שונאי תוכים ורק מי שלא מגדל אוהב אותם, אנחנו קונים תוכים באלפי שקלים ומשקיעים בהם מלא זמן וטיפול וגם טיפול וטרינרי סתם כי אנחנו שונאים אותם ורק מי שלא מגדל אוהב אותם, מרוצה?

hoolon

New member
הנה לא עניתם לי

הוכחתם את טענתי בתשובות הלא אינטלגנטיות שלכם. זה שאת קונה תוכי באלפי שקלים זה להנאתך... את לא משלמת את זה בשביל שלתוכי יהיה טוב. הבעיה שלכם היא שאתם חושבים "אני עושה טוב לתוכי שלי". האמת? מעניין את ה-XXX שלי, אני מדבר קולקטיבית על כל אוכלוסיית התוכים ויש המון שכן סובלים, אז תפסיקו להגיד לי שאתם מטפלים נפלא בתוכי שלכם כי זה לא מעניין אותי בכלל, תצאו מהבועה שלכם כבר, יש יותר מאשר התוכי החמוד והשמח שלכם. אין לכם תשובה על שאלתי. חוץ מזה אל תרימו את הטון כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניכם, זה רק מוריד מהערך שלכם.

hoolon

New member
כן, אבל לומדים עם הזמן

אני רוצה לציין שאני נגד קניית תוכים גוזלים, לגבי תוכים בני 2-3 ומעלה אפשר עוד לקנות

למעלה